Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μεγαλώσαμε με πουρέ πατάτας, οι σύγχρονες μαμάδες όμως είναι πιο δημιουργικές και μαθαίνουν τα παιδιά τους να τρώνε πουρέ από διάφορα λαχανικά. Άλλωστε τα περισσότερα λαχανικά μπορούν να γίνουν πουρές και να δώσουν θρεπτική αξία, γεύση και χρώμα στο πιάτο μας. Φανταστείτε λοιπόν, ένα πεντανόστιμο μαγειρευτό κρέας να συνοδεύεται από πουρέ αρακά ή ένα ψητό ψάρι από βελούδινο πουρέ καρότο. Και γιατί αφού κάνουμε πουρέ την πατάτα να μην κάνουμε πουρέ και την πολύ πιο θρεπτική και υγιεινή γλυκοπατάτα;

poures glykopatatas mikri

Ένας νόστιμος και ανάλαφρος πουρές μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το ρύζι, τα μακαρόνια και τις τηγανητές πατάτες, αποτελώντας μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή για μικρούς και μεγάλους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λαχανικά και κάποια χρήσιμα tips που θα κάνουν τον πουρέ σας να ξεχωρίσει.

poures araka mikri

Τι να προσέξετε
1. Αν επιλέξετε να βράσετε τα λαχανικά, προσέξτε να μην τα παραβράσετε και λιώσουν, διότι αυτό σημαίνει ότι έχουν τραβήξει πολύ νερό και ο πουρές θα βγει νερουλός.

2. Ιδανικά το βράσιμο των λαχανικών που προορίζουμε να κάνουμε πουρέ γίνεται στον ατμό, ώστε να μην τραβάνε υγρασία και να κρατούν τα ωφέλιμα συστατικά τους.

poures patatas mikri

3. Τολμήστε να προσθέσετε μπαχαρικά και μυρωδικά στον πουρέ σας. Το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, η κανέλα και το σαφράν δίνουν εξωτικό άρωμα στον πουρέ λαχανικών, ενώ η μουστάρδα και η καπνιστή πάπρικα μια πιο πικάντικη αίσθηση. Σε όλους τους πουρέδες μπορείτε ασφαλώς να προσθέσετε μαϊντανό, κόλιανδρο, εστραγκόν, φρέσκια ρίγανη και ό,τι άλλο μυρωδικό σας αρέσει.

4. Αν στον πουρέ που ετοιμάζετε βάλετε και λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος, τότε αυτός θα αποκτήσει πιο απαλή και κρεμώδη υφή.

5. Αν θέλετε να ξαναζεστάνετε τον πουρέ που φτιάξατε, μην τον βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί θα αποκτήσει υγρασία. Το καλύτερο είναι να τον ζεστάνετε σε μπεν μαρί ή αν έχει σφίξει από το ψυγείο να προσθέσετε ζεστό γάλα ή ζωμό και να ανακατέψετε με σύρμα.

BARBASTATHIS mikri

Η φρεσκάδα και η θρεπτική αξία των λαχανικών Μπάρμπα Στάθης, τώρα και σε μορφή πουρέ!
Κι αν δεν έχετε τα υλικά ή το χρόνο να τα μαγειρέψετε τι κάνετε; Για καλή σας τύχη κυκλοφορεί η νέα σειρά φυσικοί πουρέδες λαχανικών, από τον Μπάρμπα Στάθη! Είναι φτιαγμένοι από 100% λαχανικά, που έχουν βράσει, πολτοποιηθεί και καταψυχθεί σε μικρές μερίδες, διατηρώντας όλη τη φρεσκάδα, τη γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά. Έχουν αφράτη και βελούδινη υφή ενώ αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό για κρεατικά, ψάρια και πουλερικά! Προσθέτοντας απλά γάλα ή νερό και άλλα συστατικά της επιλογής σας, έχετε μέσα σε 5 μόνο λεπτά τους πιο λαχταριστούς πουρέδες! Η σειρά φυσικοί πουρέδες λαχανικών Μπάρμπα Στάθης, από 100% λαχανικό, περιλαμβάνει: Φυσικό πουρέ πατάτα, Φυσικό πουρέ γλυκοπατάτα, Φυσικό πουρέ καρότο και Φυσικό πουρέ αρακά. Ανακαλύψτε τους & απολαύστε τους !Μια φρέσκια ιδέα, από τον Μπάρμπα Στάθη. Μας κάνει καλό!

Περισσότερα: http://www.barbastathis.com/el/home/index.html

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr