Μπορείτε να σκεφτείτε τυρί που να έχει συνδεθεί περισσότερο με το ελληνικό τραπέζι από την κλασική και αγαπημένη μας φέτα;

Αλμυρή, ήπια ή πικάντικη, σκληρή ή πιο μαλακή, η φέτα έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με την ελληνική κουζίνα και έχει κατοχυρωθεί ως Π.Ο.Π. προϊόν. Από τη σαλάτα -με πρώτη και καλύτερη τη χωριάτικη που χωρίς τη φέτα χάνει τη μισή νοστιμιά της-, μέχρι τη συνοδεία του φαγητού, αυτό το μοναδικό τυρί μπορεί να αναβαθμίσει γευστικά κάθε πιάτο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι κάθε καλό λαδερό, όπως τα φασολάκια, ο αρακάς ή τα γεμιστά θέλουν δίπλα τους και λίγη φετούλα για να θεωρούνται πλήρες γεύμα. Την ίδια στιγμή, συνοδεύει εξίσου καλά και ψητό κρέας ή μπιφτέκια φούρνου, ενώ μόνη της σε ένα πιατάκι με λάδι και ρίγανη είναι πρώτης τάξεως μεζές.

Πέρα από συνοδευτικό, όμως, η φέτα μπορεί να μπει και ως βασικό συστατικό σε μια συνταγή για μαγειρευτό, στο ψήσιμο ή λίγο πριν το σερβίρισμα, δίνοντάς του άλλη διάσταση! Θέλετε να πάρετε μια γεύση; Ακολουθούν νόστιμες ιδέες με φέτα, που θα κάνουν τα τραπέζια σας ακόμη πιο γευστικά το φετινό καλοκαίρι.

Η αγαπημένη μας φέτα, λοιπόν, είναι η τέλεια προσθήκη στα φαγητά που ψήνονται στον φούρνο, όπως οι γίγαντες και το μπριάμ. Λίγοι κύβοι φέτας, που θα ανακατευτούν με τη σάλτσα του φαγητού και θα πάρουν ωραίο χρώμα στο ψήσιμο, αρκούν για να γίνει το φαγητό ακόμα πιο γευστικό. Δοκιμάστε επίσης, να βάλετε στο φούρνο λεπτές στρώσεις από μελιτζάνα, κολοκυθάκι ή και τα δύο, εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας και θρυμματισμένη φέτα και έχετε ένα ωραίο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως ορεκτικό όσο και ως κυρίως, παρέα με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Από τα φαγητά, που ψήνονται στο φούρνο, δεν παραλείπουμε τις πίτες και τις τάρτες. Η φέτα βρίσκει και εκεί τη θέση της, μέσα σε κοτόπιτες, πίτες με καλοκαιρινά λαχανικά και τις κλασικές τυρόπιτες, που ταιριάζουν τόσο στο καθημερινό όσο και στο κυριακάτικο τραπέζι.

Στα φαγητά κατσαρόλας τώρα, η φέτα μπορεί να προστεθεί 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, για να μην ενσωματωθεί πλήρως στη σάλτσα κατά το βρασμό και έτσι να έχουμε την ευκαιρία να την απολαμβάνουμε σε κάθε μπουκιά. Ταιριάζει πολύ σε τουρλού λαχανικών, αλλά και σε σκέτες μελιτζάνες με σάλτσα στην κατσαρόλα, ενώ αν την προσθέσετε σε λεμονάτο κοτόπουλο εγγυόμαστε ότι θα είναι το νοστιμότερο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Φέτα Π.Ο.Π Ρούσσας
Είναι από τα τυροκομικά προϊόντα που επιλέγουμε σταθερά, γιατί νοστιμίζει ακόμα και τα πιο απλά πιάτα. Η Φέτα Π.Ο.Π Ρούσσας παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα με τον παραδοσιακό τρόπο των Σαρακατσαναίων σε χειροποίητα βαρέλια οξιάς και με λίγη φαντασία μεταμορφώνεται στην πρώτη ύλη που απογειώνει κορυφαίες δημιουργίες. Αγαπημένη μας επιλογή και τα μαλακά, κρεμμώδη Spread Ρούσσας, που είναι ιδανικά τόσο για επάλειψη σε ψωμί ή τοστ όσο και σε πίτσα.
Περισσότερα στο: https://www.roussas.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr