Αφράτα και σπογγώδη, τα κέικ της ευκολίας είναι από τις πιο ευέλικτες και δημοφιλείς επιλογές όταν αναζητάμε την ιδανική πρόταση γλυκού συνοδευτικού για τον καφέ ή παντός τύπου ροφήματα. Επίσης, στην αλμυρή εκδοχή τους είναι εξαιρετικά σνακ για όλες τις ώρες.

Το ψήσιμο ενός κέικ δε χρειάζεται να είναι πολύπλοκο κρατώντας σας ώρες στην κουζίνα. Ακολουθώντας πιστά κάθε συνταγή με προσοχή στην επιλογή και διαχείριση των υλικών, σε μία ώρα το πολύ έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς ταλαιπωρία ή επιπλέον αναμονή. Παρακάτω σάς δίνουμε μερικά χρήσιμα tips και 5 δοκιμασμένες συνταγές για εγγυημένη απόλαυση. Θυμηθείτε όμως τον χρυσό κανόνα της σωστής επιλογής των υλικών σας. Από το βούτυρο μέχρι το γάλα, τα αβγά και τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, που είναι η βάση, μέχρι τα τυριά και τα λαχανικά στις αλμυρές δημιουργίες σας, οι πρώτες ύλες θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας.

5 χρήσιμα tips
*Φροντίζετε το βούτυρο να είναι καλά μαλακωμένο και να χτυπηθεί αρκετά στον κάδο του μίξερ για πιο αφράτο αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα υλικά πρέπει επίσης να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ομογενοποιηθούν πιο εύκολα. Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να βάλετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μαλακώσει και να βυθίσετε τα αβγά σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 5-10 λεπτά.

*Βουτυρώνετε και αλευρώνετε απαραίτητα το σκεύος ψησίματος πριν ρίξετε σε αυτό το μίγμα.

*Κοσκινίζετε το αλεύρι πριν το χρησιμοποιήσετε. Αναμιγνύετε με το αλάτι ή άλλα αρτύματα σε μορφή σκόνης. Η Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ είναι ιδανική για αφράτο αποτέλεσμα. Επίσης προθερμαίνετε το φούρνο και δεν τον ανοίγετε στα πρώτα 35 λεπτά του ψησίματος για να μην «κάτσει» το κέικ.

*Χρησιμοποιείτε το σκεύος που υποδεικνύει η συνταγή σας και δεν το γεμίζετε παραπάνω από τα 3/4.

*Αφήνετε το κέικ εκτός φούρνου για περίπου μισή ώρα πριν το ξεφορμάρετε για να μη σας κολλήσει στη φόρμα.

Και 5 εύκολες συνταγές για κέικ

Γρήγορο κέικ μπύρας με λαχανικά και τυρί
Για να φτιάξεις ένα νόστιμο αλμυρό κέικ δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο….και την εγγύηση ποιότητας των υλικών ΓΙΩΤΗΣ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κέικ με ρούμι, σταγόνες κουβερτούρας και γλάσο μπανάνα
Ένα μεθυσμένο κέικ ιδανικό για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ, που πραγματικά θα λατρέψετε. Πετυχαίνει κάθε φορά χάρη στην εξαιρετική μας συνταγή και τα μοναδικά υλικά ΓΙΩΤΗΣ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Υγρό κέικ σοκολάτας με βατόμουρα
Αν στη σοκολάτα αντιστέκεστε δύσκολα, σε αυτό το κέικ θα υποταχτείτε επί τόπου. Η Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ στη ζύμη και την επικάλυψη είναι η λεπτομέρεια που το κάνει να υπερέχει με διαφορά… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κέικ καρότου με κρέμα τσήζκεικ και καρύδια
Το υπέροχο αυτό κέικ με την ξεχωριστή γεύση καρότου, φουσκώνει όσο πρέπει χάρη στη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και αποκτά ακόμα πιο λαχταριστή γεύση με την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ. Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ανάποδο κέικ με ανανά
Αυτό το κέικ ανανά φέρνει τα πάνω-κάτω στην κουζίνα σας και με το ψήσιμό του και με την υπέροχη γεύση του. Όσο για τη ζύμη, η Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ θα του χαρίσει το πολυπόθητο φούσκωμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr