Στην εκπληκτική κωμωδία της Φίνος Φιλμ “Χτυποκάρδια Στο Θρανίο”, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελάριου, οι πρωταγωνιστές Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ, Κωνσταντίνου, Παπαγιαννόπουλος και Κωνσταντάρας δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας! Η Λίζα Πετροβασίλη, λοιπόν, που έχει εγκαταλείψει την ογδοόη, γιατί οι υποχρεώσεις της ως παντρεμένης είναι βουνό, την κάνουν να νοσταλγήσει τα ανέμελα σχολικά της χρόνια! Γράφεται, λοιπόν, κρυφά στην τελευταία τάξη, αλλά επειδή οι επιδόσεις της πάνε από το κακό στο χειρότερο προσλαμβάνει τον καθηγητή κ. Λάβδα (Γιώργο Κωνσταντίνου) να την προγυμνάσει! Την πρώτη μέρα συνάντησής τους, περιμένοντας τη Λίζα σε ζαχαροπλαστείο, εκείνος αποφασίζει να παραγγείλει «ένα… που είναι, έτσι όλο σαντιγί, που έχει από κάτω σοκολάτα… όχι, από πάνω σοκολάτα… και έχει πάλι το… και είναι όλο μέσα σ’ ένα γυάλινο μπολ!»

c9e8d9069e929f4898939a62f1adcffd_XL
Παραγγέλνει ένα προφιτερόλ δηλαδή, σαν αυτό που σας έχουμε κι εμείς εδώ! Ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα ενθουσιάσει μέχρι και τη… «Ναυσικααααά»!

Προφιτερόλ με κρέμα βανίλια και σάλτσα σοκολάτας

Υλικά
Για τη ζύμη των σου
250ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
80γρ. βούτυρο
110γρ. αλεύρι
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
Για τη σάλτσα
600γρ. κουβερτούρα
1½ κουτί γάλα εβαπορέ
110ml κρέμα γάλακτος 35%
Για την κρέμα βανίλια
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκους αβγών
500ml γάλα πλήρες
50γρ. κορνφλάουρ
1 λοβό βανίλιας
150ml. κρέμα γάλακτος 35%

choureal-1

Διαδικασία
Για τα σου: Ρίχνετε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά αφήνετε να πάρει βράση και να λιώσει το βούτυρο. Κατόπιν, ρίχνετε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η ελαστική ζύμη που θα δημιουργηθεί να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρω από το σύρμα.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε λίγο λίγο τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύετε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός να ενσωματωθεί το αβγό πριν συνεχίσετε με την επόμενη μικρή δόση. Ρίχνετε όσο αβγό χρειαστεί ώστε η ζύμη να ξεκολλάει εύκολα από το κουτάλι και να πέφτει γλυκά, χωρίς να απλώνει. Ίσως να μη χρειαστεί όλο το αβγό.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε λίγο στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί. Κόβετε με το ψαλίδι την άκρη της σακούλας σε μήκος 1εκ. περίπου και κόβετε μικρά μπαλάκια ζύμης, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Ψήνετε τα σου στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά. Τότε σβήνετε το φούρνο, μισοανοίγετε και στερεώνετε την πόρτα με μια πετσέτα που θα την κρατάει ανοιχτή. Αφήνετε τα σου μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη. Έτσι θα κρατηθούν τραγανά.

Xtypokardia_8

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Κόβετε σε κομματάκια την κουβερτούρα και τα βάζετε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά, το ρίχνετε στη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα ώσπου η κουβερτούρα να λιώσει και η σάλτσα να γίνει ομοιογενής. Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο για να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Φτιάχνετε την κρέμα: Κόβετε το λοβό κατά μήκος, τον ανοίγετε και «ξύνετε» τα σποράκια της βανίλιας σε ένα μπολ. Βάζετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα και τη βανίλια (λοβό και σποράκια) να ζεσταθούν σε μία κατσαρόλα.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά με σύρμα τους κρόκους, το κορνφλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Αφαιρείτε από το μίγμα με το γάλα το λοβό της βανίλιας, ρίχνετε ένα μέρος του στο μίγμα με το κορνφλάουρ για να το αραιώσετε και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα δύο μίγματα μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα. Αφού βράσει, την αδειάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και φτιάχνετε μια αφράτη σαντιγί. Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά, τη βάζετε σε ένα μπολ, την ανακατεύετε με ένα σύρμα ξανά για να μαλακώσει και ανακατεύετε μέσα και τη σαντιγί να αφρατέψει καλά.

Για τη συναρμολόγηση: Βάζετε την κρέμα βανίλια σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρή μύτη γεμίζετε τα σουδάκια αφού τα ανοίξετε λίγο με μαχαιράκι. Τοποθετείτε τα σου μέσα σε μεγάλο μπολ και περιχύνετε από πάνω με τη σάλτσα σοκολάτας που ετοιμάσατε. Διακοσμείτε με ροζέτες από σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας αν θέλετε ή τριμμένους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο εδώ!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr