Ο Hitch, o διάσημος μετρ του ζευγαρώματος που σε βοηθά να κατακτήσεις τον έρωτα της ζωής σου, είναι αλλεργικός στην αγάπη και, για κακή του τύχη, και στα θαλασσινά!

Hitch

Στη γνωστή αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Άντι Τέναντ, ο Alex “Hitch” Hitchens (Will Smith) είναι σύμβουλος αγάπης, δηλαδή βοηθά άντρες που δεν έχουν το θάρρος ή τον τρόπο να γνωρίσουν τη γυναίκα που έχουν ερωτευτεί. Έρχονται τα πάνω κάτω όμως για τον “γιατρό των ραντεβού” όταν ερωτεύεται την πανέμορφη Σάρα Μίλας (Eva Mendes). Στο πρώτο ραντεβού τους τα κάνει μούσκεμα… Στο δεύτερο πάλι, πηγαίνουν σε σεμινάριο μαγειρικής, παθαίνει αλλεργία καραμπινάτη αφού τα χτένια Saint Jacques που προσφέρει ο σεφ στους συμμετέχοντες του προκαλούν φοβερή φαγούρα, βήχα και πρήξιμο στο πρόσωπο…

hitch1

Ετοιμάσαμε κι εμείς μια συνταγή για χτένια Saint Jacques για όσους τα λατρεύουν και δεν έχουν αλλεργία! Μπορείτε να τα σερβίρετε ως ορεκτικό πάνω σε φύλλα σικορέ, όπως ακριβώς στην ταινία.

Χτένια Saint Jacques
20 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα:

Για τα χτένια
16 χτένια Saint Jacques, καθαρισμένα (κατεψυγμένα, σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
1 κουτ. σούπας βούτυρο
χυμό από 1 πορτοκάλι
½ φλιτζάνι ουίσκι
16 φύλλα σικορέ για το σερβίρισμα
ανθό αλατιού
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα πράσα
3 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
1 κουτ. σούπας βούτυρο
χυμό από 1½ πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

81H2Z4B6K6L

Διαδικασία
Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα πράσα. Τα κόβετε αρχικά κάθετα στη μέση και κατόπιν, με τη βοήθεια του μαντολίνου, σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Αν δεν έχετε μαντολίνο, μπορείτε να τα κόψετε με το μαχαίρι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα πράσα και σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν αλλά να μη μαλακώσουν εντελώς. Σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τα πράσα σε ένα πιάτο χωρίς τα υγρά του τηγανιού και τα διατηρείτε ζεστά.

Για τα χτένια: Σκουπίζετε καλά το τηγάνι που χρησιμοποιήσατε για τα πράσα και βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Βάζετε τα χτένια σε μονή στρώση στο τηγάνι και τηγανίζετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού και αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο χυμός και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Προσθέτετε το ουίσκι και με αναπτήρα φλαμπάρετε τα χτένια. Μόλις σβήσουν οι φλόγες αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Μοιράζετε σε φύλλα σικορέ λίγα σοταρισμένα πράσα και από πάνω ακουμπάτε από ένα χτένι. Ραντίζετε με λίγο γλάσο από το τηγάνι και πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

Δείτε εδώ το απολαυστικό τρέιλερ της ταινίας:

Η αλλεργική αλλά και αστεία αντίδραση του Hitch στα θαλασσινά:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr