Στο περιπετειώδες θρίλερ V for Vendetta σε σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ, η Ίβι Χάμοντ (Νάταλι Πόρτμαν), βοηθά τον μασκοφόρο εκδικητή γνωστό ως “V” (Χιούγκο Γουίβινγκ) που έχει καταλάβει το λονδρέζικο τηλεοπτικό δίκτυο να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν, αλλά η ίδια χτυπά και χάνει τις αισθήσεις της. Ο V την πηγαίνει στην κρυψώνα του και την περιποιείται την επομένη με ένα πρωινό που της μένει αξέχαστο! Κροκ μαντάμ, με βούτυρο που είχε να φάει πάρα πολλά χρόνια, κλεμμένο από τις προμήθειες του καγκελάριου Σάτλερ!

2006_v_for_vendetta_004

Σας έχουμε κι εμείς μια υπέροχη συνταγή για κροκ μαντάμ, με πλούσια τυριά και μπεσαμέλ, για αξέχαστα πρωινά!

Κροκ μαντάμ

Υλικά:
2 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο + λίγο επιπλέον
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη + 8 φέτες
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
8 φέτες χωριάτικο ψωμί
12 φέτες καλό χοιρινό ζαμπόν
μουστάρδα Dijon για το ψωμί
4 αβγά τηγανητά

V_for_Vendetta_004-Films-and-Pies

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέσα το αλεύρι. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ψηθεί λίγο το αλεύρι και να πήξει η μπεσαμέλ σας, για 5 λεπτά περίπου. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύετε να λιώσουν και να γίνει μια λεία και απαλή κρέμα.

Βουτυρώνετε όλες τις φέτες του ψωμιού από τη μία μεριά. Ακουμπάτε τις μισές φέτες με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Μοιράζετε από δύο φέτες γραβιέρας και τρεις φέτες ζαμπόν σε καθεμία. Αλείφετε με μουστάρδα τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού από τη μεριά που δεν έχετε βουτυρώσει και σκεπάζετε με αυτές τα σάντουιτς με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω.

640px-X-360px-CroqueMadame

Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι γκριλιέρα και το αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ψήνετε όλα τα σάντουιτς και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα και να γίνουν τραγανά και να λιώσει το τυρί, για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τα βάζετε ξανά στο ταψί. Περιχύνετε κάθε σάντουιτς με λίγη κρέμα μπεσαμέλ και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ ελαφρώς από πάνω, για 3 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ τηγανίζετε τα αβγά και, μόλις είναι έτοιμα τα κροκ μανταμ, ακουμπάτε πάνω τους από ένα αβγό. Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.

vvendetta1

Δείτε εδώ τη σκηνή που ο V ετοιμάζει πρωινό στην Ίβι και το απολαμβάνει!

Απολαύστε και το εκρηκτικό τρέιλερ της ταινίας!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr