Το μακρύ ρουστίκ τραπέζι της Φάρμας του ξενοδοχείου The Margi κάθε Πέμπτη στρώνεται με τον πιο γουστόζικο τρόπο, ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής και η ομάδα του κόβουν, ψήνουν, βάζουν το αρνί στη σούβλα, τηγανίζουν επιτόπου και προετοιμάζουν τον πληθωρικό μπουφέ γι’ αυτούς που έχουν κάνει κράτηση. Μετά από μια μικρή ξενάγηση στο μποστάνι και την πρώτη γνωριμία με τον Μπιλ, το γαϊδουράκο της φάρμας και τα υπόλοιπα ζώα, οι συνδαιτυμόνες γεμίζουν τα πιάτα τους και κάθονται στο τραπέζι.

Margi_Farm-Nikos_Karanikolas-8219

The-rescue-donkey

Η φήμη της Βιολογικής Φάρμας του ξενοδοχείου The Margi στα Καλύβια ερχόταν και με έβρισκε συχνά, για την ακρίβεια όσες φορές είχε τύχει να φάω στο Malabar ή το Patio. “Οι ντομάτες είναι από τη Φάρμα μας στα Καλύβια, οι μελιτζάνες επίσης, τα αβγά, το γιαούρτι”. Λοιπόν, την τελευταία πρόσκληση που έγινε σε μένα και μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων δεν μπορούσα να την αγνοήσω. Έτσι, μια Πέμπτη μετά την ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα που με έκανε ψιλομούσκεμα, μπήκα βιαστικά στο αυτοκίνητο, πήρα βαθιά ανάσα, έβαλα το GPS και ξεκίνησα αποφασισμένη για τα Καλύβια. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο τελικά. Η φάρμα έχει εύκολη πρόσβαση, η βροχή εκεί δεν είχε φτάσει ποτέ, ο τόπος μοσχοβολούσε ανθισμένες λεβάντες κι ο Παναγιώτης Γιακαλής μάς περίμενε ήδη.

Margi_Farm-Nikos_Karanikolas-8018

GIAKALIS

Η ξενάγηση άρχισε αμέσως από τον ίδιο. Με τι καμάρι μάς έδειχνε τα λαχανικά τους! Εδώ οι ντομάτες, εκεί τα ντοματίνια, τα κολοκύθια, τα αγγούρια, οι μελιτζάνες, τα κρεμμύδια. Πιο πέρα οι ελιές, τα κατσίκια, οι κοτούλες, και η αυτού εξοχότης, ο γαϊδουράκος ο Μπιλ που ήρθε από το νησί του Παναγιώτη, τη Μυτιλήνη. Ύστερα κατευθυνθήκαμε προς το τραπέζι. Εκεί στο μπάρμπεκιου, στις σούβλες, το φούρνο και στα τηγάνια δούλευε πυρετωδώς όλη η ομάδα για να γεμίσει ο μπουφές με ολοζώντανες σαλάτες, αλοιφές διάφορες, ψητά λαχανικά, πίτες, πατάτες τηγανητές της απόλυτης νοστιμιά, σάλτσα ντομάτας με αβγά μάτια, ψητά της ώρας με μπιφτεκάκια, κοτόπουλο, μπριζολάκια και πανσέτες, αλλά κι ένα ολόκληρο αρνί σούβλας. Εδώ η φάση είναι ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, αυθεντικό, χωρίς γκουρμεδιές και περίτεχνα στησίματα στο πιάτο. Με φρέσκα βιολογικά προϊόντα κατευθείαν από τη φάρμα στο πιρούνι σου. From Farm to Fork όπως το λένε οι ίδιοι. Εμένα μου θύμισε λίγο Δεκαπενταύγουστο ή πασχαλινό τραπέζι στο χωριό μέσα στο κατακαλόκαιρο. Και μου άρεσε πολύ! Δεν είναι φολκλόρ, είναι αυθεντικό και πέρα για πέρα αληθινό.

MARGI2

Margi_Farm-Nikos_Karanikolas--2

Το πούλμαν που περίμεναν στη Φάρμα από το ξενοδοχείο είχε ήδη φτάσει, η ξενάγηση των επισκεπτών τους είχε τελειώσει, όλοι τους έδειχναν ενθουσιασμένοι όπως κι εγώ, και ορεξάτοι κατευθύνθηκαν προς το μπουφέ να γεμίσουν τα πιάτα τους με όλα τα καλά. Κι όταν όλοι κάθισαν στο τραπέζι το φαγοπότι ξεκίνησε. Τα ποτήρια άρχισαν να γεμίζουν και να ξαναγεμίζουν, τα πιάτα εναλλάσσονταν και η ζωντανή μουσική έπαιζε σε χαμηλά ντεσιμπέλ. Οι γλώσσες λύθηκαν, τα σώματα χαλάρωσαν, τα γέλια πλήθυναν. Άνθρωποι ξένοι μέχρι χθες άρχισαν να μιλάνε μεταξύ τους, να επικοινωνούν, να έρχονται πιο κοντά. Γάλλοι, Εγγλέζοι, Ρουμάνοι, Σκανδιναβοί. Οικογένειες ολόκληρες, ζευγάρια. Αυτό κάνει το φαγητό. Ενώνει τους ανθρώπους γύρω από το τραπέζι. Τους κάνει ένα ή τους διχάζει αν δεν καθίσουν με ανοιχτή καρδιά. Τα εξαιρετικά φαγητά διαδέχτηκαν εκμέκ κανταΐφι, γαλακτομπούρεκα και σοκολατόπιτες. Δυο γλυκές μπουκιές για το τέλος και η ώρα της καληνύχτας έφτασε. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που θα θυμάμαι με χαμόγελο.

20170727_201844

info
Μπορείτε να φτάσετε εκεί με το μεταφορικό σας μέσο ή με mini bus από το ξενοδοχείο The Margi. Κόστος: €70 / άτομο. Τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Φάρμα: 210 9670924.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr