Η Ντίνα είχε δουλέψει σε πολλά μαγαζιά προτού ανοίξει το δικό της κουκλόσπιτο, λίγους μήνες πριν, στη Θεσσαλονίκη.

Εδώ, τίποτα δεν προδίδει «μαγαζί». Δύο τρία τραπέζια, ολοκάθαρα και πενταστόλιστα, ένα μικρό μπαράκι που σε χωρίζει από την κουζίνα, μια σπιτίσια τραπεζαρία που στολίστηκε για να μαγειρέψει για τα μάτια σου μόνο. Η Ντίνα μαγειρεύει, ο Δημήτρης θα σε σερβίρει μπαλετικά, αθόρυβα και διακριτικά. Τα σερβίτσια διαφορετικά, γυναικείο γούστο που ψάχνει το ξεχωριστό, από τη γλυκιά πιπεροσαλάτα με φέτα στο καλωσόρισμα νιώθεις πως εδώ συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

20151214_221853

Τα λαζανόφυλλα με στρώσεις ρόκας, ροδιού και φέτας φτιάχνουν αλλιώς τη σπανακόπιτα-σαλάτα, το γκερεμέζι τυλίγεται σε τραγανό κανταΐφι και σερβίρεται ζεστό με λάδι βασιλικού, τα πράσινα σπαράγγια σερβίρονται με παστράμι και κρέμα παρμεζάνας, τα σπιτικά νιόκι με φιλετάκια φρέσκιας τρούφας και μια λευκή, μαγική μακαρονάδα με ζωντανά κυδώνια κρατούν την όρεξή σου! Γιατί το δυνατό σημείο της Ντίνας είναι η σχάρα, που ψήνει την καλύτερη ποιότητα σε μπαβέτε, αμερικάνικη πικάνια από μπλακ άνγκους ή αργεντίνικο ριμπ-άι. Και ένα εξαιρετικό χοιρινό στη σχάρα με δεντρολίβανο, πριν κλείσεις με υπέροχη πάβλοβα με φράουλες, ψητά κυδώνια με κρέμα ή έναν μαμαδίστικο σοκολατένιο κορμό.

info
Αιμιλίου Ριάδη 5, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 889699.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr