Οι σπιτικές πίτες είναι πάντα λαχταριστές όχι μόνο για σνακ αλλά και για ένα εύκολο ορεκτικό στα επίσημα τραπέζια. Είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους να αξιοποιήσουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και τα λαχανικά και τυριά που έχουμε ήδη στο ψυγείο μας.

Αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων είναι αναμφισβήτητα η κοτόπιτα. Η γεύση της είναι τόσο πλούσια, που δύσκολα μπορεί να σταματήσει κανείς στο ένα κομμάτι, οι δε συνδιασμοί της είναι αμέτρητοι. Αρκεί να έχετε ιδέες. Αλλά και να μην έχετε, έχουμε εμείς! Μπορείτε λοιπόν να μεταμορφώσετε μια κοτόπιτά απλά και μόνο προσθέτοντάς της ελιές ή πιπεριές και μανιτάρια, που της πάνε πολύ, αλλά και νόστιμα τυριά, όπως φέτα. Πρόκειται για μια άκρως νόστιμη και θρεπτική πίτα, η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αποτελεί πάντα μια εύκολη λύση για το γραφείο ή το σχολείο.

Ακολουθείστε τις συμβουλές και να είστε σίγουροι ότι θα φτιάξετε την πιο νόστιμη κοτόπιτα:

– Το σωστό μαγείρεμα του κοτόπουλου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Για να παραμείνει ζουμερό και απολαυστικό, σάς προτείνουμε να το βράσετε σε ζωμό με μπαχαρικά. Αφαιρέστε την πέτσα και τα κόκαλα από το βρασμένο κοτόπουλο και στη συνέχεια μαζέψτε το ψαχνό του και ψιλοκόψτε το για τη γέμιση της πίτας.

– Χρησιμοποιείστε μεγάλη ποικιλία λαχανικών για να απογειώσετε τη γεύση και την υφή της πίτας. Μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές είναι το πράσο, τα μανιτάρια, οι πιπεριές, το κρεμμύδι και το κολοκύθι. Πριν τα προσθέσετε στη γέμιση, τσιγαρίστε τα σε ελαιόλαδο, βούτυρο ή ακόμη και στο λίπος του κοτόπουλου.

– Αυτό που πραγματικά μπορεί να στείλει στα ύψη μια κοτόπιτα είναι η σάλτσα. Είναι πολύ σημαντική γιατί η πίτα θα στεγνώσει χωρίς αυτήν! Εμείς σάς προτείνουμε να φτιάξετε μια βελούδινη και πλούσια μπεσαμέλ που θα δώσει μοναδική υφή και γεύση στην πίτα σας.

– Μην κάνετε το λάθος να παραλείψετε τα μυρωδικά. Θυμάρι, μαϊντανός, φασκόμηλο, μαντζουράνα και εστραγκόν είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές.

– Λίγο πριν την ψήσετε, αλείψτε την επιφάνειά της με ένα μίγμα από 1 κρόκο αβγού και 1 κουτ. γλυκού νερό για να κάνετε το φύλλο της απίστευτα τραγανό και νόστιμο.

Μπορεί το μεράκι και μια καλή συνταγή να παίζουν σπουδαίο ρόλο στην επιτυχία της πίτας, ωστόσο, πολύ σημαντικά είναι και τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Εμείς επιλέγουμε πάντα κοτόπουλο Νιτσιάκος, το οποίο είναι άριστης ποιότητας και πλήρως ελεγμένο και πιστοποιημένο.

Kαι 3 πεντανόστιμες συνταγές για κοτόπιτα:

Τραγανή κοτόπιτα με μπεσαμέλ

Κοτοπιτάκια

Κοτοπιτάκια με πράσα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr