Αν νομίζετε ότι το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι μια εύκολη και πρόχειρη λύση κάνετε λάθος. Γιατί το ψήσιμο θέλει καλή πρώτη ύλη, επιδεξιότητα και φυσικά καλή οργάνωση. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά ενός πετυχημένου BBQ, που είναι η ποιότητα των κρεατικών, η μαρινάδα, καθώς και τα συνοδευτικά των ψητών σας.

Σωστή προετοιμασία, το ήμισυ του παντός
Πριν από όλα θα πρέπει να τακτοποιήσετε και να έχετε καθαρό τόσο το χώρο που θα ψήσετε όσο και τα εργαλεία σας. Φροντίστε να έχετε λοιπόν στη διάθεση σας για μετά το μπάρμπεκιου ειδικά καθαριστικά, βούρτσες και σύρματα που θα κάνουν τη ζωή σας εύκολη με το καθάρισμα. Επειδή όμως ο βασικός πρωταγωνιστής της ημέρας είναι το κρέας, φροντίστε να αποφασίσετε τι θα ψήσετε και με τι θα το συνοδεύσετε προκειμένου να ετοιμάσετε εγκαίρως τη λίστα με τα ψώνια σας. Οι φιλικές ή οικογενειακές συγκεντρώσεις δεν πρέπει να συνοδεύονται από άγχος οπότε καλύτερα να μην αφήσετε για την τελευταία στιγμή τις αγορές σας. Υπολογίστε τα άτομα που θα έρθουν και ψωνίστε από την προηγούμενη μέρα τα υλικά σας και τα ποτά που θα συνοδεύσουν τα ψητά.

Τσικνίζουμε με τα καλύτερα
Η σωστή επιλογή του κρεοπωλείου απ’ όπου θα προμηθευτείτε τα κρεατικά σας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η καλή πρώτη ύλη καθώς και οι κατάλληλες συμβουλές που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους στους καλεσμένους σας είναι βασική προϋπόθεση για άψογο αποτέλεσμα. Αν, λοιπόν, βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός χώρου που, εκτός από κοπές και παρασκευές ποιοτικού κρέατος, προσφέρει επίσης ιδέες που θα απογειώσουν το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης αξίζει να κάνετε ένα πέρασμα από το Carnicero στο Νέο Ψυχικό ή την Κηφισιά.

Στις βιτρίνες τους τα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος συναντούν την Picanha Αμερικής σε σουβλάκι αλλά και ποικιλία από λουκάνικα μοσχαρίσια, χοιρινά και κοτόπουλου δικής τους παραγωγής. Αναζητήστε και δοκιμάστε τα μαριναρισμένα σουβλάκια από χοιρινό με μαρινάτα βοτάνων, το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με μαρινάτα γλυκιάς πάπρικας ή το χοιρινό φιλέτο με μαρινάτα λεμονοθύμαρο και σπασμένα πιπέρια. Οι μαρινάδες είναι ένα από τα μεγάλα τους ατού και θα εξοικονομήσετε αρκετό χρόνο αν προμηθευτείτε το κρέας σας σωστά μαριναρισμένο. Η γκάμα των προτάσεων φυσικά δεν περιορίζεται εδώ αφού περιλαμβάνει επίσης επιλογές όπως χοιρινά μπριζολάκια σε συνδυασμό με spare ribs μαριναρισμένα με BBQ sauce και καστανή ζάχαρη, μπριζολάκια μόσχου γάλακτος σε συνδυασμό με μαριναρισμένα baby back ribs αλλά και πεντανόστιμα μπιφτέκια μόσχου, μίνι κεμπάπ, πανσέτα ταλιάτα μαριναρισμένη με καπνιστή πάπρικα κ.ά. Αναζητήστε επίσης τα παϊδάκια από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με μαρινάτα από αρωματικά βότανα όπως και τη μοσχαρίσια ταλιάτα με μαρινάτα πορτοκάλι- μουστάρδα. Όσο για τους λάτρεις των διεθνών κοπών κρέατος, το cote de veau και η bavette συνοδευόμενα από σάλτσα bearnaise, καθώς και τα λουκάνικα chorizo με chatney από το delicatessen τους θα δώσουν μια πραγματικά ξεχωριστή νότα στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.

Στα καταστήματα Carnicero φροντίζουν και το οινικό κομμάτι του τραπεζιού, προτείνοντας ενδιαφέρουσες ετικέτες από μια πλούσια και ενημερωμένη κάβα, ενώ το άρτια καταρτισμένο προσωπικό τους θα σάς καθοδηγήσει για το ποιες σάλτσες ταιριάζουν καλύτερα με τις επιλογές σας. Στα ψυγεία τους ανακαλύψαμε επίσης μια σειρά από εκλεκτά τυριά και αλλαντικά που θα βρείτε και σε έτοιμα πλατό για να ξεκινήσετε όμορφα τη βραδιά σας.

info
Δημητρίου Βασιλείου 18, Ν. Ψυχικό, τηλ. 2106770050, 6945777769
Λεωφ. Κηφισίας 322, Κηφισιά, τηλ. 2108015100
https://www.carnicero.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-21:00, Σάββατο: 09:00-20:00