Το Πάσχα είναι η σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή αλλά και η πιο όμορφη ευκαιρία να μαζευτούμε με την οικογένειά μας γύρω από το γιορτινό τραπέζι και να απολαύσουμε νόστιμα πιάτα, φτιαγμένα με αγάπη και τα καλύτερα υλικά. Άλλωστε, γι αυτούς που αγαπάμε πάντα μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο.

Φέτος, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να τα δώσουμε όλα στην κουζίνα, ώστε να κάνουμε αυτές τις μέρες πραγματικά ξεχωριστές και ιδιαίτερα απολαυστικές. Αξιοποιώντας τον χρόνο μας δημιουργικά, φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα γλυκά και αλμυρά πασχαλινά εδέσματα. Για να μην ψαχνόμαστε τι θα ετοιμάσουμε, συγκεντρώσαμε νόστιμες ιδέες που θα μας βοηθήσουν να οργανωθούμε σωστά και να μη λείψει τίποτα από το γιορτινό τραπέζι. Όρεξη να υπάρχει και από ιδέες, εδώ είμαστε…

Ξεκινάμε από τα κλασικά τσουρέκια, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι μας το Πάσχα. Τα ζυμώνουμε συνήθως τη Μ. Τετάρτη και τα φτιάχνουμε πάντα με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ, για σίγουρη επιτυχία. Η μαστίχα και το μαχλέπι κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει, αλλά επειδή μας αρέσει να πειραματιζόμαστε, προσθέτουμε και Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ στη γέμιση ή ως επικάλυψη.

Για να εντυπωσιάσουμε ακόμη περισσότερο τους αγαπημένους μας φτιάχνουμε και μερικά πιο ιδιαίτερα γλυκίσματα, όπως σιροπιαστούς μπαμπάδες, γεμιστούς με αφράτη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Σε μία τούρτα ή σε έναν κορμό, δεν πρόκειται να αντισταθεί ποτέ κανένας, γι αυτό και τα προτιμάμε ως επιδόρπιο στο αναστάσιμο και στο πασχαλινό τραπέζι. Τα ετοιμάζουμε με δικό μας παντεσπάνι ή για περισσότερη ευκολία με Βάση για τούρτες ΓΙΩΤΗΣ και για τη γέμιση και τη διακόσμηση, δεν το συζητάμε -απαραιτήτως Κρέμα Ζαχαροπλαστικής, Garni, Κακάο, Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, καθώς και αέρινο ΓΙΩΤΗΣ Créme.

Και μπορεί τα γλυκά της Λαμπρής να έχουν τον πρώτο λόγο, τι θα ήταν, όμως, το Πάσχα χωρίς το πατροπαράδοτο αρνάκι ή κατσικάκι και τα συνοδευτικά του; Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ είναι η αγαπημένη μας γαρνιτούρα στο ψητό αρνί ή κατσικάκι, είτε ως έχει είτε εμπλουτισμένος με άλλα υλικά. Έχετε δοκιμάσει, για παράδειγμα, να προσθέσετε γλυκοπατάτες; Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με γιορτινό τραπέζι, ένα κυρίως με το συνοδευτικό του δεν είναι ποτέ αρκετά. Για το τραπέζι του Πάσχα συνεπώς ετοιμάζουμε δύο και τρία ορεκτικά, που ανοίγουν ακόμη περισσότερο την όρεξη. Η ποικιλία άλλωστε είναι απαραίτητη, για να καλύψουμε όλα τα γούστα αφού τώρα, περισσότερο από ποτέ, θέλουμε οι αγαπημένοι μας να περάσουν μια όμορφη μέρα γεμάτη νόστιμες γεύσεις!

Τι θα λέγατε για πληθωρικά κανελόνια με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ ή για ένα αρωματικό αλμυρό κέικ που φουσκώνει ιδανικά χάρη στη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ; Και επειδή στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τις πίτες, φροντίζουμε να έχουμε μία ή και δύο επιλογές, όπως μία κλασική πατατόπιτα ή μια διαφορετική πίτα του βοσκού με αρνίσιο κιμά και επικάλυψη από Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Από το τραπέζι μας δεν λείπει ποτέ το ψωμί. Με την ευκαιρία του Πάσχα όμως, δεν σερβίρουμε ένα οποιοδήποτε ψωμί, αλλά ένα στολισμένο Λαμπρόψωμο, που ζυμώνουμε με τα χεράκια μας και το οποίο φουσκώνει όμορφα με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ.

Ό,τι και αν επιλέξετε να ετοιμάσετε, να θυμάστε ότι το σημαντικό είναι να τα φτιάξετε όλα με αγάπη, γιατί αυτό -να το ξέρετε- θα βγει και στη γεύση!