Οι καλοφαγάδες μπορεί να έχουν ταυτίσει το χώρο της Ιλεάνας Τούντα με το 48, όμως εδώ η τέχνη περνά από το στομάχι!

tortilla

Συγκεκριμένα, θα χορτάσεις τέχνη πριν καθίσεις στο τραπέζι, μέσα από τις εκθέσεις της γκαλερί, μέσα από την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του κτιρίου, μέσα από τις μνήμες εκθέσεων ιστορικών που σφράγισαν τις καλλιτεχνικές στιγμές της πόλης. Τώρα, το 48 είναι μια καντίνα στη σκιά των πολυκατοικιών, είναι ένα μποστάνι, είναι τα κοκτέιλ του γνωστού Σπύρου Δάβιου, είναι ένα μυστικό δείπνο, είναι τα bubble brunch της Κυριακής, είναι ο Στέφανος Στεφανίδης, ντραμίστας και ροκ σεφ, που πιστεύει ότι το φαγητό σε κάνει καλύτερο άνθρωπο αρκεί να το αντιμετωπίσεις χαλαρά, να το φας με τα χέρια, να τολμήσεις να λαδωθείς, να τολμήσεις να αγαπήσεις αυτόν με τον οποίο θα μοιραστείς ένα μπουρίτο με σοκολατένια σάλτσα.

65_napkins

Κι αφού η αγάπη αγκαλιάζει το σύμπαν, ο Στέφανος ενώνει όλες τις κουλτούρες σε μια-street-συνταγή που μπορεί να σερβίρεται δημιουργικά, όμως στη βάση της υπάρχει η κουζίνα όλων των νόστιμων δρόμων του κόσμου. Χορταστική και πληθωρική έμπνευση, μέσα σε bao ban ασιατικά βραστά ψωμάκια με χοιρινό μαγειρεμένο σε μπαχαρικά, σκορδόψωμο με μπιφτέκι, τσένταρ, μαγιονέζα, μπέικον, κρέμα τυριού, τσίλι μεξικάνικη μαρμελάδα και σκόνη BBQ, fish & chips με μπακαλιάρο, τηγανητό κοτόπουλο μέσα σε panko bread με τσιπς γλυκοπατάτας και μαγιονέζα miso, όλα εδώ φτιάχνονται σπιτικά. Το ταρτάρ σολομού δεν είναι «του δρόμου» αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε, με το αβοκάντο, την τεριγιάκι σος και μια διακριτική νότα τρούφας.

torta_cubano

info
Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, τηλ. 213 0281866.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr