Όταν πρόκειται για μακαρονάδα, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Μπορεί να λατρεύεις την καρμπονάρα της θείας σου με την πλούσια λευκή σάλτσα ή να ορκίζεσαι στο al dente σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα από ένα ιταλικό ρεστοράν που σου το είχε φτιάξει όπως ακριβώς το είχες ονειρευτεί. Το σίγουρο είναι ότι για να βρεις τη δική σου αγαπημένη εκδοχή ζυμαρικών χρειάζεται ένα γευστικό πέρασμα από πολλές παραλλαγές. Εμείς δοκιμάσαμε pasta με έναν τρόπο παρασκευής διαφορετικό από αυτόν που ξέρουμε μέχρι τώρα, μέσα σε ολόκληρο κεφάλι παρμεζάνας, στο La Pasteria στο The Mall Athens, και μας άρεσε πάρα πολύ!

Parmesan-Cracking-Demo-1_0

Δεν είναι μόνο το όμορφο, καθαρό περιβάλλον του 4ου ορόφου του εμπορικού κέντρου, τα καλά υλικά, το ευγενικό σέρβις και η γνώση που έχουν τα παιδιά που θα σου ετοιμάσουν το συγκεκριμένο πιάτο, είναι η όλη διαδικασία, είναι το πιάτο που ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σου, το «τελετουργικό» ας πούμε που κάνει τη διαφορά. Να εξηγούμαστε: Έρχεται το τραπέζι της προετοιμασίας μπροστά σου, που κουβαλά το τεράστιο κεφάλι παρμεζάνας Reggiano 24μηνης ωρίμανσης – ήδη “σκαμμένο” αφού έχει ετοιμάσει κι άλλα υπέροχα ίδια πιάτα πριν από το δικό σου. Μπροστά στα πεινασμένα μάτια σου πέφτει το κονιάκ σε μια κουτάλα και καίγεται με φλόγιστρο για να ζεσταθεί και να εξατμιστεί όμορφα και αργά το αλκοόλ του. Έπειτα χύνεται περιμετρικά μέσα στην παρμεζάνα για να τη μαλακώσει και να μπορέσει με ειδικό εργαλείο να σκαλίσει το εσωτερικό της αλλά και τη δική σου περιέργεια ακόμα περισσότερο για το πώς θα δέσουν όλα τα υλικά!

9_wheels-in-sea-salt-solution

Κατόπιν, καταφτάνει το τηγάνι με το σπαγγέτι βρασμένο al dente, με βούτυρο και κρέμα γάλακτος, πέφτει ηδονικά μέσα, γίνεται ένα με την τριμμένη παρμεζάνα, με επιπλέον τυρί να «λαξεύεται» και να δουλεύεται μέχρι να γίνει σκέτο ποίημα. Και η απολαυστική Pasta alla Parmigiana είναι έτοιμη! Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, μόνο λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απλά και αγαπημένα…
Σε κάποιους η παρμεζάνα μπορεί να φανεί έντονη γιατί στο κάθε πιάτο αντιστοιχούν 100γρ. τυριού, αλλά μεταξύ μας, η τέλεια αυτή παρμεζάνα δεν είναι ποτέ αρκετή! Το πιάτο θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας La Pasteria…

Parmigiano+Reggiano+scoring

 

Δείτε επίσης
10 διάσημες ιταλικές μακαρονάδες

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr