Ποιες είναι καλύτερες επιλογές μαγειρέματος ώστε να έχετε περισσότερους ευχαριστημένους στο τραπέζι σας.

Τα πρώτα πιάτα είναι σημαντικό κεφάλαιο και λέγονται έτσι γιατί κάνουν την εισαγωγή και δημιουργούν στο τραπέζι το καλό κι ορεκτικό κλίμα που θα μας πάει στο κυρίως πιάτο. Επίσης, με τη συνδρομή μιας σαλάτας εποχής γίνονται ένα πλήρες γεύμα. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές που μπορούμε να παρουσιάσουμε στο τραπέζι μας:

Πίτες με ωραίο τραγανό φύλλο ή αφράτη ζύμη, γεμισμένες με διάφορες γεμίσεις. Τα τυριά, η μπεσαμέλ, το κρέας (κιμάς ή ψιλοκομμένο), τα ζυμαρικά, o πουρές, τα λαχανικά και τα βότανα είναι οι πιο συνηθισμένες γεμίσεις.

Τάρτες με υπέροχα τριφτή και τραγανή βάση ζυμωμένη με αλεύρι, κρύο βούτυρο κι αβγό. Κι εδώ η γέμιση περιέχει τα ίδια πάνω κάτω υλικά, με τα αλλαντικά, τα τυριά, την κρέμα, τα λαχανικά και τα μυρωδικά να έχουν τον πρώτο λόγο.

Κρέπες γεμισμένες με διάφορες ευφάνταστες γεμίσεις που συνδυάζουν τον κιμά ή το κρέας, με λαχανικά, βότανα, τυριά, αλλαντικά και μπεσαμέλ και τυλιγμένες σε ρολό, σε πουγκί, σε μαντήλι.

Σουφλέ με βάση τους την μπεσαμέλ που εμπλουτίζονται με τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, λαχανικά.

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr