Επιδόρπιο είναι ο γλυκός επίλογος ενός πλούσιου γεύματος που έχει ολοκληρωθεί γι’ αυτό πρέπει να κλείσει γευστικά, ανάλαφρα και δροσερά αφήνοντάς σε με μια ευχάριστη επίγευση και την καλύτερη των εντυπώσεων.

Είναι γεγονός πως ένα κακό γλυκό μπορεί να χαλάσει την εντύπωση ολόκληρου του γεύματος γι΄ αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το τι θα ετοιμάσουμε και τι θα σερβίρουμε στους καλεσμένους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το επιδόρπιο θα πάει σε ένα ήδη γεμάτο στομάχι.

Ας δούμε τι πρέπει να προσέχουμε πριν αποφασίσουμε τι επιδόρπιο θα βάλουμε στο τραπέζι μας:

* Να μην φάμε τα νιάτα μας στην κουζίνα για να το προετοιμάσουμε, έχουμε κι άλλα πράγματα να μαγειρέψουμε για το γιορτινό τραπέζι.

* Να μην είναι πολύ πρωτοποριακό και με υλικά που μπορεί να μην αρέσουν στην πλειοψηφία. Τα φρούτα κοινής αποδοχής, οι ανάλαφρες κρέμες και η σοκολάτα είναι must.

* Να μην είναι πολύ γλυκό και βαρύ στο στομάχι, γιατί τότε δεν θα είναι επιδόρπιο, αλλά βόμβα σε γεμάτο στομάχι.

* Αν επιλέξουμε να σερβίρουμε ένα επιδόρπιο καλύτερα να είναι κάτι ουδέτερο. Αν σερβίρουμε περισσότερα από ένα, το δεύτερο ας είναι σοκολατένιο.

* Να μην το σερβίρουμε σε μεγάλες ποσότητες. Είναι προτιμότερο να είναι μικρή η δόση κι ο καλεσμένος μας να ξανασερβιριστεί, αντί να παραγεμίσουμε το πιάτο του από την αρχή και αφού φάει μια δυο μπουκιές γιατί τόσο θέλει, να μείνει το πιάτο του γεμάτο σαν να μην του άρεσε.

* Το παραδοσιακό γλυκό είναι all time classic αλλά και το καινούριο είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Λίγο ρετούς στο παραδοσιακό, είναι κι αυτό θεμιτό.

Τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ στο πλευρό μας
Με τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ σύμμαχο στην κουζίνα μας, θα φτιάξουμε με εγγυημένη επιτυχία τα πιο απίθανα επιδόρπια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Η γκάμα είναι μεγάλη και μας λύνει τα χέρια. Έτοιμο Τριμμένο Μπισκότο, Κουβερτούρα και Κουβερτούρα σε σταγόνες ή τρίμμα, φρουί ζελέ, Garni για εγγυημένα επιτυχημένη σαντιγί, κρέμες Ζαχαροπλαστικής, κορν φλάουρ, αλεύρι και μπέικιν πάουντερ είναι μόνο μερικά από τα υλικά που δεν πρέπει να λείπουν από το ντουλάπι σας.

Εύκολο τιραμισού

Ζελέ με γιαούρτι και βατόμουρα

Τούρτα μόκα με τραγανή βάση από τραγανό μπισκότο

Μους σοκολάτας με κομματάκια από τρίμμα μπισκότου και σοκολάτα

Αφράτο κέικ “σάντουιτς” με κρέμα και φράουλες

Αμυγδαλόπιτα με σταγόνες σοκολάτας

Σιροπιασμένο κέικ καρύδας με ΓΙΩΤΗΣ Garni και φρέσκα φρούτα

Τάρτα σοκολάτας με φρέσκα φρούτα

Εκμέκ κανταΐφι με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr