Οι περισσότεροι αγαπάμε πολύ τα θαλασσινά! Δεν τα βρίσκουμε όμως πάντα φρέσκα όπως τα θέλουμε, πόσο μάλλον τη στιγμή που τα θέλουμε. Κι αν τα βρούμε, θέλουν κόπο στο καθάρισμα ή το μαγείρεμα. Γι’ αυτό, όταν η ανάγκη για ένα μεζέ που μυρίζει ιώδιο σε σηκώνει από τον καναπέ αλλά δεν μπορεί να σε «ρίξει» στα δίχτυα του ψαρά σου, σου δείχνει τον πιο σύντομο δρόμο, αυτόν για το ντουλάπι της κουζίνας σου!

Δεν υπάρχει σπιτικό ντουλάπι χωρίς κονσέρβες θαλασσινών που περιμένουν υπομονετικά να τα ανοίξεις και να τα «αναστήσεις» με λίγο λαδολέμονο ή να πέσουν νέτα σκέτα στο πιάτο και να περιποιηθούν ιδανικά εσένα και την παρέα σου μαζί με τσίπουρο, ουζάκι ή ό,τι άλλο λαχταράει να τα συνοδεύσει στο τραπέζι! Είναι η γρήγορη λύση, που κάνει τη ζωή σου εύκολη και πιο οικονομική.

konserves

Μιλάμε για άριστη πρώτη ύλη που τη διαχειρίζονται σωστά και ποιοτικά και πολλή προσοχή, δεν μιλάμε για χημεία. Τη νοστιμιά που κρύβουν μέσα τους τη λες σωστά διατηρημένη γεύση, χωρίς καθόλου συντηρητικά.

Με αυτά τα θαλασσινά τρως γρήγορα και απλά και, χωρίς την ανάγκη να εντυπωσιάσεις κανέναν, ανοίγεις απλώς το κουτί και η νοστιμιά απλώνεται στο πιάτο! Και κάπως έτσι οι κονσέρβες ενώνονται με απλά υλικά και δημιουργούν συνταγές… του «κουτιού»!

tonos

Η λύση Safcol στο ντουλάπι σας
Αφήστε, λοιπόν, στην άκρη κατσαρόλες και τηγάνια που τσιτσιρίζουν, βγάλτε τις κονσέρβες Safcol από το ντουλάπι, όπως καλαμαράκια, χταποδάκια, σκουμπρί, τόνο, σολομό, γαρίδες, κοκτέιλ θαλασσινών, καβούρια και αχιβαδάκια, και στήστε το πιο νόστιμο τραπέζι και, φυσικά, το καλύτερο σαρακοστιανό!

Τι μπορείτε να κάνετε με μια κονσέρβα θαλασσινών Safcol; Από γρήγορες, χορταστικές και light σαλάτες, μέχρι σάντουιτς, μακαρονάδες, πλούσιο ριζότο, «εναλλακτικά» μπιφτέκια και πολλά ακόμη που είναι πάντα ευπρόσδεκτα κάθε μέρα στο τραπέζι μας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr