Πιστά στη βιο – οργανική γαστρονομική τους ταυτότητα, τα εστιατόρια «Νice ‘N Easy», στο Κολωνάκι και την Κηφισιά, ανανεώθηκαν με γευστικές προτάσεις, που εξισορροπούν το δημιουργικό με το παραδοσιακό και το οικείο.

Οι ιδιοκτήτες Δημήτρης Χριστοφορίδης και Χρήστος Αθανασιάδης, συνεχίζοντας την παράδοση του εν λόγω μαγαζιού, φέρνουν βιολογικά προϊόντα εποχής, επιλεγμένες πρώτες ύλες και υλικά υψηλής διατροφικής αξίας από τη φάρμα στο τραπέζι καταφέρνοντας να καλύψουν μια ευρεία γκάμα γαστρονομικών επιλογών.

The-Robert-De-Niro
To “Robert De Niro”, δηλαδή σπαγγέτι (ή λινγκουίνι) μπολονέζ με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης, κατσικίσιο τυρί Chevre και άρωμα τρούφας κερδίζει τις εντυπώσεις με τη βαθιά νοστιμιά του

Στην καλαίσθητη σάλα των δύο εστιατορίων εξακολουθούν να μάς περιμένουν -ανάλογα με την ώρα που θα τα επισκεφτούμε- ωραίες και διαφορετικές προτάσεις για πρωινό ή brunch και φυσικά τα καθιερωμένα signature dishes με τη διαφορά, όμως, ότι συνυπάρχουν στον κατάλογο με νέες αφίξεις χορτοφαγικές, χωρίς γλουτένη, αλλά και superfoods. Για του λόγου το αληθές, η φινετσάτη βουβαλίσια μοτσαρέλα burata με άγρια ρόκα σε οργανικό dressing με μυρωδικά και αβοκάντο, που συστήνεται ως “The Coppola”, αλλά και η δροσερή μελιτζάνα γεμισμένη με κρητικό τυρομάλαμα μαρινέ με άνηθο και ντομάτα, που θα αναγνωρίσεις ως “The Billie Holiday”, είναι δύο χορτοφαγικές -και ομολογουμένως ιδιαίτερα νόστιμες- επιλογές, που δεν περιέχουν γλουτένη.

The-Elizabeth-Taylol
O σπιτικά καπνισμένος σολομός με μαγιονέζα από ασπράδια αρωματισμένη με χρένο, αβγό ορτυκιού, φύκια wakame και φρυγανισμένο ψωμί ντελικάτος σαν την  “Elizabeth Taylor”.

Από τις νέες προτάσεις, ο σπιτικά καπνισμένος σολομός με μαγιονέζα από ασπράδια αρωματισμένη με χρένο, αβγό ορτυκιού, φύκια wakame και φρυγανισμένο ψωμί και συστατικά χωρίς γλουτένη, θα σου κάνει συντροφιά στο τραπέζι ως μια νέα “Elizabeth Taylor”, ενώ το “The Robert De Niro” που δεν είναι άλλο από λιγκουίνι μπολονέζ με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης, κατσικίσιο τυρί Chevre και άρωμα τρούφας θα σε κερδίσει με την ασύγκριτα βαθιά γεύση και τον εύστοχο συνδυασμό των υλικών του. Το υπέροχα μελωμένο οσομπούκο από αρνάκι γάλακτος, κόκκινο κρασί και δίκταμο πάνω σε πουρέ φρέσκιας πατάτας με συστατικά χωρίς γλουτένη, που θα βρεις στο μενού ως“The Clark Gable” είναι από τα πιάτα που δεν πρέπει να σου “ξεφύγουν”, ενώ το ίδιο θα πω και για το “The Ella Fitzgerald”, δηλαδή αυτό το υπέροχα χυλωμένο κριθαρότο, βρασμένο σε ζωμό γαρίδας, όπου οι γαρίδες ταιριάζουν με το σαλάμι τσορίθο μια χαρά!

The-Marlon-Brando
Αυτό το ζουμερό burger “ανήκει” στον Μάρλο Μπράντο!

Χωρίς αμφιβολία, στα συν του καταλόγου θα συμπεριλάβουμε και το ότι είναι και ένας καλός διατροφικός οδηγός αφού σε κάθε επιλογή αναγράφεται όχι μόνο ο τόπος προέλευσης των πρώτων υλών, αλλά και οι θερμίδες μαζί με τη θρεπτική αξία του πιάτου.

Τέλος, αέρας ανανέωσης πνέει και στις αλκοολικές επιλογές, αφού η οινική λίστα εμπλουτίστηκε με βιολογικές ετικέτες και δυσεύρετα ελληνικά κρασιά και φυσικά στο μπαρ, που διαθέτει μια λίστα από cocktails που αξίζει να δοκιμάσεις.

info
Nice ‘Ν Easy, Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8082014 & Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201.

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr