Το καλοκαιρινό τραπέζι ζητά ανάλαφρα πιάτα με εποχικά υλικά και νοστιμιά, που δεν απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες παρασκευής. Ο πουρές και η μπεσαμέλ είναι από τις πιο ευέλικτες και αγαπημένες προσθήκες σε συνταγές.

Ο πουρές είναι σίγουρα από τα συνοδευτικά που ταιριάζουν υπέροχα σε πιάτα με κρεατικά ή κοτόπουλο ενώ με τις κατάλληλες προσθήκες μπαχαρικών, μυρωδικών ή ακόμα και ψιλοκομμένων λαχανικών αποκτά τον γευστικό χαρακτήρα που επιθυμούμε. Στο καθημερινό, το κυριακάτικο ή και το τραπέζι της γιορτής, βουτυράτος και αρωματικός, με βελούδινη υφή, συνοδεύει τα κυρίως πιάτα, ενώ μπορεί άνετα να φτάσει στο τραπέζι ακόμα ως προσθήκη σε ορεκτικά όπως οι πατατοκροκέτες. Για παράδειγμα, ένα ωραία μελωμένο μοσχαράκι -ή και χοιρινό- μαγειρεμένο στη γάστρα με τους χυμούς του και ελάχιστα μπαχαρικά, με έναν απαλό Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, που ετοιμάζεται σε χρόνο dt, γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής του κυριακάτικου τραπεζιού. Για το καθημερινό τραπέζι ένα σνίτσελ, μια μπριζόλα ή ένα μπιφτέκι -ακόμα και χορτοφαγικό- δεν λέει ποτέ «όχι» στη συνοδεία πουρέ.

Όσο για την μπεσαμέλ, τι καλύτερο από έναν ωραίο μουσακά, ένα παστίτσιο ή μελιτζάνες παπουτσάκια για να την απολαύσετε στο καλοκαιρινό τραπέζι; Ή μήπως θα προτιμούσατε μια πίτα με καλοκαιρινά λαχανικά; Για να εξοικονομήσετε χρόνο, προτιμήστε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ που δεν χρειάζεται βράσιμο και δεν σβολιάζει, ενώ σας βγάζει από τον κόπο, ολοκληρώνοντας τέλεια ένα καλοκαιρινό πιάτο. Πασπαλίστε την μπεσαμέλ με τριμμένη γραβιέρα για άψογο γευστικό αποτέλεσμα.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές
– Για να δώσετε ακόμα πιο πλούσια γεύση στον βελούδινο Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, προσθέστε αγελαδινό βούτυρο, ενώ τολμήστε να τον κάνετε λίγο πιο αρωματικό με ψιλοκομμένα μυρωδικά.
– Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι προτιμότερο να είστε πιο φειδωλοί με τα μπαχαρικά. Πασπαλίστε τον πουρέ σας με ελάχιστο αλάτι ή ανθό αλατιού και αν τον σερβίρετε με κρέας, προσθέστε και λίγη καπνιστή πάπρικα. Θα τον απογειώσει.
– Με την αφράτη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μπορείτε να φτιάξετε εκτός από παστίτσιο και μουσακά, νόστιμα ογκρατέν, ζυμαρικά, πίτες και σουφλέ. Μέχρι και τάρτα με σπανάκι και μπεσαμέλ μπορείτε να φτιάξετε, αρκεί βέβαια να έχετε φροντίσει να ετοιμάσετε την βάση τάρτας με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ.

Καλή σας όρεξη και καλά μαγειρέματα!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr