Τρώγονται ζεστές ή κρύες, έχουν ιστορία και τις αγαπάμε πολύ. Με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, ελληνικά τυριά, λαχανικά εποχής και έμπνευση, οι τάρτες γίνονται το αγαπημένο μας ορεκτικό για τα καλοκαιρινά τραπέζια.

Τα τραπέζια του καλοκαιριού έχουν μια ξεγνοιασιά, που πολύ μας έλειψε το προηγούμενο διάστημα και είναι η τέλεια αφορμή για να μαζευτούμε ξανά με την οικογένεια και τους φίλους και να απολαύσουμε όμορφες στιγμές σε μπαλκόνια, βεράντες και κήπους. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να είναι φορτωμένα με πολλά φαγητά. Αρκούν ένα νόστιμο ορεκτικό, δροσερές σαλάτες, ένα κυρίως και είμαστε έτοιμοι!

Ειδικά στην κατηγορία ορεκτικό, οι τάρτες έχουν αυτή την εποχή την τιμητική τους, αφού γίνονται πολύ εύκολα, αρέσουν σε όλους, ενώ οι διαφορετικές γεμίσεις που μπορούμε να επιλέξουμε μάς δίνουν νόστιμες εναλλακτικές κάθε φορά. Ιδανικά, για τη γέμιση επιλέγουμε φρέσκα λαχανικά εποχής, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες και ντομάτες, τις εμπλουτίζουμε με νόστιμα τοπικά τυριά, όπως η κλασική φέτα που δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μας, αλλά και γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο και, φυσικά, μπόλικα φρέσκα μυρωδικά που θα χαρίσουν φίνο άρωμα στην τάρτα μας. Για να δέσουν τα υλικά της γέμισης μεταξύ τους προσθέτουμε Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, που δεν χρειάζεται βράσιμο, είναι έτοιμη σε 1’ και μας λύνει τα χέρια στην κουζίνα.

Όσο για τη βάση, μία σωστή τάρτα θα πρέπει να έχει βουτυρένια και τριφτή ζύμη. Το μυστικό της επιτυχίας της βρίσκεται και εδώ στην επιλογή των υλικών -για σίγουρο αποτέλεσμα τη φτιάχνουμε πάντα με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ– και σε μερικά απλά βήματα που μας δίνουν το τέλειο αποτέλεσμα:

4 χρήσιμες συμβουλές για τη ζύμη
Στις τάρτες κυριαρχεί η ζύμη pâte brisée (πατ μπριζέ), που έχει ως βασικά συστατικά το αλεύρι, το βούτυρο και το νερό. Η διαδικασία παρασκευής της είναι αρκετά εύκολη, καλό είναι όμως να προσέχουμε τα εξής:

* Δεν πρέπει να ζυμώνουμε πάρα πολύ τη ζύμη, γιατί όταν ψηθεί θα γίνει βαριά και «ζυμαρένια» αντί για ανάλαφρη και τραγανή.

* Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί πριν την ανοίξουμε, καθώς και μετά το στρώσιμο στην ταρτιέρα.

* Ανοίγουμε τη ζύμη στο σωστό πάχος (½ εκ. περίπου) ώστε να μείνει τραγανή αλλά και να μην νοτίσει όταν ψηθεί με τη γέμιση.

* Για ομοιόμορφο ψήσιμο, αφού στρώσουμε τη ζύμη στο σκεύος, μπορούμε να την βάλουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη.

Τελικά οι τάρτες κάνουν για όλες τις περιστάσεις, από ένα γιορτινό τραπέζι μέχρι ένα κυριακάτικο κάλεσμα. Επιλέξτε τα μοναδικά προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ που εγγυώνται τέλειο αποτέλεσμα, βάλτε μπροστά τη δημιουργικότητά σας για τη γέμιση και σίγουρα όλοι θα σας ζητούν και δεύτερο κομμάτι!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr