Η αγάπη των Αθηναίων για το ethnic street food καλά κρατεί και οι αφίξεις νέων εστιατορίων το επιβεβαιώνουν. Τελευταία προσθήκη στην «οικογένεια», το εστιατόριο Tuk Tuk στο Κουκάκι, που τιμάει τις γνήσιες ταϊλάνδέζικες γεύσεις.

tuktul1

Tuk Tuk είναι το τρίτροχο ξεχωριστό όχημα, που είναι πολύ δημοφιλές μεταφορικό μέσο στην Ταϊλάνδη. Στο Κουκάκι πάλι, γίνεται το μέσο για να γευτούμε την thai κουζίνα, χωρίς να απομακρυνθούμε από το κέντρο. Ο χώρος μικρός, με μόλις 16 θέσεις -8 στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και άλλες 8 στα ψηλά τραπέζια-, αλλά ζεστός και διακοσμημένος με πολλά αυθεντικά ταϊλανδέζικα στοιχεία.

tuktuk2

Στην ανοιχτή κουζίνα πάλι, φτιάχνουν μεταξύ άλλων την περίφημη Ταϊλανδέζικη σούπα Tom Ka Khai με κοτόπουλο, γάλα καρύδας, καλαμπόκι, λεμονόχορτο, φύλλα καφίρ και κάλαγκαν, πιάτα με noodles, κάρι και διάφορα μικρά πιάτα, όπως spring rolls, won ton και dumplings. Ξεχωριστό κομμάτι του μενού και το aahaan jaan diaw ή αλλιώς γεύμα του ενός πιάτου, που όπως υποδηλώνει και το όνομα του είναι πιάτα που αποτελούν από μόνα τους ολόκληρο γεύμα, όπως πάπια stir fry στο γουόκ με σως στρειδιών και λαχανικά, που συνοδεύεται από ρύζι. Περισσότερα σύντομα, μόλις το δοκιμάσουμε…

info
Βεΐκου 40, Κουκάκι, τηλ. 211 4051947.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr