Πολλοί συγχέουν το σεμιφρέντο με το παγωτό μιας και μπαίνει στην κατάψυξη και καταναλώνεται παγωμένο. Στην πραγματικότητα, όμως, το σεμιφρέντο μοιάζει περισσότερο με παγωμένη κρέμα ή μους, η οποία παρασκευάζεται με διαφορετικό τρόπο από το παγωτό.

Το semifreddo, που στα ιταλικά σημαίνει ημι-κρύο, είναι ένα κρεμώδες γλυκό που σερβίρεται παγωμένο (-6°C -10°C) και έχει ως βασικά συστατικά του αβγά (ασπράδια ή κρόκους ή και τα δύο) και χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή για ακόμα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα ΓΙΩΤΗΣ Crème, ένα πολύ εύκολο προϊόν στη χρήση με φυτικά λιπαρά και άπαχο γάλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ, που κυκλοφορεί σε 6 απολαυστικές γεύσεις -Βανίλια, Σοκολάτα, Μιλφέιγ, Τσήζκεικ, Πραλίνα και Μπαβαρουάζ. Μπορείτε μάλιστα να τη συνδυάσετε και με το Μίγμα για Παγωτό ΓΙΩΤΗΣ, με τον εξής τρόπο: φτιάχνετε πρώτα το παγωτό και το καταψύχετε σε μια φόρμα, που έχετε «ντύσει» με μεμβράνη (για να μπορείτε μετά να ξεφορμάρετε εύκολα). Αφού παγώσει, τότε το βγάζετε και προσθέτετε το μίγμα της κρέμας από πάνω και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Έτσι, φτιάχνετε ένα δροσιστικό γλυκό σε «στρώσεις» παγωτού και κρέμας με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή.

Οι γευστικοί συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε, φτιάχνοντας σεμιφρέντο, είναι αμέτρητοι. Αρκετά δημοφιλή είναι τα σεμιφρέντο με σοκολάτα ή με γεύση καφέ εσπρέσο, ενώ εμείς αγαπάμε περισσότερο τα φρουτένια σεμιφρέντο. Δοκιμάστε να βάλετε μέσα στο μείγμα φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνα ή φράουλες, αλλά και διάφορα berries που ταιριάζουν εξαιρετικά στα παγωμένα γλυκά. Γαρνίρετε στο τέλος με κομμάτια γλασαρισμένων φρούτων, Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ για μέγιστη απόλαυση. Εναλλακτικά δημιουργήστε σάντουιτς από μπισκότα ή cookies, στα οποία η γέμιση θα είναι το παγωμένο σεμιφρέντο. Σε αυτή τη συνταγή μη βάλετε φρούτα για να μην μπερδευτούν οι γεύσεις, αλλά προσθέστε άφοβα  Κουβερτούρα σε Νιφάδες ή Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ξηρούς καρπούς.

Extra tips
* Για να είναι έτοιμο για σερβίρισμα ένα σεμιφρέντο πρέπει να μείνει στην κατάψυξη τουλάχιστον 4 με 6 ώρες.

* Όταν θέλετε να σερβίρετε ένα σεμιφρέντο βγάλτε το από την κατάψυξη και αφήστε το για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να επανέλθει στην αρχική του μορφή και να είναι κρεμώδες στο στόμα.

* Τα σεμιφρέντο είναι ιδανικά για τούρτες παγωτό, εφόσον μπορούν να απλωθούν εύκολα σε οποιαδήποτε φόρμα και σκεύος.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr