Η περιπλάνηση στα στενά του Πειραιά κρύβει μια πολύ νόστιμη έκπληξη, το μεζεδοπωλείο Μάγευμα, που πραγματικά μας μαγεύει με τις αυθεντικές του γεύσεις και τη ζεστή του ατμόσφαιρα.

Μέχρι να το βρούμε αναστενάξαμε, οπότε στο τραπέζι καθίσαμε με κείνη την πικρή γεύση που σου προκαλεί η περιπλάνηση μέσα στην απόκεντρη νύχτα, στα Μανιάτικα του Πειραιά. Πάραυτα, όμως, μάγεψε τη διάθεσή μας με τη φωτεινή του αύρα ένα ντεκόρ φρέσκο που φτιάχνει πολυελαίους από βάζα της μαρμελάδας και απλίκες με τις σέσουλες του μπακάλη, χωρίς ωστόσο να σου θυμίζει την πολυπαιγμένη αισθητική της νεοταβέρνας. Παρόλο που δεν ήταν η Κυριακή της ζωντανής μουσικής, οι μεγάλες παρέες έδιναν τη δική τους ζωντάνια, ένιωθες τον κόσμο να περνά καλά και να σου μεταδίδει τη γιορτινή του διάθεση.

MAGEVMA_1234

Μια ολόφρεσκη λεμονάτη σαλάτα με εσπεριδοειδές άρωμα, παντζάρι και καβουρδισμένο φουντούκι ήταν η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ενός μεζεδοπωλείου νέας γενιάς, που δεν τσιγκουνεύεται τις μερίδες και σου παρουσιάζει το κεφτεδάκι -και όχι μόνο- σε αισθητική αστεράτου εστιατορίου. Ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Βογιατζής είχε μπαμπά αλλαντοποιό, και το πανάλαφρο σπιτικό του λουκάνικο μας ήρθε με πολύχρωμες ψητές πιπεριές σε μια ντελικάτη σάλτσα με κουρκουμά και λαδολέμονο ντομάτας.

Μια σειρά μυρωδάτα κεφτεδάκια έρχονται σε ένα μικρό κυκλάκι μαγιονεζάτης σάλτσας πάνω σε γκρίζα πέτρα, μια φωλιά από το πιο τραγανό, σπιτικό πατατάκι σκεπάζεται με τηγανητό αβγό με τρεις μπουκίτσες ωραία ψημένο σύγκλινο, το χοιρινό κοντοσούβλι κλέβει την παράσταση στην επιτραπέζια σούβλα με τις πίτες και τα πατατάκια του, αλλά ο σαρμάς ήταν το πιάτο που μπορούσε να σταθεί στο πιο φιλόδοξο εστιατόριο της πόλης: σε ένα λεπτό στρώμα ρυζιού, συκωτάκια τυλιγμένα σε τρυφερό αμπελόφυλλο μέσα σε φίνο αβγολέμονο. Στο τέλος, ακόμη κι αν δεν είσαι φίλος, αυτό εδώ το σαν σύννεφο μιλφέιγ θα σου κλέψει την καρδιά.

info
Σπάρτης 130Α, Πειραιάς, τηλ. 210 4627832.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr