Μπορεί να το έχετε συνδέσει με τις κρέμες και το χαλβά ή το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε για σιμιγδάλι στη μαγειρική να είναι η παρασκευή ζυμαρικών, ωστόσο με σιμιγδάλι μπορείτε να δημιουργήσετε δεκάδες αλμυρές συνταγές.

Από τις βασικές του ιδιότητες είναι ότι μαζί του φτιάχνετε εξαιρετικής υφής και νοστιμιάς κρέμες. Γιατί λοιπόν να περιοριστείτε στις γλυκές, όταν με κρέμα που περιέχει για παράδειγμα κάποιο τυρί, μπορείτε να γεμίσετε πίτες και τάρτες; Με ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι, λοιπόν, ετοιμάζετε τυρόπιτες και αλμυρές μπουγάτσες, ενώ μια πλούσια αλμυρή κρέμα με σιμιγδάλι μπορεί και να αντικαταστήσει την κλασική μπεσαμέλ, μεταμορφώνοντας γευστικά ακόμη και κλασικές συνταγές, όπως ο μουσακάς.

shutterstock_301104437

Το σιμιγδάλι χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή ψωμιού, όπως το χωριάτικο. Προσθέτοντας το σε μια ζύμη βελτιώνεται τη γεύση της και, παράλληλα, γίνεται πιο τραγανή η κρούστα, με το πασπαλισμένο στη φόρμα σιμιγδάλι να βοηθάει και στο να μην κολλάει το ζυμάρι -όπως κάνετε με το αλεύρωμα της φόρμας δηλαδή. Τέλος, αν θέλετε να φτιάξετε μια αλμυρή πίτα (π.χ. Χορτόπιτα), χωρίς όμως να μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε και ζύμη, μπορείτε να πασπαλίσετε τη φόρμα με σιμιγδάλι, έτσι και μια εύκολη παρασκευή έχετε και η πίτα σας αποκτά τραγανή κρούστα και ξεχωριστή εμφάνιση.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr