Είναι στιγμές που κάτι τόσο απλό, όσο ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα, έχει τη δύναμη να αλλάξει γλυκά τη διάθεσή μας, ακόμα και ολόκληρη τη μέρα μας!

Juliette-Binoche-in-movie-Chocolat

Στη ρομαντική ταινία Chocolat, του σκηνοθέτη Λάσε Χάλστρομ, η Ζουλιέτ Μπινός στο ρόλο της Βιάν καταφθάνει με την κόρη της Ανούκ σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας. Οι οπισθοδρομικοί κάτοικοι που πιστεύουν στην ηρεμία την πολεμούν από την αρχή, μαζί και όλους τους γλυκούς πειρασμούς που προσφέρει στη σοκολατερί της. Σύντομα όμως αποκτά φίλους, όπως τη σπιτονοικοκυρά της, Αρμάντ (Τζούντι Ντεντς), που δοκιμάζει την καταπληκτική ζεστή σοκολάτα της με μπαχαρικά και απογειώνεται!

chocolat4

Εδώ σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή για ρόφημα σοκολάτας με πιπεριά τσίλι, έτσι για να πάρετε μια γεύση από τις μικρές αλλά απολαυστικές «αμαρτίες» της ζωής.

Ρόφημα σοκολάτας με καυτερή πιπεριά
15 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά:
2 φλιτζάνια βραστό νερό
1 φρέσκια πιπερίτσα τσίλι, κομμένη στη μέση (χωρίς σπόρους)
5 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ή γάλα πλήρες
1 λοβό βανίλιας ανοιγμένο στη μέση, ξυσμένα τα σποράκια
1-2 ξυλάκια κανέλα
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γλυκόπικρη, σε κομματάκια
2 κουτ. σούπας ζάχαρη ή μέλι

Για το σερβίρισμα:
1 κουτ. σούπας αμύγδαλα ή φουντούκια πολύ ψιλοκομμένα
λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνετε το βραστό νερό και την καυτερή πιπεριά. Βάζετε μέχρι το νερό να μειωθεί στο μισό. Πετάτε την πιπεριά, στραγγίζετε το νερό και το κρατάτε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα) με τα σποράκια και το λοβό της βανίλιας και την κανέλα και βράζετε μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στις άκρες του σκεύους γύρω γύρω. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και τη ζάχαρη ή το μέλι. Ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και η ζάχαρη να διαλυθεί.
Κατόπιν, σβήνετε τη φωτιά και πετάτε το λοβό βανίλιας και το ξυλάκι κανέλας. Προσθέτετε λίγο λίγο το νερό που έχετε κρατήσει, δοκιμάζοντας συχνά για να μη βγει πολύ πικάντικη η σοκολάτα. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο γάλα.
Σερβίρετε τη σοκολάτα σε μικρά φλιτζάνια γαρνίροντας με αμύγδαλα ή φουντούκια και σαντιγί από πάνω για όσους το επιθυμούν.

chocolat-poster

Δες το βίντεο:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr