Το Miraggio Thermal Spa Resort είναι μία από τις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της βόρειας Ελλάδας, από άποψη υποδομών, αισθητικής και πλέον, με την Ντίνα Νικολάου πίσω από τα μενού των εστιατορίων και γαστρονομίας.

Η Ντίνα Νικολάου ξεκίνησε φέτος τη συνεργασία της με το 5άστερο ξενοδοχείο, ως Brand Chef και έχει ετοιμάσει ένα φιλόδοξο και ταυτόχρονα ιδιαίτερα προσεγμένο γαστρονομικό project, το οποίο ανανέωσε τα μενού των εστιατορίων αλλά και των μπαρ του Miraggio. «Ήταν μία πρόκληση η επιμέλεια τόσων διαφορετικών χώρων ταυτόχρονα», μάς εξομολογείται η κ. Νικολάου, προσθέτοντας ότι στόχος της εξαρχής ήταν να προσφέρει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα που θα αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα, όπως τη φέτα Αρναίας, το μέλι Σιθωνίας, τις ελιές Χαλκιδικής και τα μύδια Ολυμπιάδας. Με την επιλογή των τοπικών προϊόντων, τα οποία άλλωστε η σεφ γνωρίζει καλά λόγω της πολυετούς συμμετοχής της στο γαστρονομικό φεστιβάλ KOUZINA του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, στόχο έχει να μυήσει τους διεθνείς πελάτες του ξενοδοχείου στις γεύσεις της περιοχής. «Θέλω κάθε επισκέπτης του Miraggio να πάρει μία γεύση Ελλάδας. Και παρότι πρόκειται για έναν τεράστιας έκτασης χώρο, με διαφορετικά εστιατόρια, θέλω να νοιώθει ότι η κουζίνα μας δεν είναι απρόσωπη, αντιθέτως έχει χαρακτήρα και μπορεί να του προσφέρει ζεστασιά, ασφάλεια και απόλαυση», τονίζει η σεφ.

Επισκεφθήκαμε πρόσφατα το Miraggio Thermal Spa Resort και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε από κοντά μία γεύση της δουλειάς που γίνεται εκεί. Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν για τις υποδομές του ξενοδοχείου, από το υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας με τις πισίνες με θερμό ιαματικό ή θαλασσινό νερό και τις εξωτερικές πισίνες, μέχρι τα κομψά δωμάτια, το αμφιθεατρικό Park Theatre όπου διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις και το Kids Planet -το διαδραστικό πάρκο ψυχαγωγίας αποκλειστικά για τα παιδιά. Ωστόσο, εδώ θα περιοριστούμε στο γαστρονομικό κομμάτι του, που πιστεύουμε ότι από μόνο του αποτελεί λόγω επίσκεψης στο ξενοδοχείο. Στο ξενοδοχείο λοιπόν, βρίσκουμε 4 εστιατόρια και 6 μπαρ, με ποικιλία προτάσεων για κάθε γούστο. Θα σας τα αναφέρουμε επιγραμματικά όλα, ωστόσο αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα σε δύο χώρους -στο εστιατόριο Toroneo και το Myrthia Health bar και διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε το γιατί.

Το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι το Kritamo, στο οποίο σερβίρονται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, με έμφαση στην ελληνική κουζίνα και τις υγιεινές προτάσεις. Το Portofino από την άλλη, παίζει με γεύσεις από όλη τη Μεσόγειο με πιο δημιουργικές πινελιές, ενώ σε αυτό το εστιατόριο η Ντίνα Νικολάου θα υποδέχεται και guest chefs που θα έρχονται να μαγειρέψουν εκτάκτως σε κάποια events. Επιπλέον, εκεί σερβίρεται και πρωινό αποκλειστικά για τα μέλη του Club Miraggio, μέσα από ένα πλούσιο μπουφέ με έντονο άρωμα Ελλάδας. Το Oasis Pool Restaurant είναι το εστιατόριο της πισίνας, που προσφέρεται για χαλαρό γεύμα ανάμεσα στις βουτιές σας, ενώ το Oasis Pool Bar, επίσης δίπλα στην πισίνα, προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από ελαφριά σνακ και σαλάτες. Παράλληλα, για τα παιδιά υπάρχει το Kid’s Planet Restaurant, με αγαπημένες τους σπεσιαλιτέ, όπως πίτσα και γλυκές γκοφρέτες.

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, δίπλα στη ρεσεψιόν, βρίσκεται το άνετο Lobby Bar για καφέ, ποτό και ελαφριά πιάτα στον δροσερό εσωτερικό χώρο ή στη μεγάλη βεράντα του, με θέα τη θάλασσα, ενώ για τα μέλη του Club Miraggio, υπάρχει δίπλα και το Chillout Lounge για ιδιωτικές συναντήσεις. Οι οινόφιλοι, αξίζει να επισκεφθούν το Sommelier’s 8 που φιλοξενεί μία ενημερωμένη κάβα ελληνικών και διεθνών οίνων. Τέλος, όσοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία, μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό παρέα με ελαφριά σνακ από το Oasis Beach Bar.

Το εστιατόριο που ξεχωρίσαμε ήταν το Toroneo, η θαλασσινή «ψυχή» του Miraggio. Βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένο απέναντι από τη μαρίνα όπου αράζουν τα σκάφη και στο μενού του υπάρχουν αποκλειστικά θαλασσινές σπεσιαλιτέ, που μαγειρεύονται είτε στην εσωτερική κουζίνα, είτε στο εξωτερικό γκριλ. Καθίσαμε στα τραπέζια του όταν έπεφτε ο ήλιος και τα χρώματα του ουρανού εκείνη την ώρα σε συνδυασμό με τη θέα στη θάλασσα και τον ήχο από τα κύματα, δημιουργούσαν το ιδανικότερο καλοκαιρινό σκηνικό. Για το Toroneo, η Ντίνα Νικολάου προτείνει ένα μικρό και προσεγμένο μενού, με τα καλύτερα της θάλασσας, όπως κακαβιά βελουτέ, μύδια Ολυμπιάδας αχνιστά με Metaxa και μυρωδικά, εκπληκτικό ελληνικό ταρταρ με λαυράκι αρωματισμένο με ούζο, φινόκιο, τσίλι και μαριναρισμένα σπαράγγια, κλασικές και αγαπημένες γαρίδες σαγανάκι με δύο υφές φέτας και πράσινο γιουβέτσι πεσκανδρίτσας. Η χωριάτικη έρχεται στο τραπέζι με τα όλα της -ντοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριές, κριθαροκουλούρα, ελιές Καλαμών, φέτα και φρέσκια ρίγανη, ενώ στα κυρίως επιλέγουμε ανάμεσα σε ψητό φρέσκο ψάρι ημέρας (λαυράκι, τσιπούρα και φαγκρί) με σαλάτα και βραστά λαχανικά εποχής, ψητές σαρδέλες με σάλτσα Escabeche και ντιπ γλυκοπατάτας, ψητό αστακό με σάλτσα μπισκ και τρούφα, χταπόδι σχάρας με φάβα και ψητά ντοματίνια και ψητό καλαμάρι με σάλτσα από μελάνι σουπιάς και κρέμα λεμόνι. Αξίζει να κρατήσετε χώρο στο τέλος και για γλυκό, όπως τα μπαμπαδάκια με φρέσκια μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο Myrthia Health Bar που βρίσκεται μέσα στο spa, δίπλα στις εσωτερικές πισίνες και προσφέρει ένα υγιεινό μενού, το οποίο ολοκληρώνει ιδανικά την εμπειρία ευεξίας του χώρου. Ειδικότερα, το μενού περιλαμβάνει detox κρύα ροφήματα με ελληνικά βότανα όπως φασκόμηλο, τσάι του βουνού, δίκταμο και δεντρολίβανο, γλυκά αλλά και αλμυρά σνακ με γιαούρτι, όπως γιαούρτι με φρούτα εποχής και πετιμέζι ή γιαούρτι με τριμμένο ωμό παντζάρι, φέτα και φρέσκια ρίγανη. Δίπλα τους χορταστικές σαλάτες με φαγόπυρο, ωμά μανιτάρια, πιπεριές και μυρωδικά ή με δίχρωμη κινόα, ωμά κολοκυθάκια, πιπεριές, αγγούρι και μυρωδικά, αλλά και με ντοματίνια, μοτσαρέλα, μυρωδικά, ελιές Καλαμών και σουσάμι. Για όποιον θέλει κάτι γλυκό, προσφέρονται σουσαμοπαστέλια, μπάρες δημητριακών και μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη, ενώ από το μενού δεν λείπουν τα φρέσκα φρούτα, οι χυμοί και τα smoothies.

Σημειώνεται ότι συχνά οργανώνονται και Masterclasses, με την Ντίνα Νικολάου να μαθαίνει στους συμμετέχοντες πώς να φτιάχνουν κλασσικά ελληνικά φαγητά. Εμείς, για παράδειγμα, παρακολουθήσαμε ένα masterclass στριφτής χορτόπιτας, το οποίο απόλαυσαν πολύ και οι μικροί «chefs» που βρίσκονταν στο χώρο, που για πρώτη φορά έμαθαν πώς να γεμίζουν και να τυλίγουν πίτες.

info
Miraggio Thermal Spa Resort, Κάνιστρο, Παλιούρι, Χαλκιδική, τηλ. 2374 440000.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr