Σε ποιους φίλους σας θα πείτε το καλοκαίρι «ελάτε το βράδυ να πιούμε μπιρίτσα και να τσιμπήσουμε κάτι, χαλαρά, στο μπαλκόνι» και θα πουν όχι; Κανένας και σας το εγγυόμαστε, αφού ο συνδυασμός μπίρες – μεζέδες είναι το δίδυμο που μας φέρνει όλους πιο κοντά.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι παρέες και οι οικογένειες μαζεύονται πιο συχνά, αφού ακόμη και η άδεια διακοπών να μην έχει ξεκινήσει, όλοι αποκτούμε πιο χαλαρή διάθεση και έχουμε την ανάγκη να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Κι αν κάποιος έχει μπαλκόνι ή βεράντα που χωράει κόσμο, ξέρει ότι σίγουρα το σπίτι του γίνεται σημείο συνάντησης για όλους.

Και το καλύτερο; Δεν χρειάζονται πολλά για να περάσουν όλοι πραγματικά καλά. Αρκούν μόνο η καλή διάθεση, λίγη μουσική ή επιτραπέζια -για όσους αγαπούν το παιχνίδι, αρκετές παγωμένες μπίρες στο ψυγείο -μην παραλείψετε να βάλετε και μερικές μπίρες Alcohol Free για όσους αποφεύγουν το αλκοόλ- και, φυσικά, νόστιμοι μεζέδες.

Ειδικά για το τελευταίο εννοείται ότι οι χειροποίητοι μεζέδες είναι πάντα καλύτεροι από οτιδήποτε μπορείτε να παραγγείλετε, ακόμη και από την καλύτερη ταβέρνα της περιοχής. Ο λόγος απλός, καθώς ό,τι φτιάχνετε μόνοι σας αντιπροσωπεύει πλήρως τα δικά σας γούστα και όσων πρόκειται να φιλοξενήσετε, ενώ έτσι δείχνετε και πόσο νοιάζεστε να τους προσφέρετε το καλύτερο. Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι το καλοκαίρι δεν αντέχετε τη ζέστη και την ταλαιπωρία της κουζίνας, να σας πούμε ότι δεν είναι ανάγκη να φτιάξετε τίποτα πολύπλοκο, άλλωστε ακόμη και οι καλεσμένοι σας θα δείξουν μεγαλύτερη προτίμηση σε κάτι απλό και γευστικό, που θα συνδυάζεται αρμονικά με την μπίρα τους.

Με μια φρατζόλα ψωμί και ένα βάζο γαύρο μαρινάτο στο ψυγείο, μπορείτε στο πι και φι να φτιάξετε δροσερές μπρουσκέτες. Την ίδια στιγμή, μπορείτε να ετοιμάσετε μια τηγανιά με χοιρινό και στο δίπλα μάτι να φτιάξετε μια λαχταριστή σάλτσα ντομάτας όπου θα σπάσετε στο τέλος μέσα αβγά και θα τα σερβίρετε έτσι με το τηγάνι και μαζί με φέτες ψωμιού για να βουτάτε μία στον κρόκο και μία στη σάλτσα! Σκέτη απόλαυση!

Ιδανικό συνοδευτικό για την μπίρα βέβαια είναι και ένα σαγανάκι, με ό,τι τυρί προτιμάτε, ενώ αν έχετε σκοπό να ανάψετε ψησταριά, μπορείτε να ψήσετε και μερικά κεμπάπ. Αν πάλι όχι, ψήνονται το ίδιο καλά και στον φούρνο. Για κάτι πιο ιδιαίτερο βέβαια, μπορείτε να ετοιμάσετε και έναν από τους καλύτερους καλοκαιρινούς μεζέδες, που δεν είναι άλλος από τους τηγανητούς κολοκυθοανθούς γεμιστούς με τυριά, που γίνονται πολύ πιο εύκολα απ’ όσο ίσως πιστεύετε και κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις.

Εμείς βάλαμε τις ιδέες, βάλτε εσείς την παρέα, ακολουθήστε τις προτάσεις μας για μεζέδες και όσο θα διασκεδάζετε στο μπαλκόνι σας πιείτε και μια μπίρα στην υγειά μας. Καλό καλοκαίρι!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr