Ποιος είπε ότι για να περάσουμε Καλά Χριστούγεννα πρέπει να φύγουμε εκτός Αθηνών; Η πόλη μας αυτές τις μέρες φοράει τα γιορτινά της, μάς δείχνει το πιο όμορφο πρόσωπό της και κρύβει γευστικές εκπλήξεις, που κάνουν τις μέρες και τις νύχτες μας πραγματικά ξεχωριστές.

Στην καρδιά της Αθήνας, στο ξενοδοχείο Titania, βρίσκεται το εστιατόριο Olive Garden, που φέτος προσφέρει εκπληκτικά γιορτινά μενού, τόσο για τις δύο Παραμονές -των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς- όσο και για κάθε γιορτινή μέρα. Ο executive chef Χρίστος Τζιλήρας προτείνει εκλεπτυσμένα πιάτα σύγχρονης ελληνικής-μεσογειακής κουζίνας, τα οποία απολαμβάνουμε στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου, με τη μαγευτική θέα της Ακρόπολης, του Λυκαβηττού και της στολισμένης Αθήνας να συμπληρώνει το γιορτινό σκηνικό.

Και επειδή γιορτή χωρίς μουσική δεν γίνεται, τόσο την Παραμονή των Χριστουγέννων όσο και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το δείπνο συνοδεύει με την εκφραστική φωνή της η ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Ηρώ, που θα παίξει στο πιάνο ελληνικά και ξένα τραγούδια, που έχουν αγαπηθεί και έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στον χρόνο. Μαζί της θα είναι ο μελωδικός τραγουδιστής Αδάμ Τσαρούχης, ο Θανάσης Κελεπούρης στο ακορντεόν και ο Κωσταντίνος Στάικος στο σαξόφωνο.

Θέλετε να πάρετε μία γεύση από εορταστικά μενού;

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων
* Ποτό καλωσορίσματος με “Amuse-Bouche”
* Βελουτέ πράσινων σπαραγγιών, ξύσμα μοσχολέμονου και αγουρέλαιο
* Vol-au-Vent με γαρίδες, βασιλομανίταρα και κόκκινη κολοκύθα, κρέμα οστρακοειδών με άρωμα Remy Martin, βλαστοί μαντζουράνας
* Μυλοκόπι με καπνιστό πουρέ σελινόριζας, πέρλες χειμωνιάτικων λαχανικών, σάλτσα μανταρίνι με κάρδαμο
* Sorbet κυδώνι με κανέλα και κρέμα ροδιού
* Χήνα ψητή με παραδοσιακή γέμιση, κάστανα γλασσέ, πουρέ γλυκοπατάτας, σάλτσα Merlot με χειμωνιάτικη τρούφα
* Εκλέρ με Camembert Lait Cru και μαρμελάδα κράνο, πούδρα βωλίτη και μέλι πευκοθύμαρο
* Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας γάλακτος, σπόρο τόνκα, crème brûlée, χώμα καραμελωμένης σοκολάτας, αφρό Moët & Chandon

Μενού Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
* Ποτό καλωσορίσματος με “Amuse-Bouche”
* Σούπα κάστανου με κράνμπερι, καπνιστό φασιανό και λικέρ πικραμύγδαλου
* Σύκα ποσέ σε Porto γεμιστά με πατέ πάπιας, μενταγιόν αστακού, πουρέ σελινόριζας και βλαστούς νεροκάρδαμου
* Μπαρμπούνι με αρωματικό βούτυρο, πράσινα σπαράγγια, κρέμα περουβιανής πατάτας, πούδρα αυγοτάραχου
* Μη αλκοολούχο sorbet Bloody Mary με σιρόπι σέλινου
* Φιλέτο Ουέλινγκτον Black Angus, πουρέ κόκκινης κολοκύθας με πράσινο μήλο, κυδωνόπαστο, σάλτσα με Cabernet Sauvignon
* Ζεστό Tomme de Savoie σε τραγανό φύλλο σφολιάτας, κρέμα πορτοκαλιού και φιστίκι Αιγίνης
* Σφαίρα λευκής σοκολάτας σε καπρέζε, μους κάστανο με ζελιφιέ από φραγκοστάφυλο, σκόνη μούρων και φύλλο χρυσού
* Βασιλόπιτα & 1 ποτήρι αφρώδη οίνο

Τα πιο γιορτινά πρωινά της χρονιάς -παλιάς και νέας
Το brunch αποτελεί πια αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων και τι καλύτερο για το πρωινό των Χριστουγέννων, αλλά και το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς, από μία χορταστική αλλά και εορταστική πρόταση! Το Olive Garden έχει φροντίσει και για τα δύο, προτείνοντας ποικιλία εκλεκτών πιάτων, τα οποία απολαμβάνουμε υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, με την Άννα Μελίτη και τον μαέστρο Γιώργο Κωνσταντινίδη σε ένα ρεπερτόριο με νοσταλγικές μελωδίες και εορταστικά τραγούδια. Ξυπνήστε χαλαρά, φορέστε τα γιορτινά σας, πάρτε το ταίρι και την παρέα σας και δώστε ραντεβού για brunch στο κέντρο:

Μενού Brunch Χριστουγέννων
* Σούπα από πουλάδα αυγολέμονο

Κρύα Ορεκτικά – Σαλάτες
* Καπνιστός και μαρινέ σολομός με ξύσμα μοσχολέμονου και μπρικ
* Τερίνα πάπιας με αποξηραμένα σύκα, αποξηραμένους καρπούς και μαυροδάφνη
* Αθηναϊκή σαλάτα
* Προσούτο “Ferrano” με λεπτές φέτες μάνγκο, νιφάδες παρμεζάνας και φύτρες ραντίτσιου
* Κρητικός ντάκος με ψητά λαχανικά, ώριμη τριμμένη τομάτα, κάπαρη, ελιές και ξηρό ανθότυρο
* Σπανάκι – ρόκα με τραγανό μπέικον, πλευρώτους και λιαστή τομάτα
* Τραγανά ανάμεικτα σαλατικά με μαρινάτες γαρίδες, χταπόδι, μαραθόριζα και κολοκυθάκι
* Σαλάτα του Καίσαρα με τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο, σύγκλινο, γραβιέρα Νάξου και κρουτόν Θεσσαλονίκης
* Πράσινη σαλάτα με σταμναγκάθι, ταλαγάνι, ψητά παντζάρια, καρύδια και πράσινο μήλο

Ζεστά Ορεκτικά – Κυρίως
* Quiche Lorraine με κοτόπουλο, μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές και μπέικον
* Φύλλο λαζάνι με σπανάκι, σύγκλινο και κρέμα μετσοβόνε
* Ριζότο με ποικιλία άγριων Ελληνικών μανιταριών, παρμεζάνα και λάδι τρούφας
* Σολομός σχάρας σε στρώμα από λαχανικά εποχής με σάλτσα μοσχολέμονου
* Ρολό γαλοπούλας με παραδοσιακή γέμιση
* Χοιρινό πρασοσέλινο με φρέσκια τομάτα, μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού
* Rib eye από μοσχαράκι γάλακτος, σάλτσα μαυροδάφνης με σταφίδες και κράνμπερι
* Μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο με πρόβειο γιαούρτι και σινάπι
* Πουρές κόκκινης κολοκύθας με λάδι τρούφας
* Πατατούλες νέας Γης με θυμάρι και γλυκό σκόρδο
* Λαχανικά σχάρας με κρέμα βαλσάμικου και αγουρέλαιο

Carving
* Μπουτάκια από γουρουνόπουλο γάλακτος, με σάλτσα μουστάρδας Dijon

Επιδόρπια
* Πλούσιο μπουφέ από εορταστικά επιδόρπια
* Κουραμπιέδες
* Μελομακάρονα
* Ποικιλία από εκλεκτά φρούτα εποχής

New year’s brunch
* Βελουτέ ψητής σελινόριζας με φασιανό και κράνμπερι

Κρύα Ορεκτικά – Σαλάτες
* Λαχανικά σχάρας με μοτσαρελάκια, προσούτο Θράκης και κρέμα βαλσάμικου
* Ποικιλία από καπνιστά ψάρια και σάλτσα tartar
* Μαριναρισμένες γαρίδες ατμού με φρέσκα βότανα, τσίλι και μοσχολέμονο
* Roast beef με αρωματικό βούτυρο με ελιξίριο και μυρωδικά, σάλτσα τσιμιτσούρι
* Τερίνα πάπιας με κάστανα, ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα από φρούτα τους δάσους
* Ποικιλία από Ελληνικά και διεθνή τυριά
* Ελληνική σαλάτα με τοματίνια, παξιμάδια λαδιού, φέτα, ελιές και καπαρόφυλλα
* Ελληνική σαλάτα του Καίσαρα με λούζα Τήνου, γραβιέρα Νάξου και κουλούρι Θεσσαλονίκης
* Τραγανές καρδιές σαλατικών με τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο, λιαστή τομάτα και μαρινάτα πλευρώτους
* Σπανάκι – ρόκα με φινόκιο, παντζάρια, ξηρό ανθότυρο και καρύδια
* Ανάμεικτα σαλατικά με καπνιστή γαλοπούλα με τρούφα, μάνγκο και φουντούκια

Ζεστά Ορεκτικά – Κυρίως
* Ριζότο με γαρίδες, κόκκινη κολοκύθα, σπαράγγια και ξύσμα μοσχολέμονου
* Γιουβετσάκι με ποικιλία άγριων μανιταριών, σύγκλινο Μάνης και λιαστή τομάτα
* Κανελόνια αλά Τοσκάνα με φρέσκια τομάτα, ξηρό ανθότυρο και βασιλικό
* Quiche Lorraine με σολομό, κολοκυθάκι και μάραθο
* Μυλοκόπι σε στρώμα από σταμναγκάθι, σπαράγγια και μανιτάρια φρικασέ
* Μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο με φρέσκο θυμάρι, σινάπι, πρόβειο γιαούρτι και μοσχολέμονο
* Μαριναρισμένα παϊδάκια αρνιού με δενδρολίβανο και σάλτσα μαυροδάφνης με Κορινθιακές σταφίδες
* Φιλέτο μόσχου αρωματισμένο με βούτυρο Café de Paris και επιλογή από paper sauce ή béarnaise
* Πατατούλες νέας Γης με θυμάρι και γλυκό σκόρδο και ζωμό κόκορα
* Τηγανητό ρύζι με Χειμωνιάτικα λαχανικά, ομελέτα, μπέικον, και σησαμέλαιο

Carving
* Μπουτάκια από γουρουνόπουλο γάλακτος, με σάλτσα μουστάρδας Dijon

Επιδόρπια
* Πλούσιο μπουφέ από εορταστικά επιδόρπια
* Κουραμπιέδες
* Μελομακάρονα
* Ποικιλία από εκλεκτά φρούτα εποχής

info
Olive Garden, Ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3326000.
* Μενού Παραμονής Χριστουγέννων: 90€ /άτομο
* Μενού Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: 120€ / άτομο
* Μενού Brunch Χριστουγέννων: 45 €/άτομο (η τιμή περιλαμβάνει απεριόριστη κατανάλωση κρασιού, μπύρας και αναψυκτικών)
* Μενού brunch Πρωτοχρονιάς: 60€/άτομο (η τιμή περιλαμβάνει απεριόριστη κατανάλωση κρασιού, μπύρας και αναψυκτικών)

Για τις βραδιές των ρεβεγιόν και τα brunch των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Titania προσφέρει, έκπτωση 50% για παιδιά 6-10 ετών, καμία χρέωση για παιδιά έως 5 ετών και δωρεάν θέσεις στάθμευσης στο parking του ξενοδοχείου.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr