Το ντεκόρ δεν θα σε απασχολήσει πολύ. Μια ευχάριστη, λευκή ατμόσφαιρα. Ούτε και το μενού. Διαβάζοντάς το σου ανοίγει η όρεξη για οτιδήποτε σε φρέσκο ιώδιο αλλά, αν ξέρεις από θάλασσα, θα αντιληφθείς πως εδώ θα φας ανάλογα με τα κέφια του καιρού, της ημέρας και του Ποσειδώνα.

melani geniki

Ψαράς φανατικός, ο Γιώργος έχει βουτήξει σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και δεν κάνει σκόντο στην ποιότητα και τη φρεσκάδα της ψαριάς του. Να πάτε πολλοί. Για να μοιραστείτε όλη τη συγκίνηση, που μεταφέρει το ιώδιο από το ένα πιάτο στο άλλο, ξεκινώντας από τις φρέσκες γυαλιστερές και την ούγαινα καρπάτσο με λιγάκι ξύσμα πορτοκάλι, το εκπληκτικό σεβίτσε φρέσκιας γαρίδας, το βουτυράτο φρέσκο σκουμπρί και τα μύδια που αχνίζονται με κρεμμύδι, ούζο και θρούμπι. Ακόμη και η πράσινη σαλάτα λαχανόκηπος, με τις πιπεριές και τα ντοματίνια, ακολουθεί τη συνταγή της ζωντάνιας, νομίζεις ότι τα μαρούλια θα σηκωθούν να σου μιλήσουν, εξαίρετη και η σαλάτα με τα ντοματίνια και το αγγούρι: λαχανικά, υπέροχο λάδι, λίγο λεμόνι, λιτά και απλά.

melani

Με την ώρα, ο μεζές σοβαρεύει, γίνεται τραγανό τηγανητό μπαρμπούνι, συμιακό γαριδάκι, καταπληκτικό γλυκόξινο χταπόδι με κάππαρη και βαλσαμικό. Το σουβλάκι με φρέσκες γαρίδες, τυλιχτό σε πίτα, αιθέριο με το μαρούλι και την ελαφριά μαγιονέζα, φλερτάρει με τους κρεατοφάγους της παρέας, το ίδιο και το μαγικό, όλο αρώματα, τραγανό και ζουμερό μέσα μπιφτέκι ψαριών. Η σουπιά με σπανάκι μοσχοβολά άνηθο χωρίς περιττά λάδια και, όσο αντέχεις, έχει ακόμη λευκή μακαρονάδα με όλα τα όστρακα και ένα υπέροχο, διακριτικά ντοματένιο ριζότο με γαρίδες και μύδια, που μοσχοβολά καλοκαίρι. Και σορμπέ λεμόνι και σπιτική πανακότα για τη χώνεψη!

info
Εθν. Αντιστάσεως 26, Βριλήσσια, τηλ. 210 6847026.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr