Το νέο βιβλίο του αγαπημένου ζαχαροπλάστη Χρήστου Βέργαδου δίνει διαφορετική διάσταση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα γλυκά αποδεικνύοντας ότι τελικά δεν αποτελούν για κανέναν απαγορευμένο καρπό.

Γίνεται γλυκό χωρίς ζάχαρη και αβγά; Χωρίς αλεύρι και ψήσιμο στον φούρνο; Φυσικά και γίνεται και μάλιστα χωρίς το γλυκό να είναι λιγότερο απολαυστικό. Αυτά λοιπόν και ανάλογα ερωτήματα απαντά ο γνωστός Pastry Chef στο νέο του βιβλίο του οποίου ο τίτλος τα λέει όλα «Γλυκά χωρίς».

Η βασικότερη βέβαια απορία είναι αν τα γλυκά χωρίς ζάχαρη, αβγά, αλεύρι, γλουτένη κ.λ.π είναι το ίδιο νόστιμα με τα κλασικά. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει απάντηση σε όλα και διαβάζοντάς το θα ανακαλύψτε πόσο εύκολο είναι να φτιάχνετε γλυκά χωρίς… όλα τα παραπάνω μέσα από 64 συνταγές που θα γλυκάνουν την καθημερινότητά σας και τους γύρω σας.

Για να πάρετε λοιπόν μια γεύση, σας δίνουμε δύο ολοκληρωμένες συνταγές του βιβλίου με προσθήκες χριστουγεννιάτικη νότας από τον Χρήστο Βέργαδο, και φτιάξτε εύκολα fudge σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και τρουφάκια μπισκότου Μίκυ Άγιος Βασίλης!

Fudge σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δένδρου

Υλικά
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
φρέσκα ράσμπερι
1 κάψουλα βανίλιας
μία πρέζα αλάτι

Διαδικασία
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιείτε με πλαστική σπάτουλα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα 25×15 εκ., στην οποία έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά της. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά. Κατόπιν το κόβετε σε ισοσκελή τρίγωνα και βυθίζετε στη βάση τους ένα ξυλάκι παγωτού. Πασπαλίζετε με χοντροκομμένα φστίκια Αιγίνης και φρέσκα ράσμπερι.

Τρουφάκια μπισκότου Μίκυ Άγιος Βασίλης
Για 40 τρουφάκια

Υλικά
300 γρ. μπισκότα με την κρέμα τους
170 γρ. τυρί κρέμα
Για την επικάλυψη
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. κόκκινη ζαχαρόπαστα
30 γρ. ινδοκάρυδο

Διαδικασία

Θρυμματίζετε τα μπισκότα μαζί με την κρέμα τους στο μπλέντερ. Τα αδειάζετε σε μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά. Πλάθετε μπαλίτσες με το μείγμα και τις αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και σε ένα αντικολλητικό χαρτί ρίχνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού λιωμένη σοκολάτα δημιουργώντας μικρούς δίσκους. Τους βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.
Τοποθετείτε σε κάθε τρούφα ένα ξυλάκι και τις βυθίζετε στη σοκολάτα. Κουνάτε ελαφρά το ξυλάκι για να πέσει η περιττή σοκολάτα και τα βάζετε όρθια σε ποτήρι. Καρφώνετε δύο δίσκους στις τρούφες, κόβετε μικρά κομμάτια ζαχαρόπαστας και τους δίνετε σχήμα αγιοβασιλιάτικου σκούφου. Βρέχετε ελαφρώς τη βάση κάθε σκούφου και τη βυθίζετε στο ινδοκάρυδο για να κολλήσει. Τον στερεώνετε ανάμεσα στους δίσκους σοκολάτας. Τέλος, τα βάζετε με το ποτήρι στο ψυγείο να παγώσουν.

Λίγα λόγια για τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο

Ο Χρήστος Βέργαδος γεννήθηκε στη Σπάρτη. Μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στη ζάχαρη, καθώς οι γονείς του διατηρούσαν εκεί για πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο, έτσι, ήταν φυσικό να τρυπώσει µέσα του το «µικρόβιο» της ζαχαροπλαστικής. Τον Φεβρουάριο του 2009 παρουσίασε στην έκθεση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ το Sweet Fashion by C. Vergados, την πρώτη ολοκληρωµένη επίδειξη µόδας µε ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασµένα από υλικά ζαχαροπλαστικής. Ακολούθησε το Sweet Fashion 2 by C. Vergados τον Φεβρουάριο του 2011, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις µέσα από την προβολή του σε πολλές τηλεοπτικές εκποµπές. Αξίζει να αναφερθεί ότι δουλειά του παρουσιάστηκε και στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας TF2. Το 2012 ανέλαβε pastry chef στο βραβευµένο µε ένα αστέρι Michelin εστιατόριο του Francois Gagnaire στη νότια Γαλλία και το 2013 το Sweet Fashion by C. Vergados ταξίδεψε στο Μόντρεαλ του Καναδά, κερδίζοντας για ακόµα µία φορά τις εντυπώσεις. Είναι pastry chef και δηµιουργός του µενού γλυκών κορυφαίων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, και τεχνικός σύµβουλος ζαχαροπλαστικής µεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Σχολείο Ζαχαροπλαστικής, το οποίο δεν άργησε να γίνει best seller και να κερδίσει το βραβείο αναγνωστών στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ. Γνωρίζοντας την αξία της σωστής κατάρτισης, αποφάσισε να µεταδώσει τις γνώσεις του σε µαθητές, κι έτσι, τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας.

info
Αριθμός σελίδων: 208, Μέγεθος: 190 x 255, Τιμή βιβλίου: 22.95€
https://www.dioptra.gr/vivlio/mageiriki/gluka-xoris/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr