Σπαγγέτι, κοφτό μακαρονάκι, μακαρόνια για παστίτσιο, λαζανάκικριθαράκι και βίδες είναι μερικά από τα ζυμαρικά που συνοδεύουν την ελληνική -και όχι μόνο- καθημερινότητα. Τα ζυμαρικά, όμως, είναι μια από τις πιο ευέλικτες διατροφικές επιλογές και άνετα προσαρμόζονται στα δεδομένα του γιορτινού τραπεζιού αφού μπορούν με λίγη δημιουργική διάθεση να μεταμορφωθούν σε εντυπωσιακά πιάτα.Συστήνουμε, λοιπόν, μερικά από αυτά και προτείνουμε γευστικές ιδέες για να τα μαγειρέψετε στο γιορτινό τραπέζι.

Spaghetti Όμικρον. Είναι ίσως το διασημότερο ζυμαρικό καθώς είναι η πιο κλασική επιλογή για μακαρονάδες, ειδικά για τις σπιτικές. Κάνει καλή παρέα με όλες τις σάλτσες, αλλά η σάλτσα κιμά πραγματικά τα απογειώνει.

Βίδες Όμικρον. Ή αλλιώς Fusili. Το στριφογυριστό σχήμα τους, τούς επιτρέπει να συγκρατούν σάλτσα σε όλη την επιφάνειά τους, με αποτέλεσμα να γίνονται απίστευτα νόστιμες. Σερβίρονται ζεστές με κάποια σάλτσα λαχανικών ή κρύες σε σαλάτες ζυμαρικών.

gioyrtes-makaronades1

Πέννες ριγέ Όμικρον. Απλές ή ριγέ οι πένες είναι από τα πιο γνωστά κοντά ζυμαρικά και ξεχωρίζουν λόγω της λοξής κοπής τους, που τις κάνει να μοιάζουν με σαΐτες (όπως άλλωστε τις αποκαλούν στην κεντρική Ιταλία). Ταιριάζουν πολύ με σάλτσες λαχανικών και κοτόπουλου και γίνονται και ωραίες, κρύες σαλάτες ζυμαρικών.

Λαζανάκι Όμικρον. Λίγο πιο φαρδύ και πλατύ ζυμαρικό από τα spaghetti που μαγειρεύονται ακριβώς όπως αυτά και φυσικά ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Κριθαράκι Όμικρον χονδρό και μέτριο. Ακόμη ένα ζυμαρικό που δεν λείπει από καμία κουζίνα, μιας και είναι το βασικό συστατικό για το πιο κλασικό μαμαδίστικο πιάτο, το γιουβέτσι. Το απολαμβάνετε και ως κριθαρότο με γαρίδες και λαχανικά.

Κοφτό Μακαρονάκι Όμικρον. Είναι από τα πιο διάσημα ζυμαρικά και το πιο χαρακτηριστικό πιάτο που συναντάται στην ελληνική κουζίνα είναι με χταπόδι και σάλτσα ντομάτας.

giortes-makaronades2

Και μερικές νόστιμες προτάσεις για να μαγειρέψετε στο γιορτινό σας τραπέζι.

Σπαγγέτι με γαρίδες και «τριλογία» ντομάτας

Πέννες φούρνου με 3 ελληνικά τυριά και ντομάτα

Λαζανάκι με σολομό

Κοφτό Μακαρονάκι με χταπόδι και ντομάτα

Κριθαράκι με ντομάτα και χωριάτικο λουκάνικο

Σπαγγέτι με καβούρι, αβγοτάραχο και ντομάτα

Παστίτσιο με πορτσίνι και λιαστή ντομάτα

Πέννες με ψαρονέφρι και κανθαρέλλες

Λαζανάκι με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, πιπεριές και ντοματίνια

Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr