Σύντομα θ’ ανοίξει η Ανθοκομική κι η ανοιξιάτική σου διάθεση θα σε στείλει πάλι βόρεια. Μόνο που φέτος, δεν θα ξεκολλάς από το Κεφαλάρι. Ο λόγος; Το Mezzaluna και ο νέος του chef Μανώλης Γαρνέλης.

Ερωτεύεσαι το κριθαράκι του -άριστα χυλωμένο, με μελωμένες γαρίδες και καπνιστή τομάτα που υπογραμμίζει τα σοφά επιλεγμένα μυρωδικά.

mezzaluna2

Ξαναφιλιώνεις με την σφυρίδα –την είχες κατατάξει στα πιάτα που σπάνια αξίζουν εκτός νησιού, αλλά τώρα σου σερβίρεται φιλεταρισμένη, φρέσκια και ελληνική, πάνω στο πλούσιο κρέας της η ξεχωριστή σάλτσα κάπαρης και παραδίπλα τα χόρτα της εποχής (ταπεινά και πολύτιμα) κι ο πουρές από ψητά πατζάρια δένουν το πιάτο, χρωματικά και γευστικά.
Θυμάσαι την γιαγιά σου που σου ‘λεγε πως το χέλι έχει οφέλη –καπνιστό και πικάντικο, συνοδεύεται γλυκόξινα με tabbouleh από τραγανό κουνουπίδι και πράσινο μήλο, αναδεικνύεται μεγαλοπρεπώς χάρη στην vinaigrette βανίλιας.

mezzaluna1

Κάπου εκεί, αφήνεις το πιρούνι –ομολογουμένως με δυσκολία- και αναφωνείς «κάποιος μέσα στην κουζίνα γνωρίζει καλά τα μυστικά της θάλασσας». Μέσα έπεσες. Ο νέος, ταλαντούχος σεφ του κομψού Mezzaluna, Μανώλης Γαρνέλης, μετακόμισε πρόσφατα στο Κεφαλάρι από το Βαρούλκο και τιμά την τετραετή θητεία του.

mezzaluna

Μόνο που η εφευρετικότητα του και η υψηλή του τεχνική δεν περιορίζεται στο ψάρι. Στο νέο menu που δημιούργησε για το Mezzaluna το κάθε πιάτο είναι προσεκτικά επιλεγμένο: δοκιμάσαμε το double cut, ιδανικό για τους εραστές του αρνιού, άριστα ψημένο και «ξαπλωμένο» πάνω σε βελούδινη κρέμα porcini με «όσο-πρέπει» βρασμένα ρεβίθια και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ξεχωρίσαμε τα μοσχαρίσια μάγουλα σερβιρισμένα πάνω σε καλοχυλωμένο ριζότο σαφράν αλλά και την bistecca tagliata (ο ζεστός αφρός παρμεζάνας αποτελεί σπάνια έμπνευση) για τους λάτρεις του κρέατος. Μην ανησυχείς. Ο Γαρνέλης δεν αποποιείται σε καμία περίπτωση τις ιταλικές «περγαμηνές» του εστιατορίου, περιλαμβάνοντας στο menu το αριστοτεχνικά μαγειρεμένο του ragu, την κρεμώδη burrata με το σπιτικό crostini σκόρδου και το risotto carbonara –την δημιουργική του παραλλαγή πάνω στο αγαπημένο κλασικό ιταλικό πιάτο.

mezzaluna3

info
Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι, τηλ.: 210 6836828
www.facebook.com/mezzaluna.greece

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr