Τοπικές πρώτες ύλες όπως τα φρέσκα ψάρια του Στρυμονικού κόλπου, τα εύσαρκα μύδια Ολυμπιάδας και τα άλλα οστρακοειδή της περιοχής, τα κρίταμα από τα γειτονικά βράχια και τα πολύτιμα μάραθα μαζεμένα από το Άγιο Όρος, αναδεικνύονται δημιουργικά και συνδυάζονται εξαιρετικά με προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

kalamatianos2

Δίπλα σε πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις, όπως το σιταρότο με φιλέτο μπαρμπούνι και νούμπουλο, τα χτένια ψητά με σκορδοβούτυρο και καπνιστό αλάτι, το μιλφέιγ σολωμού με καραμελωμένη ντομάτα και μελιτζάνα και την κριθαροκουλούρα ζυμωμένη με τουλουμοτύρι και μαρμελάδα ντομάτας, συναντάς παραδοσιακές συνταγές που αναβιώνουν, όπως ο μπακαλιάρος τσιλαδιά με σταφίδες, αλλά και ξεχασμένες πρώτες ύλες όπως το Βελουτέ οσπριάδας με 15 είδη ελληνικών οσπρίων. Εκεί μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε συνταγές με τη σφραγίδα του μοναχού Επιφάνιου, όπως το ροφό με κρεμμυδόζουμο, το κρασάτο χταπόδι και τις σουπιές γιουβέτσι.

kalamatianos4

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο έχει βραβευτεί με Χρυσό Βραβείο 2017 στην κατηγορία «Seafood Restaurant Menu» από την επιτροπή του θεσμού των «Estia Awards», συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινής κουζίνας στην Ελλάδα από το «estiatoria.gr», ενώ κατάφερε να αποκτήσει μία θέση στις υποψηφιότητες για τα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2017 και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018. Ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε!

kalamatianos5

info
2ο χλμ Σταυρός-Ολυμπιάδα, Μηλιές Σταυρού Θεσσαλονίκης, τηλ. 23970 61073.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr