Ο Ηλίας Μαμαλάκης και η Ιωάννα Σταμούλου τρώνε μαζί και σχολιάζουν χώρια. Αυτή τη φορά έφαγαν κι έγραψαν για το 2 Μαζί στην Πλάκα.

2mazi1

Το 2 Μαζί, του Ηλία Γώγου, μπήκε σε μια καινούρια γαστρονομική φάση με τον νέο σεφ Χάρη Νικολούζο στην κουζίνα. Με κερκυραϊκή καταγωγή, ο Χάρης συνθέτει ένα μενού που βασίζεται σε ελληνικές γεύσεις και προϊόντα, τα οποία διανθίζει με νέες τεχνικές και πολύ όμορφη εμφάνιση. Το εστιατόριο από μόνο του βγάζει μια πολύ θετική αύρα, η οποία συμπληρώνεται από μια σχετικά διαλεγμένη μουσική και ένα καλά εκπαιδευμένο προσωπικό σάλας. Στο βάθος του μαγαζιού υπάρχει ένα πολύ όμορφο μπαρ όπου μπορείτε να πάρετε το απεριτίφ ή το κοκτέιλ σας καπνίζοντας ελεύθερα. Το εστιατόριο δουλεύει μεσημέρι και βράδυ και ενδείκνυται για ένα τετ-α-τετ δείπνο ή ακόμα και για ένα επαγγελματικό γεύμα.

2mazi

Η γνώμη του Ηλία Μαμαλάκη

Το φαγητό
Ξεκινήσαμε με ένα σετ από 4 διαφορετικά ψωμιά με υπέροχο dressing που πραγματικά ανοίγει την όρεξη. Προχωρήσαμε σε μια μικρή, πεντανόστιμη σουπίτσα από κολοκύθι ιδιαίτερα μαλακτική, για να ηρεμήσει το στομάχι και να ετοιμαστεί για τα υπόλοιπα φαγητά. Η σπανακοτυρόπιτα αποδομήθηκε νόστιμα κι έγινε σαλάτα με ωμά φύλλα από baby σπανάκι, μυρωδικά και τυρί πέστο. Συνεχίσαμε με μια τραγανή σαλάτα από ψιλοκομμένα λαχανικά πάνω σε μια κρέμα τυριού. Τα μικρά dumplings γεμισμένα με κρέας συνοδευμένα με λιωμένο τυρί που κατέφτασαν στο τραπέζι και μια συναγρίδα φιλεταρισμένη και συνοδευμένη με ψιλοκομμένα φασολάκια και πέστο λαχανικών ήταν εξαιρετικά. Το κορυφαίο πιάτο της βραδιάς, όμως, ήταν ένα ριζότο-όνειρο με παντζάρι και στικ από τηγανητό πράσο! Αμέσως μετά, απολαύσαμε μάγουλα μοσχαρίσια με χειροποίητο πουρέ. Στο γλυκό τέλος, βρήκα πολύ πρωτότυπη τη χειροποίητη τραγανή σουσαμένια γκοφρετίτσα και νόστιμο το σεμιφρέντο χαλβά.

Το σέρβις
Εξαιρετικό, φιλικό, σε βοηθά όλως ιδιαιτέρως να περάσεις μια πολύ όμορφη βραδιά! Και μια κάβα πολύ ικανή να συνδυαστεί με όλα τα φαγητά του!

nikolouzos

Η ετυμηγορία
Η γενική μου εντύπωση είναι ότι ο Χάρης Νικολούζος μαγειρεύει νόστιμα και το φαγητό του έχει εξαιρετική εμφάνιση στα πιάτα.

Βαθμολογία
Το φαγητό 9/10
Το σέρβις 8,5/10
Η ατμόσφαιρα 9/10
Σύνολο: 26,5/30

Η γνώμη της Ιωάννας Σταμούλου

Το φαγητό
Δοκιμάσαμε το μενού degustation και ξεκινήσαμε με μια ονειρεμένη ταραμοσαλάτα καλωσόρισμα, που σερβίρει παρέα με τραγανές πιτούλες. Εξαιρετικά και τα ψωμάκια τους. Πολύ καλή κι η σαλάτα-σπανακόπιτα. Η κερκυραϊκή παστιτσάδα του ήρθε σαν ντάμπλινγκ πάνω σε ζεστό αφρό πατάτας, κρόκο αβγού και τρίμμα αβγοτάραχου! Νόστιμο μεν, αλλά πολύ τολμηρό και κομπλικέ για τα γούστα μου. Στο ίδιο mood και το ταρτάρ από λαβράκι που προσγειώθηκε πάνω σε γκασπάτσο «τζατζίκι» με περγαμόντο και σορμπέ ροδόνερο-φινόκιο. Πολύ καλό το μυλοκόπι του, με ριζότο αγριομάραθου, κολοκυθάκι και φινόκιο. Μια βόμβα γεύσης στο στόμα το ριζότο παντζαριού με σύγκλινο Μάνης και «μαλλιά» πράσου. Όπως και τα μοσχαρίσια μάγουλα με τον πουρέ πατάτας και τα γλασαρισμένα baby καρότα. Μεστή, γήινη γεύση, ισορροπία και μέτρο. Τα γλυκά του ευφάνταστα: ο μπαμπάς α λα εκμέκ ήταν σιροπιασμένος με παλαιωμένο τσίπουρο αντί για ρούμι και είχε παρέα του παγωτό τζιτζιμπίρα και κρέμα σαλέπι.

2mazi-anoigma

Το σέρβις
Χαλαρό και επαγγελματικό μαζί θα το χαρακτήριζα. Ωραίες μουσικές, άνετος χώρος και ξεχωριστός, καλή λίστα κρασιών.

Η ετυμηγορία
Ιδιαίτερα καλαίσθητος χώρος, πολύ καλό σέρβις, ιδιαίτερο φαγητό. Έχετε την επιλογή του ντεγκουστασιόν ή του α λα καρτ. Ο Χάρης Νικολούζος μέσα από το μενού του προτείνει ιδιαίτερα παντρέματα. Άλλες φορές το κάνει σεμνά κι άλλες πολύ τολμηρά. Η επιλογή είναι στο χέρι σας.

Βαθμολογία
Το φαγητό 8,5/10
Το σέρβις 8,5/10
Η ατμόσφαιρα 8,5/10
Σύνολο: 25,5/30

Γενικό σύνολο: 52/60

info
Νίκης 48, Πλάκα, Αθήνα τηλ. 210 3222839. Κόστος: €30-60 / άτομο, χωρίς κρασί.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr