Στο ύφος των εστιατορίων “Little Italy” της Νέας Υόρκης, με όνομα εμπνευσμένο από τον Frank Sinatra, κουζίνα με άρωμα από την Κεντρική Ιταλία και πιστό στην farm – to table φιλοσοφία και ποιότητα των nice n easy, το Frankie είναι η νέα γαστρονομική πρόταση των Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη.

0168 (1)

Με ρουστίκ αισθητική, νοσταλγική vintage ατμόσφαιρα και ζεστά χρώματα που δημιούργησαν η αρχιτεκτόνισσα Δήμητρα Κορομπίλη και ο designer Σπύρος Κοντάκης, το Frankie σας υποδέχεται σε ένα ιστορικό κτίριο χτισμένο πριν από το 1930, στο Κολωνάκι, στο χώρο του πρώην «Rosebud» και δίπλα στο nice n easy.

0114 (1)

To Frankie θα ανοίγει από το πρωί με αρωματικούς καφέδες και ροφήματα και θα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από ιταλικά snacks, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, πολλές gluten free και lactose free επιλογές, μία μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά αλλά και μια ευρεία γκάμα από ελληνικά και ιταλικά κρασιά. Το στυλ της κουζίνας ακολουθεί αυτό της κεντρικής Ιταλίας, με ξυλόφουρνο στο ισόγειο, ενώ στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει ανοιχτή κουζίνα που φτιάχνονται τα φρέσκα ζυμαρικά μπροστά στους πελάτες. Θα σερβίρονται πιάτα ημέρας, καθώς και πιάτα με χαμηλές θερμίδες. Το μενού επιμελείται ο Χρήστος Αθανασιάδης, chef de cuisine είναι ο Άκης Αμηράς, ενώ μαγειρεύει ο εξειδικευμένος στην Ιταλική κουζίνα Παναγιώτης Μωυσής.

0161

Μερικά ενδεικτικά πιάτα από το μενού:

Antipasti
Piadina με μοτσαρέλα νεαρή ρόκα και προσούτο Πάρμας
Βουβαλίσια κεφτεδάκια με peperoncino και παρμεζάνα
Καλαμάρι με pesto κόκκινη κινόα και αβοκάντο

Ζυμαρικά
Μοσχάρι αρκαδίας Βolognese σε κρασί barolo ,πεκορίνο τρούφας
Bocconcini μελιτζάνα, γλυκά ντοματίνια και νεαρή ρόκα
Nino bergese με μανητάρια πορτσίνι και κρασί marsalla

Κυρίως Πιάτα
Tagliata bl ack Angus με νεαρή ρκα και χρενο
Σιγομαγειρεμένη ουρά μόσχου με orzo ολικής άλεσης και ξερό ανθότυρο
Σολομός με γλυκοπατάτα και πράσσα μπρέζε
Ρολό κοτόπουλο στήθος με προβολόνε και πουρέ αρακά
Φιλέτο μόσχου με gnocchi πατάτας και τραγανό kale

Pizza
Caprese με μοτσαρέλα Buffala και cherry ντοματίνια
Provolone ,αυγό ποσέ και καπνιστή pancetta
Prosciutto di parma ρόκα παρμεζάνα και λάδι τρούφας
Καπνιστός σολομός σάλτσα ρόκας πιπεριές και ντοματίνια

Dolce
Calzone με πραλίνα, μασκαρπόνε και acai berries
Τυραμισού με crumble καφέ και ταπιόκα με σφένδαμο

Sandwiches
Open face ciabatta με πουρέ αβοκάντο καπνιστό σολομό και χρένο

info
Σκουφά 42, Κολωνάκι, τηλ. 210 3647052, www.niceneasy.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr