Κι όμως η σαλάτα μπορεί να γίνει ένα απίστευτα γευστικό και συναρπαστικό συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι, αρκεί να ξέρεις πώς να τη φτιάξεις. Ένα από τα βασικά πράγματα, που μπορούν πολύ εύκολα να απογειώσουν ακόμη και ένα απλό μπολ με σαλατικά είναι το σωστό dressing. Γι’ αυτό και πάντα στην κουζίνα μας έχουμε ένα πολύ καλό βαλσαμικό ξίδι, που εγγυάται το πιο γευστικό αποτέλεσμα. Εμείς επιλέγουμε τα βαλσαμικά ξίδια Ζαφειρόπουλος, που πάντα μας βγάζουν ασπροπρόσωπους με την ποιότητα και την εξαιρετική γεύση τους. Τυχαία άλλωστε το Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι της εταιρίας είναι το 1o σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά με 47% μερίδιο; (στοιχεία Nielsen για την κατηγορία Βαλσαμικό με Μέλι μέχρι και Ιούνιο 2018).

Παρακάτω θα βρεις 5 από τα πιο αγαπημένα μας dressings, που θα κάνουν τη σαλάτα το αγαπημένο πιάτο μεταξύ συγγενών και φίλων στο γιορτινό τραπέζι.

Απλή βινεγκρέτ
Μόνο με λάδι, βαλσαμικό ξίδι και μουστάρδα, μπορείς να φτιάξεις την πιο απλή και νόστιμη βινεγκρέτ για την πράσινη σαλάτα. Ρίχνεις σε ένα μπολ 2 κουτ. σούπας Βαλσαμικό Ξίδι με Ρόδι Ζαφειρόπουλος και το αλάτι και ανακατεύεις. Προσθέτεις 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύεις μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτεις τέλος και 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα και ανακατεύεις καλά. Έτοιμη!

Εξωτική βινεγκρέτ
Ανακατεύεις σε ένα μπολ 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο, το χυμό από 1 λάιμ, 1 κουτ. σούπας Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι Ζαφειρόπουλος, 1 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι, αλατοπιπερώνεις και περιχύνεις τη σαλάτα. Αυτό το dressing είναι το αγαπημένο μας για σαλάτα με ψιλοκομμένο κόκκινο και λευκό λάχανο, καρύδια και ξανθές σταφίδες, που γίνεται πάντα ανάρπαστη στο γιορτινό τραπέζι.

Βινεγκρέτ με εσπεριδοειδή
Ανακατεύεις καλά σε ένα μπολ ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο, 3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι, 2 κουτ. σούπας Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι Ζαφειρόπουλος και τον χυμό ½ λεμονιού. Αλατοπιπερώνεις και περιχύνεις ακόμη και την πιο απλή πράσινη σαλάτα για να απογειώσεις τη γεύση της.

Σκορδάτη βινεγκρέτ
Σε ένα μπρικάκι βράζεις για λίγο 2 κουτ. σούπας Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι Ζαφειρόπουλος και 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη ώσπου να λιώσει. Αδειάζεις το μίγμα σε μπολάκι και το αφήνεις να κρυώσει καλά. Ρίχνεις 1 σκελίδα πολτοποιημένο σκόρδο και αλατίζεις ελαφρώς. Προσθέτεις μπόλικο ελαιόλαδο και ανακατεύεις γρήγορα με ένα πιρούνι. Αφήνεις το μίγμα να σταθεί και περιχύνεις τη σαλάτα. Αυτό το dressing είναι ιδανικό για μια απλή πράσινη σαλάτα με ψητά μανιτάρια πλευρώτους και σουσάμι!

Γιορτινή βινεγκρέτ
Ρίχνεις σε ένα μπολ 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, 4 κουτ. σούπας Βαλσαμικό Ξίδι με Ρόδι Ζαφειρόπουλος, ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάς με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα και περιχύνεις την πράσινη σαλάτα.