Nοστιμίζει τις σαλάτες ως dressing, δίνει μοναδική γεύση στο μαγείρεμα, χρησιμοποιείται για το μαρινάρισμα του κρέατος και γίνεται απαραίτητο στοιχείο στο γιορτινό τραπέζι. Ναι, ακόμα και πάνω στο τραπέζι ως άρτυμα για να συμπληρώσουν οι καλεσμένοι μας όσο θέλουν στο φαγητό τους. Ο λόγος για το βαλσαμικό ξίδι, αλλά όχι για οποιοδήποτε βαλσαμικό ξύδι, για το πρώτο σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά στην κατηγορία Βαλσάμικο με Μέλι -με 47% μερίδιο σύμφωνα με τη στοιχεία της Nielsen-, το Βαλσαμικό ξίδι με Μέλι ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος. Η ποιότητά του αναγνωρίσθηκε μάλιστα με το βραβείο Ανώτερης Γεύσης, δύο φορές, το 2012 και το 2017, από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται στην ουσία για βαλσαμικό ξίδι που είναι εμπλουτισμένο με ελληνικό μέλι. Με καφέ-χρυσό χρώμα και μοναδική γεύση που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στη γλυκύτητα και την οξύτητα, το Βαλσαμικό ξίδι με Μέλι ΠΑΝ γίνεται ο καλύτερός μας φίλος αυτές τις γιορτές. Το χρησιμοποιούμε σχεδόν παντού, αφού κάνει τα πιάτα μας να ξεχωρίζουν και δίνει αυτό το κάτι παραπάνω, για το οποίο θα ρωτούν οι καλεσμένοι! Πού μπορούμε να το βάλουμε; Μα φυσικά ως dressing σε πράσινες σαλάτες. Δοκιμάστε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς και φρέσκο κατσικίσιο τυρί στη σαλάτα ή ραντίστε το αβοκάντο σας με αυτό και θα εντυπωσιαστείτε.

Μπορείτε επίσης να δώσετε γεύση στο κοτόπουλο, μαρινάροντάς το για 2-3 ώρες σε ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, σκόρδο και βαλσαμικό ξίδι με μέλι. Ακόμη όμως και να φτιάξετε πεντανόστιμες σάλτσες για ψητά κρεατικά. Εμείς λατρεύουμε το Μοσχαράκι γάστρας με πατάτες, ξερά φρούτα και Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι. Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό, στις δύο περίπου ώρες, προσθέτουμε στη γάστρα Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι και αποξηραμένα φρούτα συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά χωρίς το καπάκι. Το Βαλσαμικό ξίδι με μέλι θα δώσει μια γλύκα στο κρέας και θα μελώσει το φαγητό μας. Ταιριάζει πολύ και στο χοιρινό. Αγαπημένη μας συνταγή η Χοιρινή πανσέτα ρολό μπρεζέ με μουστάρδα και βαλσαμικό με μέλι, μια συνταγή από τη Βόρεια Ιταλία, που γίνεται σε μόλις 15 λεπτά!

Το Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι ΠΑΝ πάει πολύ και με τον σολομό. Πριν τον ψήσετε, αλείψτε τον με ένα μείγμα που θα έχετε κάνει από κρασί, βαλσαμικό ξίδι με μέλι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, το οποίο θα έχετε σιγομαγειρέψει για 3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Ψήνετε τον σολομό (με την πέτσα προς τα κάτω) για 15 λεπτά και είναι έτοιμος! Μπορείτε να κρατήσετε και λίγο γλάσο για να ρίξετε στο πιάτο!

Λίγα λόγια για τα βαλσαμικά ξίδια ΠΑΝ
Βασιζόμενα στην αποκλειστική χρήση ελληνικών πρώτων υλών, τα βαλσαμικά προϊόντα της σειράς ΠΑΝ δημιουργούνται από το αρμονικό δέσιμο του βαλσαμικού ξιδιού ΠΑΝ με διαλεχτό συμπυκνωμένο μούστο σταφυλιών, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας, με απαλή και γλυκιά γεύση, ελαφρύ άρωμα μούστου και παλαιωμένου βαλσαμικού ξιδιού. Η σειρά των βαλσαμικών προϊόντων της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος αποτελεί την ιδανική πρόταση για να δώσετε μία ξεχωριστή νότα στο χριστουγεννιάτικo τραπέζι σας, αφού οι βαλσαμικές κρέμες και τα βαλσαμικά ξίδια ΠΑΝ συνδυάζονται με κάθε γιορτινό πιάτο, προσδίδοντας του μία ιδιαίτερη και διαφορετική γεύση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

info
www.vinegarpan.gr
https://www.facebook.com/ZafiropoulosVinegars