To ψωμί είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στο τραπέζι μας από τότε που ήμασταν παιδιά. Μάλιστα, το σπιτικό ψωμί είναι μεγάλη υπόθεση, όχι μόνο γιατί πλημμυρίζει με τις πιο όμορφες μυρωδιές το σπίτι, αλλά και γιατί όταν είναι φρεσκοψημένο είναι ακόμη πιο απολαυστικό.

Δεν είναι όμως όλα τα ψωμιά το ίδιο, ούτε μας αρέσουν όλα το ίδιο. Το μυστικό για να φτιάξουμε το αγαπημένο μας ψωμί είναι να έχουμε το καλύτερο βασικό συστατικό: το αλεύρι. Προσοχή όμως. Κάθε είδος ψωμιού, όπως και τα σφολιατοειδή, «απαιτούν» το δικό τους αλεύρι για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

Η νέα σειρά της Αλλατίνη «Bread you Love» ειδικεύεται σε αυτό ακριβώς και λανσάρει 4 διαφορετικές επιλεγμένες ποικιλίες αλεύρων για να φτιάξουμε τα ψωμιά της επιλογής μας. Εξάλλου, η ποιότητα και η προέλευση του άλευρου παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στις αρτοπαρασκευές.

Για πίτες και χωριάτικο ψωμί
Οι πίτες με χειροποίητο φύλλο αποτελούν κάτι σαν παράδοση και συνήθως περνάνε από γενιά σε γενιά. Μάλιστα, οι πιο φημισμένες πίτες έχουν καταγωγή από την Ήπειρο. Από την άλλη, το χωριάτικο ψωμί έχει διαχρονική αξία και δεν λείπει ποτέ από κανένα οικογενειακό τραπέζι. Το αλεύρι για «Ηπειρώτικα Ζυμώματα για Χωριάτικο Ψωμί & Πίτες» είναι εμπνευσμένο από συνταγές των ορεινών χωριών της Ηπείρου, συνδυάζει εξαιρετικής ποιότητας αλεύρι από διαλεκτά σκληρά σιτάρια και είναι ιδανικό για την παρασκευή χωριάτικου ψωμιού ή παραδοσιακών πιτών με τραγανό φύλλο.

Για «Αγιορείτικο» ψωμί
Η φημισμένη αγιορείτικη κουζίνα περιλαμβάνει συνταγές από τους μοναχούς, οι οποίες διακρίνονται για την απλότητα και τη νοστιμιά τους. Το αγιορείτικο ψωμί χρειάζεται λίγα υλικά, αλλά το καθένα από αυτά έχει τη σημασία του. Το «Αγιορείτικο με άλευρα Ολικής Άλεσης Πετρόμυλου» είναι εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές συνταγές των μοναχών του Αγίου Όρους, συνδυάζει εξαιρετικής ποιότητας άλευρα σιταριού αλεσμένο σε Πετρόμυλο και σίκαλη ολικής άλεσης, προσφέροντάς το αγαπημένο «Αγιορείτικο» ψωμί.

Για πολύσπορο ψωμί
Το πολύσπορο ψωμί είναι υψηλής διατροφικής αξίας και περιέχει πολλά είδη δημητριακών. Πέρα όμως από το ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες είναι και εξαιρετικά εύγευστο. Ακόμη, αποτελεί ιδανική πρόταση για το πρωινό, αλλά και για σνακ των παιδιών. Το «Διαλεχτό Πολύσπορο» συνδυάζει εξαιρετικής ποιότητας άλευρα σιταριού και σίκαλης, μαζί με ένα πλούσιο μείγμα γευστικών σπόρων και νιφάδων δημητριακών για την εύκολη παρασκευή πολύσπορου ψωμιού στο σπίτι.

Για πίτσα και φοκάτσια
Η σπιτική πίτσα και η φοκάτσια μπήκαν περισσότερο από ποτέ στο ελληνικό σπίτι. Λόγω καραντίνας, οι περισσότεροι έχουμε μάθει να φτιάχνουμε σπιτικές ζύμες για πίτσα και αναλόγως με το πως τις θέλουμε προσθέτουμε και τα υλικά της προτίμησής μας. Σίγουρα, όμως για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με άρωμα Ιταλίας χρειαζόμαστε την κατάλληλη βάση. Το αλεύρι «Ιταλικά Ζυμώματα για Pizza & Focaccia» είναι εμπνευσμένο από συνταγές της Ιταλίας, συνδυάζει εξαιρετικής ποιότητας αλεύρι από μαλακό σιτάρι (τύπου 00) για την παρασκευή μίας αυθεντικής Ιταλικής pizza με λεπτή ζύμη ή ενός αφράτου ψωμιού focaccia με πλούσια γεύση ελαιόλαδου.

Δοκιμάστε τη νέα σειρά της Αλλατίνη «Bread you Love» και καλά ζυμώματα!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr