Η κατάψυξη είναι ο καλύτερος φίλος των παγωτών κι όλων των παγωμένων γλυκισμάτων που το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Επειδή όμως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλού φίλους έχουμε και λέμε…

* Βεβαιωθείτε πως η θερμοκρασία της κατάψυξής σας είναι η κατάλληλη έτσι ώστε ούτε να γίνει «ξύλο» το παγωτό σας, ούτε να μείνει νερουλό. -18 βαθμοί είναι μια νορμάλ θερμοκρασία.

gluka ston pago3

* Δεν βάζετε ποτέ ένα ζεστό μίγμα παγωτού στην κατάψυξη αν δεν έχει έρθει προηγουμένως σε θερμοκρασία ψυγείου. Αφενός το ζεστό μίγμα θα ρίξει τη θερμοκρασία της κατάψυξης, αφετέρου οι υδρατμοί θα γίνουν πάγος στο παγωτό και το σκεύος και δεν το θέλετε αυτό.

* Τα καλύτερα σκεύη για τα παγωτά και τα παγωμένα γλυκίσματα είναι τα μεταλλικά. Αφήστε τα λοιπόν για λίγο στην κατάψυξη να παγώσουν όσο ετοιμάζετε το παγωτό σας και μετά ρίξτε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε και ξαναβάλτε το παγωτό στο ψυγείο.

* Σκεπάζετε πάντα το παγωτό ή το παγωμένο γλύκισμα στην κατάψυξη, γιατί διαφορετικά πιάνει πάγο στην επιφάνεια.

gluka ston pago1

* Για πιο εύκολο σερβίρισμα, αφήνετε το παγωτό για 5 -10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και βουτάτε το scoop σε ζεστό νερό πριν πάρετε παγωτό.

Γιώτης στην κατάψυξη
Η εταιρία Γιώτης διαθέτει έτοιμα μίγματα για παρασκευή παγωτού σε πολλές γεύσεις. Σε 10 μόλις λεπτά, χτυπώντας με φρέσκο γάλα, έχετε 2,5 λίτρα παγωτό.
Επιλέξτε ανάμεσα σε λαχταριστές γεύσεις: Παγωτό Σοκολάτα με σιρόπι σοκολάτας, Βανίλια με σιρόπι σοκολάτας, Καϊμάκι με σιρόπι βύσσινο, Frozen Yogurt, Cookies & Cream με τραγανά μπισκότα, Παρφέ Βανίλια με κουβερτούρα σε σταγόνες και Παρφέ Σοκολάτα με κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες. Μαζί τους φτιάχνουμε τούρτες, σάντουιτς κι άλλα εντυπωσιακά παγωμένα γλυκίσματα που κανένας δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr