Όταν ξεκίνησε το «Θάμα» μέσα στην κρίση, στον Χολαργό, έγινε γρήγορα στέκι λόγω της εξαιρετικής μεσσηνιακής του κουζίνας, των γλυκών του -που σε κάποια από αυτά η συνταγή είναι επτασφράγιστο μυστικό-, αλλά πάνω από όλα χάρη στο μεράκι και την επιμονή των ανθρώπων που το οραματίστηκαν. Η κουζίνα του έχει τα πιο φρέσκα τοπικά υλικά, δημιουργώντας την αίσθηση ότι τρως σε σπίτι μαμάς ή θείας. Είναι ένας χώρος οικείος, όπου το διεθνώς διακεκριμένο λάδι «Λάδι Έψιλον – Epsilon – Extra virgin olive oil» που πωλείται σε «δυνατά» και επιλεγμένα σημεία στο εξωτερικό με σημαντική καταναλωτική απήχηση, δε θα μπορούσε να λείπει από τα τραπέζια του.

epsilon2-thama

Είναι γνωστό ότι στις «όχθες» του Μεσσηνιακού ζει η παραδοσιακή διατροφή, που αποτελεί γαστρονομικό πλούτο και πρότυπο στο μεσογειακό τοπίο. Και επειδή το «Θάμα» σέβεται τα αγνά και φυσικά προϊόντα, μάς μαθαίνει να τα αγαπάμε και μάς τα προσφέρει όπως ακριβώς μας τα δίνει η γη μας, αναδεικνύοντας μοναδικές τοπικές γεύσεις μαγειρεμένες με το λάδι «Έψιλον», που προέρχεται από την καλύτερη ποικιλία ελιάς, την Κορωνέικη. «Αριστοκρατική» καταγωγή, φίνα γεύση, πικρή και ταυτόχρονα πικάντικη.

Η άριστη ποιότητα του «πράσινου υγρού χρυσού», μπλέκεται στα μεσσηνιακά πιάτα που σερβίρει το «Θάμα», ταξιδεύοντας «ηδονικά» ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους στο απόλυτο γαστριμαργικό «ρέκβιεμ» της απόλαυσης.

Το γεγονός μάλιστα ότι οι γευστικές συγκινήσεις διαδραματίζονται στο Χολαργό, δύο βήματα από την καθημερινότητά μας, σημαίνει πολλά.

thama-salata_olivemagazine.gr

Αναμενόμενες όμως θα τις χαρακτήριζε κανείς, αφού το βασικό συστατικό των συνταγών, το «έψιλον», είναι ένα μοναδικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με αξιοζήλευτα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά που έπεισαν ακόμα και τους κριτές του 5ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς,που του απένειμαν το χάλκινο βραβείο γεύσης.

Πρόκειται για ένα premium λάδι που κυκλοφορεί σε περιορισμένη ποσότητα και μόνο σε αριθμημένες συσκευασίες πολυτελείας των 250, των 500 και των 750 ml., με οξύτητα κάτω από 0,3 % και χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία.

Η μοναδικά «καθαρή» μυρωδιά που αναδύεται από το κομψό μπουκάλι-κόσμημα που το περιβάλει σε μεταφέρει ασυναίσθητα στους απέραντους ελαιώνες του Νικόλα Φιλιππόπουλου, στο λόφο του Εγκλιανού στην Καλαμάτα, όπου καλλιεργείται, υπενθυμίζοντας πως Ελιά και Ελαιόλαδο σημαίνουν Ελλάδα και επιβεβαιώνοντας πλήρως το σλόγκαν των παραγωγών του, που κάνουν λόγο για «το λάδι ενός βασιλιά».

xylopites-thama

Τα μαγειρικά δρώμενα στο «Θάμα» μεγαλουργούν. Δεν αρκούνται απλώς στην κατανάλωση του φαγητού. Δημιουργούν τη βάση για συνεχή, ποιοτική, αναζήτηση συνδυασμών γεύσεων, με οδηγό πάντα τη μεσσηνιακή παράδοση και το λάδι από τον πολύτιμο καρπό της Κορωνέικης ελιάς, που μας επιτρέπει να μιλάμε για πραγματική γαστρονομία.

Άλλωστε οι καλές και δυνατές συνεργασίες περνάνε από το στομάχι. Σαν τον έρωτα.

salata2-thama

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr