Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά πλέον, φέρνοντας μαζί της και μεγάλη ποικιλία φρέσκων φρούτων, με πρώτες και καλύτερες τις φράουλες, ενώ όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε στο καλοκαίρι στη γκάμα θα προστίθενται όλο και περισσότερα. Ευκαιρία, λοιπόν, για ανάλαφρα και δροσερά επιδόρπια, που δίνουν τον καλύτερο επίλογο στα ανοιξιάτικα τραπέζια.

Στην εποχή τους βρίσκονται φράουλες, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, περγαμόντα, πορτοκάλια, σαγκουίνια, φράπες, νεράντζια και από τον Μάιο, την εμφάνιση τους κάνουν και τα πρώτα κεράσια, βανίλιες, βερίκοκα, κορόμηλα και μούσμουλα. Επιπλέον, από τα ράφια του μανάβη και τα μεγάλα super markets δεν λείπουν και τα πιο εξωτικά φρούτα, όπως ανανάς, μάνγκο και διάφορα berries, που δίνουν χρώμα και ξεχωριστή γεύση στα γλυκά μας.

shutterstock_228478264

Στις πιο δημοφιλείς προτάσεις για φρουτογλυκίσματα -πέρα από τις φρουτοσαλάτες που ναι μεν μπορούμε να απολαύσουμε ως επιδόρπιο, αλλά μεταξύ μας δεν είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε ένα πραγματικό γλυκό-, είναι τα trifles ή αλλιώς επιδόρπια με στρώσεις από φρέσκα φρούτα, μπισκότα και ανάλαφρες κρέμες. Δίπλα τους οι βελούδινες μπαβαρουάζ, που στην πιο απλή εκδοχή τους φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα αναμιγνύοντας Kρέμα Zαχαροπλαστικής με Φρουί Ζελέ της επιλογής μας και στη συνέχεια, εμπλουτίζονται με κομμάτια φρέσκων φρούτων, καθώς και τα φρουτένια Φρουί Ζελέ. Προσοχή στα ζελέ όμως, μιας και όταν θέλουμε να προσθέσετε φρούτα είναι καλύτερα αυτά να είναι παγωμένα, ώστε όταν τα ρίξουμε στο ζελέ να μην «κάτσουν» πάνω ή κάτω, όπως επίσης και να θυμόμαστε ότι ο ανανάς και το ακτινίδιο δεν μπαίνουν στο ζελέ, αφού περιέχουν κάποιο ένζυμο το οποίο επηρεάζει τη ζελατίνη, τη διασπά και δεν επιτρέπει στο ζελέ να πήξει.

Πολύ λαχταριστές και οι τάρτες φρούτων, στις οποίες μπορούμε να συνδυάσουμε και περισσότερα από ένα φρούτα, ενώ μετά από ένα γιορτινό τραπέζι όπως το πασχαλινό, οι καλεσμένοι θα ενθουσιαστούν αν τους σερβίρουμε και με μία πλούσια πάβλοβα με ανάλαφρη κρέμα, γαρνιρισμένη με διάφορα φρουτάκια, κατά προτίμηση berries. Και για να μη νομίζετε ότι τα φρούτα μπαίνουν μόνο στα επιδόρπια, να θυμάστε ότι τα απολαμβάνουμε και στο πρωινό, μιας και μαζί τους φτιάχνουμε και μυρωδάτα κέικ.

shutterstock_266016227

Η ΓΙΩΤΗΣ σύμμαχος των φρουτένιων απολαύσεων
Βασικό χαρακτηριστικό των γλυκών με φρούτα, είναι και η ευκολία με την οποία ετοιμάζονται. Για να γίνουν όμως τα πράγματα ακόμη πιο απλά, η ΓΙΩΤΗΣ μας έχει τις λύσεις. Για τα γλυκά που περιέχουν κρέμα, από τα trifle και τις μπαβαρουάζ μέχρι τις τάρτες, υπάρχει η λύση της κρέμας σε φάκελο -όπως Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σε 4 γεύσεις και Super Mousse βανίλια και σοκολάτα- ώστε πολύ γρήγορα και με απόλυτη επιτυχία να έχουμε κρέμες που το μόνο που χρειάζονται είναι φρέσκο γάλα και χτύπημα για μερικά λεπτά στο μίξερ.

Στην ίδια λογική της ευκολίας και το Garni ΓΙΩΤΗΣ (βανίλια ή σοκολάτα), τα Φρουί Ζελέ σε διάφορες γεύσεις, το Τριμμένο Μπισκότο για να φτιάχνουμε νόστιμες βάσεις ή να γαρνίρουμε γλυκά και φυσικά, αλλά και τη Φαρίνα, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις δίνουν εξαιρετικές ζύμες για τάρτες, κέικ κι άλλα πολλά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr