Το εστιατόριο Zinglee στο Κολωνάκι το γνωρίσαμε ένα χρόνο πριν και το ξεχωρίσαμε αμέσως γιατί στο μενού του βρήκαμε άψογα εκτελεσμένες κλασικές συνταγές της αστικής Αθηναϊκής κουζίνας, που μάς ταξιδεύουν γευστικά στα οικογενειακά τραπέζια μιας άλλης εποχής.

Το ρετρό είναι τάση και στη γαστρονομία και η αναβίωση παλαιότερων συνταγών είναι κάτι που συναντάμε συχνά τα τελευταία χρόνια, όχι τυχαία μιας και όλοι έχουμε ανάγκη να θυμόμαστε τις γεύσεις που μάς μεγάλωσαν. Όσοι μάλιστα έχουν ζήσει από πρώτο χέρι τα θρυλικά οικογενειακά τραπέζια, αλλά και τις δεξιώσεις από τις δεκαετίες ‘50 -’70 σίγουρα θυμούνται ότι είχαν μια αύρα ζεστασιάς αλλά και προσιτής πολυτέλειας, που έκαναν κάθε περίσταση ξεχωριστή. Με αυτή τη νοσταλγική διάθεση, λοιπόν, αναζητήσαμε ένα εστιατόριο που να μας δώσει αυτή την αλά παλαιά αίσθηση, σε σύγχρονη και φινετσάτη εκτέλεση. Φυσικά, το πρώτο που μας ήρθε στο μυαλό είναι το Zinglee, το πιο νέο και «ανήσυχο» μέλος του ομίλου nice n easy και σπεύσαμε να κανονίσουμε έξοδο στο Κολωνάκι.

Ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης -συνεταίρος του Δημήτρη Χριστοφορίδη στη δημιουργία των εστιατορίων nice n easy-, αναζήτησε συνταγές σε παλιά βιβλία και τετράδια, επέλεξε εποχικές τοπικές πρώτες ύλες, ακολουθώντας πάντα την farm to table φιλοσοφία του ομίλου, αλλά και σύγχρονα υλικά και μέσα από πειραματισμούς και σκέψη, επανασυστήνει αγαπημένες συνταγές. Και μπορεί το ύφος να είναι νεωτερικό, η ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε πιάτου όμως διατηρείται αναλλοίωτη.

Στο μενού βρίσκουμε τα καλύτερα της αθηναϊκής αστικής κουζίνας, με πρώτη και καλύτερη τη ραφινάτη Αθηναϊκή σαλάτα με ψάρι ποσέ, μαγιονέζα σαφράν, κάπαρη, αυγό, αγγούρι τουρσί και μαριναρισμένα λαχανικά, που απολαύσαμε πολύ, αλλά και τα πάντα κλασικά και αγαπημένα ντολμαδάκια με κιμά αβγολέμονο. Για να κάνουμε μια καλή αρχή σε αυτό το κλασικό μενού, επιλέξαμε στα ορεκτικά και τις περίφημες γαρίδες κοκτέιλ που στο Zinglee τις σερβίρουν τραγανές με tempura δίνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον twist στο κλασικό ορεκτικό.

Στα κυρίως επιλέξαμε την κότα Μιλανέζ, ένα από τα πιο αγαπημένα μας μαμαδίστικα πιάτα, που όμως εδώ το σερβίρουν τολμώ να πω πολύ καλύτερα, ως ριζότο με μαδημένο κοτόπουλο και φινετσάτη σάλτσα. Διαφορετικό αλλά εξίσου απολαυστικό ήταν και το παστίτσιο, με χοντρό μακαρόνι, ραγού Black Angus και καμένη μπεσαμέλ, το οποίο και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Όσο για το επιδόρπιο, το parfait αρμενοβίλ με μία σφαίρα σοκολάτας γεμιστή με παγωτό που σερβίρουν παρέα με σιρόπι σουμάδας με αμύγδαλο και σπασμένη μαρέγκα, είναι ο ιδανικός επίλογος αυτού του γεύματος.

Με τη γεύση της νοσταλγίας μιας άλλης εποχής ακόμη φρέσκια στο στόμα, ανανεώσαμε το ραντεβού μας με το Zinglee για το Σαββατοκύριακο, για να δοκιμάσουμε και το brunch τους, που όπως είδαμε έχει πολλές ελληνικές προτάσεις, όπως φρουτάλια (ομελέτα Άνδρου) με λουκάνικα και λαχανικά εποχής, καγιανά με ντομάτα και σύγκλινο, αλλά και μαρμαρίτες από την Κω.

Σημειώστε ότι στο Zinglee γίνονται και πολλά ιδιαίτερα γαστρονομικά και lifestyle events, όπως food and wine pairings με παρουσιάσεις ελληνικών οινοποιείων, events με ηθοποιούς που μαγειρεύουν, μουσικά events και άλλα. Αυτή την Πέμπτη, μάλιστα, το Zinglee προσφέρει ένα λαχταριστό Thanksgiving μενού 3 πιάτων με εορταστικές γεύσεις στην τιμή των €27!

info
Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 3608591, www.zinglee.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr