Ένα ξεχωριστός μακαρονάς πάντα επιστρέφει σε όλες εκείνες τις γεύσεις που τον μεγάλωσαν. Στις γεύσεις που του έμαθαν πως η ποιότητα υπερέχει όλων και ότι αν δεν δοκιμάσεις κάθε μέρα κάτι ξεχωριστό δεν πρόκειται να κάνεις τη διαφορά. Ένα τέτοιο πιάτο είναι και η μακαρονάδα της μαμάς. Ένα απλό πιάτο που όμως η νοστιμιά του βασιζόταν στον πειραματισμό και την καλή πρώτη ύλη. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Μια μακαρονάδα έχει τη «μαγική» ικανότητα να φέρνει την οικογένεια κοντά, ώστε να απολαμβάνουν όλοι μαζί την οικογενειακή θαλπωρή γύρω από ένα σπιτικό γεύμα. Είναι ό,τι πιο εύκολο και απολαυστικό μπορεί να προετοιμάσει μια πολυάσχολη μαμά ή ένας μπαμπάς για όλη την οικογένεια, ένας φοιτητής ή ένας εργένης. Ξεχωριστοί άνθρωποι που τους ενώνει η κοινή τους αγάπη για τα ζυμαρικά και που δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το τέλειο.

Και ποιος δεν έχει μερικά πακέτα ζυμαρικών στο ντουλάπι του άλλωστε; Παίρνει μόνο λίγα λεπτά να τα βράσεις και μπορεί τις πρώτες φορές που φτιάξεις ένα νέο πιάτο να μην πετύχει, αλλά η προσπάθεια στο τέλος θα σε αποζημιώσει. Το βασικό είναι ότι δεν χρειάζονται πολλά. Μια σάλτσα και λίγο τυράκι είναι αρκετά για να σε ταξιδέψουν, και αυτό το επιβεβαιώνουν ακόμα και οι πιο ξεχωριστοί-απαιτητικοί μακαρονάδες: τα παιδιά. Το ξεχωριστό όμως δεν σταματάει εκεί. Με μια καλή πρώτη ύλη μπορείς να φτιάξεις εντυπωσιακά πιάτα, όπως μακαρονόπιτες, ιδιαίτερες σαλάτες, παστίτσιο, αλλά και λαχταριστά σουφλέ. Το μόνο όριο στη δημιουργία είναι η φαντασία μας.

Δεν μπορείς όμως να ξεχωρίζεις, αν δεν προσφέρεις το καλύτερο στην οικογένειά σου. Γιατί τα μακαρόνια εκτός από εύκολα στην προετοιμασία, είναι και απίστευτα θρεπτικά. Είναι γνωστά για την ενέργεια που προσφέρουν στον οργανισμό μας, λόγω των υδατανθράκων που περιέχουν, των σύνθετων αυτών σακχάρων που τονώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και δίνουν τροφή στους μύες μας. Τα ζυμαρικά, κυρίως τα ολικής άλεσης, παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό αργή απελευθέρωση ενέργειας, είναι χαμηλά σε αλάτι και ελεύθερα χοληστερόλης. Αποτελούν μια καλή πηγή απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ η διατροφική τους πρόσληψη (ανά φλιτζάνι) μπορεί να καλύψει μέχρι και το 25% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπου σε φυτικές ίνες.

Τελικά τα ζυμαρικά, εκτός από νόστιμα είναι και απαραίτητα στη ζωή μας!