Είναι πολύ δύσκολο, αν και μοιάζει απλό και εύκολο, να βρεις έναν ωραίο κήπο για καφέ ή φαγητό, που να είναι όμορφος, άνετος και χαλαρωτικός. Κι αν έχεις και μικρά παιδιά, τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο… Διότι θέλεις να έχεις οπτική επαφή με όλο τον κήπο για να είναι τα παιδιά σου ασφαλή, να έχεις άπλετο χώρο για να σηκώνονται να παίζουν και να τρέχουν και φυσικά να έχει και καλό φαγητό. Όλα αυτά λοιπόν, στα βόρεια τουλάχιστον, εγώ τα βρίσκω μόνο στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Φέτος μάλιστα ο κήπος και το εστιατόριο ανανεώθηκαν πλήρως και είναι ακόμα πιο όμορφα ενώ το μενού, επιμελημένο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριο, έχει αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το νέο όνομα του εστιατορίου είναι Natu, όνομα που βγαίνει από τη λέξη «Natura», που σημαίνει φύση, όνομα και πράγμα για την ακρίβεια, μιας και το φυσικό στοιχείο έγινε ακόμα πιο αισθητό στον άνετο κήπο του Μουσείου. Μάλιστα φέτος, έχουν διαμορφώσει διαφορετικά το χώρο, μέσα και έξω, με όμορφα σεπαρέ και «ζώνες» σε μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που έχει την υπογραφή της Αφροδίτης Μπονάτσου (Stones and Walls). Γήινα χρώματα, σύγχρονη αισθητική και ωραία σύνδεση του εξωτερικού με τον εσωτερικό χώρο, με το υδάτινο στοιχείο της «λίμνης» με τα νούφαρα ενδιάμεσα να δημιουργεί μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα ιδιαίτερα το βράδυ.

Εκεί, λοιπόν, κάτω από τον κέδρο του Λιβάνου, τα κυπαρίσσια και τις ελιές, ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά δοκιμάσαμε το νέο μεσογειακό μενού του Δειπνοσοφιστηρίου. Το πρώτο πιάτο ήταν ένα Μαριναρισμένο μπαρμπούνι σε ρας ελ χανούτ (μείγμα μπαχαρικών, που δίνει χαρακτηριστική γεύση στη μαροκινή κουζίνα), χυμό από λεμόνι, μαϊντανό, αγγουρίδα, πράσινο πιπέρι, ελαιόλαδο με κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, βιολογικό κους κους με σαφράν, ρόδι και αγγούρι. Δροσερό και φρέσκο πιάτο, ό,τι έπρεπε για το μεσημέρι, με ωραία εμφάνιση. Συνεχίσαμε το ίδιο ανάλαφρα με Φρέσκια σφυρίδα ψημένη σε μαντέμι, η οποία συνοδευόταν με πατάτες, φρέσκες ντομάτες, καπνιστή πάπρικα, ελιές, κάπαρη, μαντζουράνα και ξύσμα λεμονιού. Κλείσαμε το ευχάριστο αυτό γεύμα με ένα ωραίο εκμέκ κανταΐφι, που συνδυαζόταν με τραγανά μπισκότα κανέλας, παγωτό λεμόνι και σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια και ένα εκπληκτικό Gewurztraminer/Μαλαγουζιά του Κτήματος Άλφα, το Omega Late Harvest!

info
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13 & Όθωνος, Κηφισιά, τηλ. 210 8011170, https://www.gnhm.gr
Mέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr