Από το 1747 μεταμορφώνει τα πιάτα μας σε μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, “μαγεύοντας” τις γεύσεις. Ο λόγος για τις μουστάρδες Maille, που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας και χρησιμοποιούμε ανελλιπώς τη γιορτινή περίοδο, αφού δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά στις συνταγέςμας. Γιατί ένα Φιλέτο με Σάλτσα Μουστάρδας & Μανιταριών, με μουστάρδα Maille Dijon Originale μπορεί να σταθεί επάξια στο γιορτινό τραπέζι και να μας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Επιλέγουμε Maille, όμως, αυτές τις γιορτές για έναν ακόμα λόγο, αφού στην οικογένεια του ιστορικού οίκου Maille προστέθηκε και μια νέα σειρά από 5 μοναδικά βαλσάμικα, τα οποία ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια στη Βουργουνδία. Πάμε να τα γνωρίσουμε ένα ένα;

Βαλσάμικο di Modena
Tο βαλσάμικο di Modena της Maille αποτελεί προϊόν ΠΟΠ, παράγεται αποκλειστικά στη Βόρεια Ιταλία, στη Modena και εμφιαλώνεται στη Γαλλία. Παραμένει σε δρύινο βαρέλι για περισσότερο από 2 μήνες, γεγονός που του προσφέρει αυτή την ιδιαίτερη γεύση. Είναι πλούσιο σε υφή και είναι ιδανικό για σαλάτες, κρέατα, αυγά, ριζότο ή ψητό ψάρι.

Βαλσάμικο λευκό
Το λευκό βαλσάμικο Maille παράγεται από λευκό χυμό σταφυλιού, είναι γλυκόπικρο ως γεύση και ταιριάζει με λαχανικά ατμού και ψάρι. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε cocktail.

Βαλσάμικο με άρωμα τρούφας
Το βαλσάμικο Maille με άρωμα τρούφας περιέχει 80% βαλσάμικο ξύδι di Modena και δίνει μοναδική ένταση σε σάλτσες και λιπαρά πιάτα. Επίσης είναι ιδανικό για ψητό κοτόπουλο, τάρτες τυριών και πατατοσαλάτες.

Βαλσάμικο με άρωμα μελιού
Το βαλσάμικο Maille με άρωμα μελιού έχει μια γλυκιά και εκλεπτυσμένη γεύση και περιέχει κατά 80% βαλσάμικο ξύδι di Modena. Είναι ιδανικό για σαλάτες, τυριά και μαρινάδες.

Κρέμα βαλσάμικου
Η κρέμα βαλσάμικου Maille φτιάχνεται από μαγειρεμένο σταφύλι και βαλσάμικο ξύδι di Modena. Δίνει μια απαλή, κρεμώδη και γλυκιά στρώση γεύσης και είναι ιδανική για ψητά λαχανικά, τυριά, φρούτα και γλυκά.

H πιο νόστιμη βινεγκρέτ για πράσινη σαλάτα
Και επειδή περίοδο γιορτών διανύουμε όλο και κάπου θα χρειαστείτε μια νόστιμη βινεγκρέτ. Σας δίνουμε την αγαπημένη μας με μουστάρδα Maille Dijon original και το μοναδικό βαλσάμικο di Modena.

Υλικά για βινεγκρέτ
¾ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¼ κούπας Maille βαλσάμικο di Modena
1 κ.σ. Maille Dijon original
1 κ.γ. σουσάμι

Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα βάζο.
Κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη vinaigrette σε σαλάτα, σε ψητά λαχανικά, σε κοτόπουλο, ψάρι.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα Maille; Πατήστε ΕΔΩ

info
http://www.maille.gr/
https://www.facebook.com/MailleGreece

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr