Νόστιμο φαγητό, ιδιαίτερα κοκτέιλ, καλή παρέα και ακόμα καλύτερο κουτσομπολιό: Αυτά είναι τα συστατικά της ιδανικής εξόδου μεταξύ γυναικών. Στις 8 του μήνα, λοιπόν, που είναι η Hμέρα της Γυναίκας, μάζεψε τα κορίτσια και βγείτε για να γιορτάσετε, να ξεσκάσετε και να γελάσετε με την ψυχή σας. Μην αγχώνεσαι για το πού να κλείσεις! Σού έχουμε 5 τέλειες προτάσεις.

barsol-575x324

Barsol
Στον πάνω όροφο θα βρεις ένα αστικό, ρουστίκ εστιατόριο με πολλά παλιομοδίτικα αλλά και art deco στοιχεία, ανοιχτή κουζίνα και λίγα τραπέζια. Η αλήθεια είναι ότι περιμένεις να συναντήσεις μια στημένη κουζίνα, όμως, η έκπληξη σου έρχεται με το που μαθαίνεις ποιος βρίσκεται πίσω από το μενού. Οι κύριοι του βολιώτικου ΜεΖεν, Γρηγόρης Χέλμης και Ανδρέας Διακοδημήτρης, υπογράφουν τη μικρή comfort κάρτα του Barsol και έχουν επιμεληθεί πιάτα που φέρνουν τη φιλοσοφία του street food στο τραπέζι ενός εστιατορίου. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την «ευρηματική» σούπα με μαρούλι, κύβους παρμεζάνας, κοτόπουλο και μπέικον, πασπαλισμένη με φύτρες παντζαριού, παπαρδέλες με κότσι που μαγειρεύεται σε σιγανή φωτιά για 4 ώρες και Κρητική γραβιέρα. Ενδιαφέρον έχει επίσης και το burger με μαύρο ψωμί, μπιφτέκι από προβατίσιο κιμά και μουστάρδα φέτας που σερβίρεται με εξίσου νόστιμες τηγανητές πατάτες. Η πίτα με παστράμι, ψητές ντομάτες, σάλτσα από γιαούρτι αρωματισμένο με λεμόνι και πάπρικα και σπασμένες τηγανητές πατάτες στην κορυφή αξίζει και αυτή μια δοκιμή. Ως γλυκό επίλογο σάς προτείνουμε ένα αφράτο tiramisù με κρέμα ελληνικού καφέ.

info
Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102529300. Ώρες λειτουργίας: 8:00 π.μ. – 4:00 π.μ.

BALTHAZAR-44-575x352

Balthazar
Πρόκειται για το κατάλληλο μαγαζί για εσένα και τα κορίτσια, εάν λατρεύετε τις μεσογειακές γεύσεις, αλλά σάς αρέσουν και τα ρίσκα. Το καρπάτσο λαβράκι με τον αχινό, το αβγοτάραχο, τα passion fruit και τις πιπεριές jalapeños αξίζει να βρεθεί στην παραγγελία σας, καθώς μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι μεγάλες μπουκιές φρυγανισμένου ψωμιού που το συνοδεύουν και σε προκαλούν να τις βουτήξεις στο ελαιόλαδο βασιλικού. Εξαιρετικό πιάτο είναι και τα άλλης λογικής «σμυρναίικα σουτζουκάκια» από μοσχαρίσιο tartare αρωματισμένο με κύμινο και αρκετά πικάντικο μαζί με τα τραγανά φύλλα ρυζιού, δημιουργούν την ψευδαίσθηση του παραδοσιακού πιάτου που γνωρίζουμε. Ένα νόστιμο και ενδιαφέρον παιχνίδι γεύσεων που ολοκληρωνόταν με μια μους αβοκάντο. Στο ίδιο μοτίβο της ψευδαίσθησης είναι και το τορτελίνι «σπανακόπιτα» από κινέζικη ζύμη, που είναι γεμιστό με σπανάκι και σάλτσα από φέτα και γάλα. Από τα επιδόρπια σάς προτείνουμε να δοκιμάσετε την τάρτα κανέλας με παγωτό κανέλας ή μια comfort μηλόπιτα με μους πράσινου μήλου. Όσο για το «όλο σοκολάτα» είναι μια καλή επιλογή για να κλείσει κανείς το γεύμα του μιας και οι περισσότεροι αγαπούν τη σοκολάτα.

info
Αναστασίου Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106441215, Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα

beauty2

Beauty killed the Beast
Ώρα για ποτάκι! Σε αυτόν τον χώρο όπου οι ατέλειες του σπιτιού έχουν γίνει σχεδιαστικές λεπτομέρειες, θα βρείτε το Sic με τεκίλα, Averna, φράουλες, αγαύη, βαλσάμικο, λάιμ και αλάτι που επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη με την ισορροπία που κρατάει ανάμεσα στις γεύσεις, αλλά και το Rose’s Cantina με tequila Coconut, tequila reposado ενισχυμένη με φιστικοβούτυρο, σιρόπι ανανά με αγαύη, τσίλι και λάιμ, που αφήνει μια όμορφη βουτυρένια γεύση. Πίσω από την μπάρα θα βρείτε τον Βασίλη Ρούσσο, τον Νίκο Πουζμπoύρη και τη Λυδία Μπαγεώργου. Οι τρεις τους έχουν ετοιμάσει 13 signature ποτά που έρχονται και ντύνουν με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία του μαγαζιού και είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστήσουν όλη την παρέα.

info
Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, τηλ. 210 5240117

coyacan-cocktails

Coyoacan
Την κουζίνα επιμελείται ένας εξαιρετικός chef, o Σταμάτης Λουμουσιώτης, που διαπρέπει στο λονδρέζικο Peyote, ενώ την εκτέλεσή της έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Μουτσόπουλος, που στέκεται επάξια στις απαιτήσεις της. Αξίζει να δοκιμάσετε τo γκουακαμόλε, το οποίο είναι δροσερό, με έντονο κόλιανδρο και μια καυτερή σάλτσα δίπλα του που παρακινεί να την προσθέσετε και να παίξετε με τα χειροποίητα τσιπς τορτίγιας. Ταιριάζει απόλυτα με την Margarita που σερβίρουν στο μπαρ μιας και είναι στην πιο απλή αλλά γευστική της μορφή: τεκίλα Don Julio, λάιμ, triple sec και χοντρό αλάτι στο χείλος. Το ceviche λαβράκι στη Μεξικάνικη λογική έχει πιπεριά serano, τσίλι, αρκετό λάιμ και είναι νόστιμο. Το ίδιο νόστιμα είναι και τα τηγανιτά καλαμαράκια με μίγμα μυρωδικών, τσίλι και κόλιανδρο που θα σας κάνουν να ζητήσετε και μια Sangrita από το μπαρ. Τα tacos με ταρτάρ φρέσκου τόνου από την άλλη, με την όμορφη οξύτητά τους θα ισορροπήσουν την καυτερή αίσθηση που θα έχετε στο στόμα. Στα κύρια πιάτα τώρα το κλασικό carne asada είναι ζουμερό και πολύ γευστικό, με σάλτσα chipotle και molcajete, το ψητό κοτόπουλο με mole και σουσάμι έχει μια γεύση από σοκολάτα και τέλος το Black Angus short rib λιώνει όμορφα στο στόμα. Τα δε συνοδευτικά, οι κλασικές πατάτες Bravas και το γλυκό καλαμπόκι με chipotle mayo, «ντύνουν» ακριβώς όπως πρέπει τα παραπάνω πιάτα προσθέτοντάς τους επιπλέον νοστιμιά. Κάπου εδώ να πούμε ότι τη λίστα των κοκτέιλ επιμελείται ο Σπύρος Κερκύρας και εκτελεί ο Αναστάσης Τσάμης.

info
Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 2103457102

BitesWines-photo-2-tapas-Lazarou-2-575x719

Βites & Wine
Πρωταγωνιστές στο νέο στέκι του Λευτέρη Λαζάρου είναι τα δημιουργικά tapas συνδυασμένα με ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Στην ατμοσφαιρική σάλα ή στο επιβλητικό μπαρ, αξίζει να δοκιμάσετε tapas που επιμελείται ο σεφ, τα οποία συνδυάζονται με ποικιλία κρασιών από την εντυπωσιακή γυάλινη κάβα. Μερικά από τα αγαπημένα μας πιάτα είναι η αθηναϊκή σαλάτα με ζελέ ντομάτας, τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο γεμισμένα με ριζότο σουπιάς και ρυζοκροκέτα με μελάνι, τα εκλέρ με καρπάτσο λαβράκι και καπνιστό οξύρρυγχο, αλλά και το στρείδι ceviche, η μοντέρνα εκδοχή της περίφημης πεσκανδρίτσας του με σελινόριζα. Μια εμπειρία που σίγουρα θα μείνει σε όλη τη γυναικοπαρέα αξέχαστη!

info
Aκτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, έναντι Varoulko Seaside, τηλ. 210 5228400.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr