Η Αφοί Παπαγιάννη Α.Ε.- Χαλβαδοποιΐα Ελλάδος που έχει ταυτίσει το όνομά της με το χαλβά, ξεκίνησε το 1949 στη Λάρισα ως οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής σουσαμένιου χαλβά. Το 1972, μεταφέρθηκε σε καινούριες εγκαταστάσεις στο Μελισσοχώρι Λάρισας και, παράλληλα, αύξησε σημαντικά τον κύκλο εργασιών και το προσωπικό της.

halvas-me-kakao_149253356

Σήμερα, η εταιρεία «Αφοί Παπαγιάννη Α.Ε.» έχει επεκτείνει την γκάμα παραγωγής της με μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων με βάση το σουσάμι, όπως χαλβά, ταχίνι, παστέλι και σησαμόσπορο αρτοποιίας, καθώς και μια σειρά από μαρμελάδες φρούτων, λουκούμια, μέλι και γλυκόζη, με τα προϊόντα της που φέρουν τις επωνυμίες “Όλυμπος” και “Άλφα” να κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα, από τα μικρά καταστήματα έως τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ. Μάλιστα, από το 1992 έχει αναπτύξει και μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικά (οργανικά) προϊόντα (ταχίνι, χαλβά και παστέλι).

Ο σουσαμένιος χαλβάς Όλυμπος που παράγεται με την παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας Παπαγιάννη, γίνεται από ταχίνι (αλεσμένο σουσάμι) και λευκή καραμέλα και κυκλοφορεί σε πολλές γεύσεις: βανίλια, κακάο, αμύγδαλο, φιστίκι, μέλι, choco (σοκολάτα υγείας με αμύγδαλα), royal (κακάο με αμύγδαλα και σταφίδες) και φιστίκι Αιγίνης. Δίπλα τους και οι ακόμη πιο υγιεινές προτάσεις -fitline 0% χωρίς ζάχαρη, με στέβια, ολικής άλεσης και φυσικά ο βιολογικός. Μεγάλη ποικιλία γεύσεων συναντάμε και στο ταχίνι “Όλυμπος”, ένα απόλυτα φυσικό προϊόν διατροφής που αποτελείται από αποφλοιωμένους, ελαφρά ψημένους και αλεσμένους σπόρους σησαμιού. Το δοκιμάζουμε στην κλασική εκδοχή, αλλά και choco με κακάο, με μέλι, με στέβια, ολικής άλεσης και βιολογικό.

halvas-me-amugdalo_150154679

Επίσης, η εταιρεία Αφοί Παπαγιάννη Α.Ε. διαθέτει προϊόντα για επαγγελματική χρήση και catering, ενώ οι εξαγωγές της εταιρείας ξεπερνούν το 20% των συνολικών πωλήσεων, με τους μεγαλύτερους πελάτες να βρίσκονται στην Αγγλία, τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος της εταιρείας σε όλη της την πορεία ήταν και παραμένει η παραγωγή παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, η ποιότητα, η τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής κατά την παραγωγική διαδικασία και ο συνεχής εκσυγχρονισμός των υποδομών της.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr