Η άνευρη, λίγο υπερφωτισμένη αισθητική ανέμπνευστου φαστφουντάδικου θόλωσε προς στιγμήν δυσάρεστα το κέφι μου, μέχρι το μάτι μου να προσγειωθεί κάπου στο Λίβανο ή την Αίγυπτο, με όλη αραδιασμένη και λαχταριστή, πεντακάθαρη και ολόφρεσκη τη γεύση του αραβικού κόσμου.

Μια αχνιστή βελουτέ σούπα με κόκκινες φακές και γλυκά μπαχαρικά μαζί, παρέα με μια καυτή, φουσκωτή πιτούλα με μαυροσούσαμο και μια απλή σαλάτα-κέρασμα με ζωντανή ρόκα, αγγούρι, ντομάτα και ραπανάκι, μπορεί να σου ζεστάνει χορταστικά την ψυχή, αλλά πώς να προσπεράσεις το λαχματζούν με μελάσα ροδιού και αρνίσιο κιμά που κάνει τέλεια παρέα με μια μουχαμάρα, τη σαλάτα-αλοιφή με κόκκινες πιπεριές και καρύδι;

kempap

Τελικά, εξομολογούμαι πως «όχι» δεν είπα ούτε στα τραγανά κίμπε με καρύδι, κιμά και πλιγούρι, ούτε στα κρίσπι και ζουμερά φελάφελ με μια δροσερή φατούς αλλά ούτε και στο μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο που σερβίρεται με σαλάτα, πιτούλες και τηγανητές πατάτες μέσα στο χάλκινο, εξωτικό κώδωνα που αγαπούν να σερβίρουν και οι Τούρκοι. Στο τέλος, ο ονειρεμένος μπακλαβάς με άυλο φύλλο, πλούσιο φιστίκι και ένα βούτυρο που μοσχοβόλαγε ως το δίπλα τετράγωνο.

info
Ιουλιανού 81 & Μ. Βόδα, Αθήνα, τηλ. 210 8210990. Κόστος: € 12-15.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr