Ο Ηλίας Μαμαλάκης και η Ιωάννα Σταμούλου τρώνε μαζί και σχολιάζουν χώρια. Αυτή τη φορά έφαγαν κι έγραψαν για το Nolita Athens στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Η Κηφισιά ως γνωστόν είναι μια κηπούπολη. Στο πάνω μέρος της πλατείας Κεφαλαρίου κι επί της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται το ξενοδοχείο Semiramis. Εκεί είναι και το Nolita, ένα εστιατόριο που φτιάχτηκε κυριολεκτικά από την αρχή με πολλή έμπνευση και γούστο. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στην πισίνα που πραγματικά είναι η όαση της όασης. Αισθαντική διακόσμηση, χαμηλός φωτισμός, οι ροτόντες απλωμένες δίπλα στην πισίνα και, λίγο πιο ψηλά, το minimal καλοκαιρινό μπαρ όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα signature cocktails του Γιάννη Σαμαρά.

liokas

Την κουζίνα του Nolita υπογράφει ο Γιάννης Λιόκας, ένας εξαιρετικός νεαρός -αλλά όχι νέος στη δουλειά- σεφ αφού μετράει ήδη αρκετά χιλιόμετρα στο επαγγελματικό του κοντέρ. Η κουζίνα του, μεσογειακή, με πολλές επιρροές από Ιταλία αλλά και Κέρκυρα, μια και το Nolita έχει το Nolita Corfu, το δίδυμο «αδελφάκι» του στο νησί. Εκτός από το μενού του Γιάννη Λιόκα μπορείς να δοκιμάσεις μια αξιόλογη ποικιλία από εξαιρετικής ζύμης πίτσες στο ανοιχτό Pizza Bar, που δεσπόζει στη μια πλευρά του εστιατορίου.

Η γνώμη του Ηλία Μαμαλάκη

nolita3

Το φαγητό
Δοκίμασα μια πίτσα με κολοκυθάκια και ένα πικάντικο αλλαντικό που λέγεται petretsina. Η δεύτερη πίτσα που μας ήρθε λεγόταν Total black με τρούφα και στάχτη λαχανικών στη ζύμη. Εξαιρετική! Το vitello tonnato με σέλερι ήταν από τις σπάνιες φορές που η σάλτσα του τόνου συνόδευε άψογα το μοσχαρίσιο φιλέτο ψημένο με σωστό τρόπο. Ακολούθησε μια πρωτότυπη καρμπονάρα όπου το αβγό, αφού βράσει και γίνει μελάτο, τηγανίζεται μέσα σε κρούστα και μπαίνει πάνω από το ζυμαρικό που συνοδεύεται από μοσχαρίσιο νούμπουλο Κερκύρας. Η κλασική cacio e pepe ήταν πασπαλισμένη με τρίμμα αβγοτάραχου και ξύσμα λάιμ. Άψογη!

nolita1

Η πανδαισία των γεύσεων συνεχίστηκε με ένα τέλεια βρασμένο fusilli, μαγειρεμένο με βασιλικό καβούρι και μπέικον. Ο φρέσκος μπακαλιάρος με συνταγή εμπνευσμένη από το κερκυραϊκό μπουρδέτο και το μοσχαρίσιο φιλέτο βασισμένο στο επίσης κερκυραϊκό σοφρίτο ήταν σερβιρισμένο με πουρέ από ρίζα μαϊντανού. Σοφρίτο μεν αποδομημένο δε. Όπως καταλαβαίνετε, δοκιμάζοντας τα προηγούμενα φαγητά δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε όλη την ποικιλία γλυκών παρά μόνο μια lemon pie, εξαιρετική θα έλεγα. Να σας πω πως τα γλυκά του καταλόγου επιμελείται ο αγαπημένος Διονύσης Αλέρτας.

nolita-4

Το σέρβις
Το προσωπικό σερβιρίσματος είναι φιλικό όσο πρέπει, ξέρει καλά τα πιάτα και σου τα αναλύει πριν τα παραγγείλετε, αλλά και όταν σας τα φέρει στο τραπέζι.

Η ετυμηγορία
Η σχέση ποιότητας – τιμής είναι άριστη και πραγματικά αξίζει τον κόπο να περάσει κανείς την πόρτα του ξενοδοχείου Semiramis για να βρεθεί σε αυτό το υπέροχο εστιατόριο.

Βαθμολογία
Το φαγητό: 9/10
Το σέρβις: 9/10
Η ατμόσφαιρα: 10/10
Σύνολο: 28/30

Η γνώμη της Ιωάννας Σταμούλου

Το φαγητό
Αν είσαι φίλος, η pizza του Nolita είναι από μόνη της αφορμή να διασχίσεις το Λεκανοπέδιο για να πας να τη δοκιμάσεις. Η Total black με το μαυριδερό ζυμάρι λόγω της στάχτης λαχανικών με την οποία ζυμώνεται έχει από πάνω παρμεζάνα, ρόκα και flakes μαύρης τρούφας και είναι αριστούργημα! Το vitello tonnato με τραγανό σέλερι και πούδρα κάππαρης είναι εξαιρετικά τρυφερό με τόσο ισορροπημένη τη σάλτσα του τόνου! Η εναλλακτική καρμπονάρα με το ιδιότροπο ζυμαρικό troffie και το τραγανό νούμπουλο, έχει το αβγό της μελάτο και παναρισμένο, για να το σπάσεις στο πιάτο σου, να ξεχυθεί ο κρόκος και να ανακατευτεί με την κρέμα παρμεζάνας.

nolita

Εξαιρετικό, αλλά την καρδιά μου κέρδισε η απλότητα και αρτιότητα του cacio e pepe, με το άψογα βρασμένο σπαγγέτι που αγκάλιαζε διακριτικά η κρέμα τυριού με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στην επίγευση, αβγοτάραχο και λάιμ. Ω, θεοί! Το μπουρδέτο του Λιόκα δεν έχει επ’ ουδενί την έντονη προσωπικότητα του αντίστοιχου κερκυραϊκού πιάτου που φτιάχνεται με σκορπίνα, πολλά κρεμμύδια, σκόρδο και άφθονη πάπρικα. Είναι ένα φίνο πιάτο με μπακαλιάρο, κρέμα και πίκλες από κρεμμυδάκια, κονφί πατάτας και μαύρα φλέικς ρυζιού. Το σοφρίτο του είναι ένα τρυφερό φιλέτο μοσχαριού, με πουρέ από ρίζα μαϊντανού, γλυκό σκόρδο και τζελ μηλόξιδου. Όλα γλυκά και στρογγυλεμένα στη μαγειρική του. Τα γλυκά εδώ επιμελείται ο Διονύσης Αλέρτας και είναι πολύ καλά δουλεμένα. Η lemon pie του μεταφράζεται στο πιάτο με σαμπλέ βανίλιας, κρέμα λεμονιού, σάλτσα φραμπουάζ και σορμπέ φράουλας.

Το σέρβις
Τις δύο φορές που έχω βρεθεί στο Nolita είχαμε την τύχη να έχουμε τον Γιάννη Λεοντερίδη να μας περιποιείται. Αυτό ακριβώς νιώθεις στο Νοlita ως πελάτης. Φροντίδα, περιποίηση, σεβασμό. Εξαιρετικό το σέρβις! Ανθρώπινο, κάτι περισσότερο από επαγγελματικό.

Η ετυμηγορία
ΟΚ, δεν είναι φθηνό εστιατόριο όμως έχει εξαιρετικό φαγητό και value for money, υπέροχη ατμόσφαιρα, άψογο σέρβις και είναι το ιδανικό μέρος για τετ α τετ δείπνο. Σχεδόν ερωτεύσιμο…

Βαθμολογία
Το φαγητό: 9/10
Το σέρβις: 9/10
Η ατμόσφαιρα: 9/10
Σύνολο: 27/30

Γενικό σύνολο: 55/60

info
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά (Ξενοδοχείο Semiramis), τηλ. 210 6231181, 6980 873080. Κόστος: €38-50.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr