Εδώ και 24 χρόνια σερβίρει νόστιμο, σπιτικό, φαγητό σε έναν πανέμορφο πεζόδρομο σε κεντρικό σημείο του Περιστερίου. Ο Τάκης Ζαχαρόπουλος, που πριν από ενάμιση περίπου χρόνο μάς σύστησε το wine bar Gigifioggos και η Αριστέα Βλάχου μεταμόρφωσαν μια παλιά αποθήκη ζάχαρης σε ένα οικείο μαγαζί για κάθε μέρα.

Γνώστες και οι δύο της γαστρονομικής σκηνής της Αθήνας με πολλές επαφές στη μουσική βιομηχανία του τόπου έστησαν ένα όμορφο και απλό εστιατόριο που φλερτάρει με τις γευστικές μας μνήμες. Η Αριστέα, ψυχή της κουζίνας, στέλνει στο τραπέζι μας μαμαδίστικα πιάτα που αγαπάμε και πάντα νοσταλγούμε, όπως τα πιτάκια με σπανάκι και μάραθο, τα αφράτα κεφτεδάκια, τους γεμιστούς κολοκυθανθούς και το κοκκινιστό κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια. Όλα καλομαγειρεμένα και με πρώτης ποιότητας υλικά. Το μενού αλλάζει καθημερινά ανάλογα με τα υλικά της εποχής και τις εκπλήξεις που προκύπτουν από τη βόλτα του Τάκη στους παραγωγούς.

Τη μέρα που επισκέφτηκα τη «Δάφνη», δοκιμάσαμε νόστιμη γραβιέρα Κρήτης με μέλι, ολόφρεσκη σαλάτα με μοτσαρέλα bufalla, αβοκάντο, ντομάτα και λάδι βασιλικού και vegan ρεβιθοκεφτέδες. Τα πρώτα διαδέχτηκαν χορταστικά κυρίως, όπως το σιγομαγειρεμένο οσομπούκο και το χοιρινό λεμονάτο αλλά και τα φρέσκα νιόκι με τρούφα -από τα must του καταλόγου- που αγκαλιάζονται από γευστική σάλτσα παρμεζάνας. Το μεσημέρι το μενού έχει περισσότερα μαγειρευτά, όπως μελιτζάνες ιμάμ και γεμιστά, δίνοντας έναν καλό λόγο στους κοντινούς να παραγγείλουν στο γραφείο ή το σπίτι. Το βράδυ, ωστόσο, τα πιάτα είναι πιο δημιουργικά, συνδυάζοντας την παράδοση με τις επιρροές της σεφ από τα γαστρονομικά της ταξίδια στην Ελλάδα και τον κόσμο. Σαν τα πεντανόστιμα σκιουφιχτά με απάκι, μανιτάρια και ξηρό ανθότυρο που γεμίζουν την ψυχή και τον ουρανίσκο εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές από την Κρήτη.

Οι λάτρεις του κρέατος θα επιλέξουν το best seller του μαγαζιού, το άψογα ψημένο συκώτι, τα ζουμερά μπιφτέκια ή την λεπτοκομμένη ταλιάτα από black angus, που συνοδεύεται από ρόκα, γραβιέρα, λάδι τρούφας και διάφορα είδη αλατιού. Κάτι που μου άρεσε σε αυτό το εστιατόριο είναι ότι σε όλα τα πιάτα πρωταγωνιστούν τα βότανα και τα μυρωδικά, άλλωστε και το όνομα Δάφνη δεν είναι τυχαίο, αφού από την είσοδο κιόλας του μαγαζιού σε καλωσορίζουν δυο φουντωτές δάφνες! Ένα ακόμα συν στον κατάλογο είναι η παρουσία Ελλήνων οινοπαραγωγών με διαλεχτά κρασιά, που παντρεύονται εξαιρετικά με το φαγητό.

Τέλος, μη φύγετε αν δεν πάρετε και γλυκό από τα χεράκια της Αριστέας, όπως το φανταστικό cheesecake με τη σπιτική μαρμελάδα και την πληθωρική σεράνο. Εναλλακτικά σερβίρονται και παγωτά από το Fatto a Mano.

info
Μεγάλου Αλεξάνδρου 86, Περιστέρι, τηλ. 2105773721. Κόστος: €25/άτομο. Ανοιχτά και μεσημέρι.

Δείτε επίσης:

Φτιάχνουμε στο σπίτι τέλεια Piña Colada μέσα σε ανανά!

Οι χρυσοί κανόνες ενός ισορροπημένου και χορταστικού πρωινού

Πώς να οργανώσετε το τέλειο μπάρμπεκιου για παιδιά

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr