Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Νιτσιάκος, μας μιλάει για τη Νο 1 εταιρεία στο κοτόπουλο και για τις άλλες δραστηριότητες τους.

Πόσα χρόνια απασχολείστε στην εταιρεία;
Η ενασχόλησή μου με την πτηνοτροφία ξεκίνησε το 2004, θέλοντας να δώσω ένα χέρι βοηθείας στον πατέρα μου στην οργάνωση της εταιρείας στην Αθήνα. Ξεκίνησα από τη σύνταξη σωστών δομών για την εύρυθμη λειτουργία του τότε νέου κέντρου διανομής στον Ασπρόπυργο και πέρασα στον τομέα των πωλήσεων και των επαφών με τα σούπερ μάρκετ. Η αγάπη και το πάθος μου γι’ αυτήν τη δουλειά ήταν πλέον δεδομένη. Το όραμα που είχε ο πατέρας μου πριν από 40 χρόνια ήταν πλέον και δικό μου.

_MG_3371-0444

Το κοτόπουλο, που οι Έλληνες προτιμούν περισσότερο έχει παίξει ρόλο στην ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας;
Σίγουρα το κοτόπουλο υπήρξε ανέκαθεν πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών ως το μόνο λευκό κρέας που παρήγαγε η χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση κρέατος κοτόπουλου έχει αυξηθεί λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής πώλησής του σε σχέση με τα υπόλοιπα κρέατα. Συγκριτικά με τον υπόλοιπο κλάδο όμως, η εν λόγω ανάπτυξη ήταν πολύ μεγαλύτερη. Σε αυτό συνέβαλαν οι συνεχείς επενδύσεις μας στην ποιότητα των προϊόντων, στην έρευνα, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και παραγωγικών μονάδων. Ας μην ξεχνάμε ότι η Θ. Νιτσιάκος ΑΒΒΕ ήδη από το 2003 είχε βραβευτεί από την GROWTHPLUS ως μία από τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Ποιότητα και καλή τιμή προϊόντος μπορούν να συνυπάρξουν και με ποιες προϋποθέσεις;
Βεβαίως και μπορούν, και είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των τελικών προσφερόμενων προϊόντων της εταιρείας μας. Λειτουργώντας ένα πλήρως καθετοποιημένο σύστημα παραγωγής, η Νιτσιάκος δραστηριοποιείται ενεργά και διατηρεί τον άμεσο έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής, από την εκτροφή πατρογονικών ορνίθων έως την τυποποίηση και διανομή των τελικών προϊόντων. Η σωστά καθετοποιημένη οργάνωση της παραγωγής επιφέρει οικονομίες κλίμακας σε συνδυασμό με τον άριστο έλεγχο της ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και διανομής, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή.

mnitsiakou_di3

Η Νο 1 εταιρεία στο κοτόπουλο ασχολείται και με άλλα προϊόντα. Ποια είναι αυτά;
Η Νιτσιάκος υπήρξε πάντα πρωτοπόρος σε θέματα νέων προϊόντων και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να εισέλθει σε νέα είδη κρέατος υψηλής διατροφικής αξίας. Ανέπτυξε κύκλωμα συνεργαζόμενων Ελλήνων παραγωγών που εκτρέφουν γαλοπούλες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με στόχο να διαθέσει για πρώτη φορά στην αγορά νωπά τεμάχια γαλοπούλας. Παράλληλα, δημιούργησε στα Δολιανά Ιωαννίνων μια πρότυπη μονάδα εκτροφής κουνελιών. Η εταιρεία, βέβαια, διαθέτει και άλλες δραστηριότητες άγνωστες στο ευρύ κοινό, όπως μια ευρεία γκάμα πρώτων υλών ζωοτροφών, ζωοτροφές για όλα τα παραγωγικά ζώα, τροφές για κατοικίδια, αβγά εκκολάψεως και νεοσσούς κρεοπαραγωγής. Τελευταία, η Νιτσιάκος, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της στο χώρο των σιτηρών, εισήλθε στον κλάδο των αλεύρων για ανθρώπινη κατανάλωση, με πλήρως εξοπλισμένο εργοστάσιο και γκάμα προϊόντων που εμπλουτίζεται συνεχώς.

Ως εταιρεία δίνετε μεγάλη σημασία στη συνταγή. Η εστίαση ως δραστηριότητα θα σας ενδιέφερε;
Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνταγή γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε! Παράγουμε ένα εξαιρετικό προϊόν που, σε συνδυασμό με μια καλή συνταγή, θα αποφέρει το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Ο βραβευμένος σεφ και φίλος, Χριστόφορος Πέσκιας, λέει ότι το 50% της επιτυχίας του φαγητού είναι η καλή πρώτη ύλη, το 40% η γνώση του τι αρέσει σε όποιον μαγειρεύεις και το τελευταίο 10% η τέχνη του μάγειρα. Όμως η εστίαση δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Εμείς άλλο πράγμα μάθαμε να κάνουμε εδώ και 40 χρόνια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το μυστικό της επιτυχίας λέγεται εξειδίκευση.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr